Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO: Președintele Acțiunii 2012, George Simion, a intrat marți în greva foamei, în fața Primăriei din Alba Iulia. Autoritățile, împotriva Marșului Unirii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Președintele Acțiunii 2012, George Simion, a intrat marți în greva foamei, în fața Primăriei din Alba Iulia. Motivul protestului vizează faptul că Marșul Unirii nu a fost introdus în programul oficial al manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României, așa cum se întâmpla în alți ani.

YouTube video

Anul acesta organizăm Marșul Unirii pe 1 decembrie, de la ora 8:00, din gara feroviară până în Cetate. Toate manifestările celelalte au loc în Cetate, noi nu am intervenit acolo. SRI și SPP le-au comandat celor de la Primărie să nu cumva să ne autorizeze sau să ne includă în programul oficial”, a declarat George Simion.

Liderul unionist precizează că Marșul Unirii va avea loc, indiferent de intervențiile împotriva acestei manifestații stradale, dar că nu va ieși din greva foamei până când acțiunea nu va fi introdusă în programul oficial.

Zeci de mii de români de pe ambele maluri ale Prutului și-au anunțat prezența pe 1 decembrie la cea mai amplă manifestație pentru Unire, ca număr de participanți, din Anul Centenarului. În cadrul marșului vor fi fluturate steaguri tricolore orizontale, întocmai ca în 1918, cu denumirea localităților din care vin românii. Vor răsuna melodiile patriotice specifice și drapele uriașe tricolore de 100 de metri vor da culoare evenimentului.

Traseul marșului are 6 kilometri, pe traseul Gara Alba Iulia – Bulevardul Ferdinand – str. Tudor Vladimirescu – str. Emil Racoviță – Bulevardul Republicii – Calea Moților – strada Doctor Ion Rațiu – Bulevardul Horea – Piața Tricolorul – strada Unirii.

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș

Ioana Neag

Publicat

în

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș Bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, a navigat 87 de km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș, la invitația lectorului universitar Horea Nascu. ”Crăișorul apelor”, așa cum a fost numit în urma performanțelor sale, Avram Iancu s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea