Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO| Prăpăd pe DN67C Transalpina, la Rânca: Rafalele de vânt de peste 100 km/h au luat pe sus un acoperiș și au avariat tonetele și o rulotă din zonă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prăpăd pe DN67C Transalpina, în decursul zilei de marți, 6 octombrie 2020. Rafalele de vânt de peste 100 km/h au avariat tonetele și o rulotă din zonă și au luat pe sus acoperișul unei pensiuni.

O rafală puternică de vânt a răsturnat şi distrus mai multe tonete şi o rulotă de la intrarea în staţiunea montană Rânca, de pe Transalpina. Şi acoperişul unei pensiuni a fost luat de vântul puternic.

Rulota a fost răsturnată, iar tonetele au fost luate de vânt şi aruncate la câţiva metri. Aceste căsuţe erau folosite pentru comercializarea de suveniruri şi alte produse specifice. Imagini cu prăpădul făcut de vântul puternic de la Rânca au fost postate pe Facebook.

YouTube video

„A fost o rafală de vânt, dar acum este linişte. Avem echipaje în zonă pregătite să intervină în cazul în care se înregistrează căderi de arbori pe partea carosabilă“, a transmis Cristi Tudor, reprezentant al Secţiei Drumurilor Naţionale Târgu Jiu.

Acoperişul unei pensiuni sau al unei dependinţe a fost luat de vântul puternic. „În cursul dimineţii a fost un vânt foarte puternic, care era aşteptat. La rafală, vântul a o viteză foarte mare şi, undeva în zona deschisă, înainte de staţiunea Rânca mai multe căsuţe în care funcţionau magazine au fost luate de vânt. Unele sunt distruse, iar altele sunt mutate de pe poziţii. Câteva dintre ele sunt mutate câteva sute de metri către Valea Galbenului. E bine că nu au fost oameni în ele. Din păcate, iarna se apropie, iar fenomenele extreme devin tot mai frecvente, iar oamenii trebuie să îşi o ia măsurile de siguranţă ca imobilele să reziste la astfel de situaţii. Un acoperiş din Rânca a fost smuls de vânt. Este vorba de acoperişul unei dependinţe sau al unei pensiuni, pentru că l-am văzut mutat câteva zeci de metri“, a spus Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj.

Sabin Cornoiu spune că bazele Salvamont şi punctele medicale nu au fost afectate de vântul puternic: „Am făcut o evaluare în staţiune şi noi nun avem probleme în privinţa punctelor medicale Salvamont şi a bazei Salvamont, care este în construcţie şi aveam o îngrijorare. Au fost doar pagube materiale şi nu au existat persoane rănite“.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, sărbătorită la venerabila vârstă de 100 de ani: Era cunoscută ca doamna doctor care era mereu pe o bicicletă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, sărbătorită la venerabila vârstă de 100 de ani: Era cunoscută ca doamna doctor care era mereu pe o bicicletă Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani. Era cunoscută ca doamna […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea