FOTO, VIDEO: Președintele Acțiunii 2012, George Simion, a intrat marți în greva foamei, în fața Primăriei din Alba Iulia. Autoritățile, împotriva Marșului Unirii

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Președintele Acțiunii 2012, George Simion, a intrat marți în greva foamei, în fața Primăriei din Alba Iulia. Motivul protestului vizează faptul că Marșul Unirii nu a fost introdus în programul oficial al manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României, așa cum se întâmpla în alți ani.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Anul acesta organizăm Marșul Unirii pe 1 decembrie, de la ora 8:00, din gara feroviară până în Cetate. Toate manifestările celelalte au loc în Cetate, noi nu am intervenit acolo. SRI și SPP le-au comandat celor de la Primărie să nu cumva să ne autorizeze sau să ne includă în programul oficial”, a declarat George Simion.

Liderul unionist precizează că Marșul Unirii va avea loc, indiferent de intervențiile împotriva acestei manifestații stradale, dar că nu va ieși din greva foamei până când acțiunea nu va fi introdusă în programul oficial.

Zeci de mii de români de pe ambele maluri ale Prutului și-au anunțat prezența pe 1 decembrie la cea mai amplă manifestație pentru Unire, ca număr de participanți, din Anul Centenarului. În cadrul marșului vor fi fluturate steaguri tricolore orizontale, întocmai ca în 1918, cu denumirea localităților din care vin românii. Vor răsuna melodiile patriotice specifice și drapele uriașe tricolore de 100 de metri vor da culoare evenimentului.

Traseul marșului are 6 kilometri, pe traseul Gara Alba Iulia – Bulevardul Ferdinand – str. Tudor Vladimirescu – str. Emil Racoviță – Bulevardul Republicii – Calea Moților – strada Doctor Ion Rațiu – Bulevardul Horea – Piața Tricolorul – strada Unirii.

 

 

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Haules Baules 13 noiembrie 2018 at 16:52

Se putea sa nu apara si trubadurul de Trifu in discutie? Nu se putea! Unde e rost de scandal, hop si nenea ăsta.

HH 13 noiembrie 2018 at 21:24

FRATILOR DAR NU SUNT ZILELE ORASULUI ALBA IULIA, NU E ZIUA LUI hAVA, DE CE STABILESTE HAVA CINE ARE LOC SI CINE NU IN PROGRAMUL CENTENARULUI !??

HH 13 noiembrie 2018 at 21:26

NU SUNT ZILELE ORASULUI , DE CE STABILESTE hAVA CINE PARTICIPA SI CINE NU ?!

Comentariile sunt oprite