Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO, VIDEO. Probleme GRAVE la Bazinul Olimpic din Alba Iulia și șanse slabe de redeschidere în luna octombrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Luni, 9 septembrie 2019, la Bazinul Olimpic din Alba Iulia a avut loc o inspecție pentru a verifica stadiul lucrărilor începute în luna august a acestui an și care vizează revizii și reparații. Viceprimarul cu atribuții de primar, Voicu Paul și viceprimarul Raul Tudorașcu s-au întâlnit cu reprezentanți ai firmei de construcții și ai CNI, chiar în interiorul bazinului.

Locuitorii din Alba Iulia care așteptau cu nerăbdare redeschiderea bazinului olimpic mai au de așteptat. Deși se preconiza că lucrările de revizii și reparații vor fi finalizate în timp util, iar unitatea va fi redeschisă în luna octombrie, se pare că pasionații de înot trebuie să aibă încă răbdare.

YouTube video

Situația nu este deloc roz, iar bazinul olimpic se confruntă cu probleme grave, care sunt încă departe de a fi soluționate: “În prezent se lucrează în baza garanțiilor de bună execuție cu CNI-ul, care trebuie să le urmărească. Bazinul nu va putea fi folosit până nu vor fi finalizate lucrările. Nu putem să îl umplem a 20-a oară cu apă, să îl dăm în folosință și să spunem cetățenilor peste 3 sau 5 luni că iar trebuie să îl oprim, că iar avem probleme. Inițial, bazinul trebuia deschis la 1 octombrie, dar sunt slabe șanse ca lucrările să fie terminate până la data respectivă. Banii investiți nu pot fi aruncați pe fereastră, nu contează de unde sunt și trebuie folosiți la eficiență maximă. Nu putem să ne batem joc de banii publici!

Actualmente, avem peste 20 de poziții care sunt cu restanță și care nici în ziua de azi nu s-au rezolvat. Cele mai portante probleme care sunt la lucrare sunt infiltrațiile. La partea de automatizare sunt lucrări care nu s-au finalizat nici după 5 ani de zile. Probleme există și la partea de apă caldă, la partea de afișaj electronic, la ceasurile care sunt legate într-un sistem informatic integrat, ” a precizat Paul Voicu, viceprimarul cu atribuții de primar.

„Au fost zeci de întâlniri și cu proiectantul, și cu executantul, și cu cei care au finanțat și cu beneficiarul și niciodată lucrările nu s-au încheiat, nu s-au făcut. Nu vorbim despre o noutate, vorbim despre lucrări care nici după perioada de execuție și garanție, nu sunt executate. Beneficiarii acestui bazin, tot ce înseamnă sportivii de performanță, cei care folosesc punctual pentru recreere acest bazin și toți copiii care vin să înoate aici, nu pot face lucrul acesta pentru că până acum l-am golit de zeci de ori, l-am oprit să-l reparăm, iar îl oprim și iar pornim și suntem la aceeași poziție ca și acum 5 ani.

Din câte știm, beneficiarul este în insolvență, cu probleme serioase, punându-se întrebarea dacă mai pot să execute aceste lucrări.

În concluzie, nu se știe când albaiulienii vor putea folosi din nou Bazinul Olimpic. Proiectantul, care are responsabilitatea a ceea ce s-a întâmplat la bazinul olimpic, împreună cu CNI-ul care a fost investitorul și cu TIM-ul care a lucrat, vor conveni  cu expertize, ce trebuie să lucreze, ce trebuie să repare.

Sunt lucruri care nu au fost făcute niciodată, sunt peste 12 poziții cu probleme, i-am chemat, au intervenit, am tot oprit bazinul, dar din cele 12 nu s-au făcut decât 2-3. Iar au plecat, iar i-am sesizat peste câteva luni. Sunt aceleași probleme, au mai apărut și altele, iar nu le-au reparat. Asta discutăm de 5 ani de zile, nu de o lună, două.”, a mai spus Paul Voicu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Urs semnalat în satul Muncelul din Baia de Arieș. A fost emis mesaj RO-ALERT

Unirea Ziarul

Publicat

în

Urs semnalat în satul Muncelul din Baia de Arieș. A fost emis mesaj RO-ALERT Cetățenii din satul Muncelul, comuna Baia de Arieș au fost avertizați miercuri noaptea, în jurul orei 23.30, prin RO-Alert, despre prezența unui urs în localitate. ”A fost semnalata prezența unui urs în sat. Muncelul, oraș Baia de Aries. S-a emis mesaj […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea