Rămâi conectat
Alba Music and Film Festival 2022

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. Povestea echipei de robotică a Colegiului ”HCC” din Alba Iulia, de la înființare și primul eșec, până la glorioasa calificare la Campionatul Mondial din SUA

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Povestea echipei de robotică XEO a Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia a început în 2016, cu un drum la Cluj-Napoca, la o simplă prezentare de robotică, pentru ca elevii să vadă ”cu ce se mănâncă” acest domeniu, fără să se gândească vreunul dintre ei că doi ani mai târziu o echipă a colegiului va participa la Campionatul Național de Robotică din Statele Unite ale Americii.

Contactat de ziarulunirea.ro, profesorul Sebastian Onac, a descris, în linii mari, povestea echipei de robotică, invidiată de toate colegiile din țară cu pretenții în informatică.

Elit - Gustul Desăvârșit

“Povestea Echipei de Robotică XEO HCC Alba Iulia, câștigători ai Marelui Premiu “INSPIRE AWARD 1St PLACE” din cadrul concursului național FIRST Tech Challenge Romania a început cu un drum la Cluj Napoca, cu mașina mea personală. I-am sunat pe patru dintre elevii mei de la specializarea informatică întrebându-i dacă vor să mergem la o prezentare de robotică în județul vecin”, a spus profesorul de informatică al Colegiului HCC din Alba Iulia, Sebastian Onac.

Mica delegație a ajuns la Cluj-Napoca fără așteptări mari, iar acolo au ”făcut cunoștință” cu concursul internațional de robotică FIRST Tech Challenge, foarte popular în Statele Unite

”Dar mai important, ne-a fost prezentat un robot câștigător la competiții din țări precum Rusia, Germania și Australia. Creatorii robotului (echipa Autovortex din București) erau chiar cei care au adus competiția în România, pentru prima dată, anul trecut, cei care susțineau și prezentarea. Entuziasmul nostru a crescut pe măsură ce organizatorii ne spuneau că putem ajunge să construim și noi un robot, cu ajutorul unui kit in valoare de 3000 de euro, pe care urma să îl primim gratuit, în urma înscrierii în concurs. Normal că ne-am înscris. Nu prea știam noi despre ce este vorba dar suna interesant…”, a mai povestit profesorul Sebastian Onac.

Zilele petrecute în așteptarea kit-ului au trecut rapid, timp în care s-a reușit mărirea echipei de elevi și profesori de informatică.

S-a trecut la realizarea etapei de promovare și PR: tricouri, roll-up, website, e-mail, Facebook page, poze oficiale – individuale și de grup. Astfel se conturează prima echipă de Robotică XEO HCC, Alba Iulia.

Iată din cine a fost formată echipa XEO HCC, în anul școlar 2016-2017. Elevi specializarea informatică: Drăguș Alexandru, Pop Cristian, Bendea Daniel, Dumitrache George, Cioancă Stefan, Zaharescu Constantin, Ioica Bogdan, Corpodean Darius, Florea Denisa, Adam George, Sofrac Robert, Oprita Catalin. Profesori informatică HCC: Carmen Palcu, Laura Muresan, Sebastian Onac.

Scurtă cronologie:

26 noiembrie 2016: Caravana FIRST Tech Challenge Romania aduce kiturile din Statele Unit și ajunge la ora 2 dimineața la Colegiul HCC, Alba Iulia!

 

29 noiembrie 2016: Liceul a oferit echipei un spațiu de dezvoltare pentru robot, pe care l-a transformat în primul laborator de robotică din liceele autohtone, după ce a fost zugrăvit, mobilat, utilat etc. Astfel a început aventura…

https://www.facebook.com/TeamXeoFTC/videos/1302681539796843/

10 martie 2017: Ultimele pregătiri înainte de concurs:

https://www.facebook.com/TeamXeoFTC/videos/1403165003081829/

23-27 martie 2017: Concursul Național FIRST Tech Challenge Romania

https://www.facebook.com/notes/team-ro001-xeo-alba-iulia/despre-ftc-romania-2017-despre-ro001/1421031621295167/

Echipa a pierdut, dar a știut ce trebuie să facă în 2018.

“FTC este altceva. Nu ai idee ce înseamnă FIRST Tech Challenge Romania daca nu ajungi acolo, să vezi sau să participi. Nu poți să fi supărat după un asemenea concurs. Am fost acolo și am jucat mult sub așteptări. Și totuși, a fost incredibil! Să te plimbi prin Sala Polivalentă, printre 54 de stand-uri amenajate exemplar, să vezi doar zâmbete și entuziasm în jur, să faci cunoștință cu mulți alți oameni din toate colțurile țării, să te ajute toată lumea și să ajuți pe toată lumea. Să pleci din București văzând că la cel puțin 90% din echipe nu există ideea de “hate” și ideea de “trebuie să câștig”, nu există “unii mai buni” e superb. Am fost surprinși să vedem că tot respectul pe care îl avem față de alte echipe s-a întors. Am plecat din București cu o altă impresie, asupra roboticii, asupra oamenilor și asupra lumii. Așteptam cu nerăbdare anul următor! Și așteptam cu nerăbdare să ne revedem, cu alte echipe la meciuri amicale! Promitem să îndeplinim așteptările anul următor!” a susținut Echipa Xeo HCC, după concurs.

Tema concursului pentru sezonul martie 2018 a fost lansată în 9 septembrie și Echipa XEO a început să lucreze.

Recrutările în echipă s-au realizat în octombrie 2017 (clasele a 10-a și a 11-a) și s-au desfășurat pe 3 planuri: asamblare/programare, marketing/PR/photo, modelare 3D, cu modalității de evaluare pentru candidați gândite pentru o selecție corectă și eficientă.

Echipa XEO HCC Alba Iulia cuprinde elevi ai claselor 9, 10, 11 tocmai pentru asigurarea continuității proiectului și predării ștafetei între generații. Alegerea coechipierilor și a modalităților și metodelor de evaluare pentru intrarea în echipă se face exclusiv de către membrii echipei de elevi, fără intervenția profesorilor.

”Profesorul trebuie să-i inspire pe elevi, nu să-i învețe”, explică Sebastian Onac.

Noiembrie 2017 – Pregătiți pentru un nou sezon! – The New XEO 2018: Roboțica “Ela” !

The New Team XEO HCC Alba Iulia 2018

Elevi:

Alex Drăguș – driver

Mermezan Mihai – coach

Corpodean Darius – driver

David Bogan – mechanic

Cioancă Răzvan – mechanic

Denisa Florea – 3D modelling

Alexandra Jurca – 3d modelling

Şofrac Robert – programator

Claudiu Neamțu – programator

Pop Cristian – programator

Ionuț Hada – programator

Ghişa Alexandru – assembly

Alex Leterna – grafician

Roxana Popeiu

Maria Antoanello Serafino

Mădălina Rusan

Profesori mentori:

Prof. info. Grad I Carmen Palcu

Prof. info. Grad I Laura Mureșan

Prof. info. Grad I Sebastian Onac

https://www.facebook.com/TeamXeoFTC/videos/1653577921373868/

10 februarie 2018: Roboțica “Ela” participă la primul turneu REGIONAL DEMO Cluj cu echipele de competiție din Alba Iulia, Baia-Mare, Beclean, Bistrița, Cluj, Cugir, Dej, Deva, Miercurea-Ciuc , Sibiu, Suceava, Târgu-Mureș, Turda, Oradea, Petrila, Satu-Mare, Zalău, organizat în acest sezon, la Cluj-Napoca! “Turneul, cuprinde 4 meciuri și are ca scop pregatirea pentru concursul national de la București și nu are învinși, ci doar câștigători! În urma sezonului trecut, confirmăm și noi că este important un turneu de pregătire înaintea celui oficial și așteptăm cu nerăbdare să testăm noul robot! Până atunci însă, urmează 5 zile în care vom simula săptămâna dinaintea concursului oficial, cu toate provocările ei!” spune Alex Drăguș, unul dintre cei doi driveri ai echipei.

3 martie 2018, Roboțica “Ela” – Locul I la regionala de la Timișoara !

“Munca din ultimul an începe să dea roade ! Timișoara a fost un bun antrenament pentru noi și robțica noastră. Am văzut la ce capitole excelăm și ne-am identificat punctele ce necesită îmbunătățiri. S-au prezentat multe echipe competitive, și acest fapt face cu atât mai valoros rezultatul nostru, și ne dă încredere pentru faza finală a concursului de la București FIRST Tech Challenge Romania”, a spus Cristian Pop, unul dintre cei 4 programatori ai echipei.

https://www.facebook.com/TeamXeoFTC/videos/1783735791691413/

25 martie 2018, echipa de robotică XEO a Colegiul National “Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia câștigă MARELE PREMIU “INSPIRE AWARD 1” la concursul național FIRST Tech Challenge Romania și merge mai departe la Campionatul Mondial FIRST USA din Detroit !!

”INSPIRE AWARD 1” este cel mai prestigios premiu al competiției. El este acordat echipelor care excelează în performanțele robotului, complexitatea și calitatea realizării cărții echipei “engineering book” și spiritul de echipă, spiritul competiției FTC (FIRST Tech Challenge).

Concluzia juriului: “Această echipă a înțeles că spiritul FTC este mai mult decât a construi și a controla un robot. De la început până la sfârșit numărul 1 este greu de definit dar îl vom spune acum: Premiul 1, locul 1 care va merge în STATE este o echipă din Transilvania. Este echipa RO 001 COLEGIUL NAȚIONAL HCC ALBA IULIA TEAM XEO” a spus DANA RĂZBOIU, organizatoarea competiției la înmânarea premiului.

Competiția a început joi 22.03.2018 cu amenajarea standurilor echipelor în holurile Polivalentei din București. Standul Xeo a promovat în principal Centenarul și Unirea din 1918, concomitent cu robotul echipei “Ela”.

”Spre seara am fost la Politehnica din București la hubul de robotică să finisăm perioada de joc autonomă de la începutul meciurilor. Meciurile au 2:30 minute, 30 de secunde perioada de început în care robotul trebuie să execute sarcini singur fără să fie controlat de șoferi. În următoarele două minute roboții se luptă asupra cuburilor din centrul terenului, pentru a le stivui în raftul echipei lor. Roboții mai pot sa ia un totem si sa îl plaseze în afara terenului pentru a face punct”, a explicat Sebastian Onac.

Vineri a fost ziua rezervată inspecțiilor tehnice ale roboților, care se asigură ca roboții pot concura în condiții de siguranță sau ca nu încalcă normele impuse.

Tot vineri au avut loc interviurile cu echipele, în care este prezentată cartea echipei. Cartea echipei este rezultatul și povestea echipei scrisă negru pe alb și trebuie sa conțină date tehnice, procedeul de construire a robotului si descrierea “călătoriei” parcursă de echipă în realizarea acestuia.

Sâmbătă a fost prima zi de meciuri.

”Am câștigat primele 3 meciuri fără probleme, însă la al 4-lea meci am întâmpinat probleme de conexiune între robot și telecomanda de control și nu am reușit să identificăm cauza sigură a problemei însă presupunem că se datora numărului mare de rețele de wireless din zonă care interferează cu robotul. <Totul s-a terminat! Nu mai avem ce face!> a exclamat șoferul echipei când, prin pierderea meciului, am retrogradat echipa de pe locul 2 pe locul 7 în divizie. Am terminat ziua cu 4 din 5 meciuri câștigate, supărați de problemele de comunicare.

Duminica am reușit să ajungem pe locul 3 în divizia noastră din 45 de echipe după multe meciuri grele și ne-am calificat în semifinale. Din păcate robotul s-a deconectat în a doua semifinală și nu am reușit să ajungem și în finale. <Nu am pierdut nimic, doar am castigat>, a spus programatorul echipei și am luptat până în ultima clipă.

După mult suspans, în momentul de decernare a premiului, Marele Premiu al competitiei a fost revendicat de Team XEO – INSPIRE AWARD 1St PLACE !”, a povestit Sebastian Onac.

INSPIRE AWARD 1St PLACE referă toate calitățile și comportamentul echipei pe tot parcursul concursului și în deosebi cele de comportament în relația cu echipele concurente !

Echipa de robotică XEO HCC din Alba Iulia este formată elevii:

Alex Drăguș – driver

Mermezan Mihai – coach

Corpodean Darius – driver

David Bogan – mechanic

Cioancă Răzvan – mechanic

Denisa Florea – 3D modelling

Alexandra Jurca – 3d modelling

Şofrac Robert – programator

Claudiu Neamțu – programator

Pop Cristian – programator

Ionuț Hada – programator

Ghişa Alexandru – assembly

Alex Leterna – grafician

Roxana Popeiu

Maria Antoanello Serafino

Mădălina Rusan

Profesori mentori:

Prof. info. Grad I Carmen Palcu

Prof. info. Grad I Laura Mureșan

Prof. info. Grad I Sebastian Onac


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

20-21 august| Zilele lemnarilor din Munții Apuseni, în memoria deputatului moților, Corneliu Olar. PROGRAM

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
20-21 august| Zilele lemnarilor din Munții Apuseni, în memoria deputatului moților, Corneliu Olar. PROGRAM

În 20 – 21 august, la Horea se va desfășura cea de-a XXVII-a ediție a „Zilelor lemnarilor din Munții Apuseni”, dedicată memoriei inițiatorului tradiționalei manifestări, Corneliu Olar, fost deputat al moților și primar al comunei, decedat în 15 februarie.

Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local Horea, Fundația Lemnarilor Horea – Mătișești și Societatea Cultural-Patriotică „Avram Iancu”, cu sprijinul unor sponsori locali, ziarul „Unirea” fiind partener media.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Anul acesta comemorăm câteva personalităţi care au marcat trecutul localităţii Horea, şi care au lăsat în urmă un culoar de lumină prin realizările şi faptele lor măreţe, unde îi avem pe primarul şi deputatul nostru Corneliu Olar, o personalitate marcantă şi complexă a moţilor, inima în care fiecare moţ şi-a aflat odihnă şi sălaş, precum şi ceilalţi primari, predecesori ai săi: Nicolae Nicola şi Cornel Nicoară, dar şi prin cultura şi aportul pe care l-au avut dascălii noştri, cei care s-au pronunţat la rândul lor de la catedră sau prin scris, pentru ridicarea culturală a locuitorilor comunei Horea, ca o unică şansă de prosper şi civilizaţie.

Dintre aceştia îi amintim pe cei care au condus unităţile noastre şcolare vreme de zeci de ani: Avram Oneţiu, Ispas Oneţ, Letiţia Mateş, loan Olariu, Viorel Neag şi Aurel Nicola”, se arată în textul invitației. După comemorările de sâmbătă, 20 august, manifestările vor continua duminică, 21 august, de la ora 10.00, pe Vârful Petreasa, la cota 1.600, cu concursul „Cel mai bun lemnar” și vizitarea expoziţiilor meşterilor populari şi producătorilor autohtoni, urmată de spectacolul folcloric la care vor evolua renumiţi artişti şi ansambluri naţionale, a anunțat primarul comunei Horea, Marin Nicola.

Vor evolua Vasile Coca, Valeria și Traian Ilea, Mircea Cârțișorean, Dorin Nemeș, Mihaela Grindean, Mirela Mănescu, Andrei Abraham, Maria Dan Păucean, Alin Ienciu, Lele Crăciunescu, Ana Munteanu, Ancuța Matei Olar, Ionuț Mateș, Simona Costin, Andrada Ioana Mateș, Mihai Cetean, Sergiu Sotelecan, Felicia Han și alții.

Iată programul complet al manifestărilor:

Sâmbătă, 20 august

ora 11.00: Biserica Ortodoxă „Sfinţii Arhangheli Mihail Şi Gavril” Horea: parastas oficiat în memoria deputatului Corneliu Olar,
ora 12.30: Primăria comunei Horea: slujbă de sfințire și dezvelirea plăcilor comemorative în memoria foștilor primari Corneliu Olar, Nicolae Nicola, Cornel Nicoară,
ora 13.00: Şcoala Gimnazială „Horea”: slujbă de sfinţire şi dezvelirea plăcilor comemorative în memoria foștilor directori ai şcolii: Letiţia Mateş, Avram Oneţiu, loan Olariu și Ispas Oneţ. Cuvânt de pomenire în memoria personalităţilor comunei Horea,
ora 14.00: Centrul Cultural „Horea. Cloşca şi Crişan” Horea: masă de pomenire,
ora 15.00: Lansarea cărții „Voroveşte cu noi” – dicţionar de regionalisme, localisme şi expresii moţeşti. Autori: Viorela Cristina Neag, Ioana Moşneag, Lucian Giurgiu;

Duminică, 21 august, Vârful Petreasa (Cota 1600)

ora 10.00: primirea invitaţilor; tradiţionalele plăcinte pe lespede şi balmoş moţesc; vizitarea expoziţiilor meşterilor populari şi silvicultorilor;
ora 11.00: desfăşurarea concursului naţional „Cel mai bun lemnar”, ediţia a XXVII-a,
ora 12.00: spectacol folcloric prezentat de Angela Chelaru, filmat de Hora TV: taraful „Moţul” din Horeaformaţia „Nică şi Romică Porcar” din Zlatna, ansamblul de dansuri „Nepoţii lancului” din Mărişel, județul Cluj,
ora 19.00: Horă moţească cu taraful „Moţul” Horea.

Robert GHERGU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

19-21 august 2022| PROGRAMUL Alba Iulia Music & Film Festival: Filme, concerte live și invitați de marcă, în Cetatea Alba Carolina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

19-21 august 2022| PROGRAMUL Alba Iulia Music & Film Festival: Filme, concerte live și invitați de marcă, în Cetatea Alba Carolina

Primite în rafale de aplauze la marile festivaluri de film și recompensate cu premii importante la Cannes, Berlin sau TIFF, filmele selectate pentru ediția de anul acesta a Alba Iulia Music & Film Festival (AIMFF) marchează revenirea la adevărata dimensiune a evenimentului și 10 ani de prezență în mijlocul Cetății.

Comedia Cel mai bun șef, care a strâns șase premii Goya anul trecut, și doamna muzicii românești, Corina Chiriac, vor deschide festivalul, care va pendula, de la început până la sfârșit, între umor și dramă. AIMFF se va desfășura între 19-21 august, în locurile deja consacrate din Cetatea Alba Carolina: Piața Cetății, Piața Vestică, Esplanada Obeliscului și Grădina Cetății.

VINERI 19 AUGUST

Elit - Gustul Desăvârșit

Piața Cetății
20:00-Deschiderea oficială a festivalului: concert Corina Chiriac

21:00– FILM: Cel mai tare șef (The Good Boss), 2021, Spania, regia: Fernando León de Arano/ 1h 56

Piața Vestică
21:00– FILM: Nunți, botezuri, înmormântări, 2022, România, regia: Alexandru Lustig / 2h1min.

Esplanada Obeliscului
20:45– FILM: Capra cu trei iezi, 2022, România, regia: Victor Canache / 1h 23min.

Grădina Cetății
21:00– FILM: Insula, 2021, România, regia: Anca Damian/ 1h 24min.

SÂMBĂTĂ 20 AUGUST

Piața Cetății
10:00 – Spectacol pentru copii: Cine e în Joben? (Trupa Magic Puppet)/ 40min

11:00 – Atelier pentru copii: Baloane uriașe de săpun/ 1h

19:00 – Street art Performance: Statui vivante

20:00 – Concert: Alexandru Andrieș & Band

21:00– FILM:Metronom, 2022, România, regia: Alexandru Belc / 1h 42min

Piața Vestică
20:45– FILM: Alcarràs, 2022, Spania, regia: Carla Simon / 2h

Esplanada Obeliscului
20:45– FILM: Complet necunoscuți, 2021, România, regia: Octavian Strunilă / 1h 34min.

Grădina Cetății (Aleea Sf. Capistrano)
17:00– Music & film Quiz

20:45– FILM: Regele Mihai: Drumul către casă, 2021, România / 50 min.

21:50 – FILM: Balaur, 2021, România, regia: Octav Chelaru / 2h 4min

DUMINICĂ 21 AUGUST

Piața Cetății
10:00 – Spectacol pentru copii: Mini-omul de știință (Trupa Magic Puppet)/ 40min

11:00 – Atelier pentru copii: Experimente științifice / 1h

19:00 – Street art Performance: Bubble Airship

20:00 – Concert: Mădălina Pavăl Live Orchestra

21:00– FILM:România sălbatică, 2021, România, regia: Dan Dinu, Cosmin Dumitrache / 2h 3min
Piața Vestică

20:45– FILM: Proiecție specială: Navalnîi, 2022, SUA, regizor: Daniel Roher/ 1h 38min

Esplanada Obeliscului
20:45- FILM: Miracol, 2021, România, regia: Bogdan George Apetri / 1h 58min.

Grădina Cetății (Aleea Sf. Capistrano)
17:00– Music & film Quiz

21:00– FILM: Maigret, 2022, Franța, regizor: Patrice Leconte / 1h 29 min.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| 18 – 21 AUGUST 2022: PROGRAMUL evenimentelor pentru Zilele Municipiului Sebeș. Lou Bega, Sasha Lopez, Radu Pietreanu și Nicolae Furdui Iancu, printre cei care vor întreține atmosfera

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

VIDEO| 18 – 21 AUGUST 2022: PROGRAMUL evenimentelor pentru Zilele Municipiului Sebeș. Lou Bega, Sasha Lopez, Radu Pietreanu și Nicolae Furdui Iancu, printre cei care vor întreține atmosfera

Între 18 și 21 august 2022, toți locuitorii Sebeșului și oaspeții orașului sunt invitați să participe la sărbătoarea verii: „Zilele Municipiului Sebeș”! Parcul Arini va găzdui majoritatea spectacolelor, iar Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeș și Casa Memorială „Lucian Blaga” din Lancrăm oferă acces gratuit tuturor vizitatorilor, spunând povestea frumoasă a acestor locuri.

Deschiderea oficială a evenimentelor va avea loc vineri, 19 august, începând cu ora 11.00, în grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica”, atunci când vor fi primite delegațiile din țară și din străinătate, vor fi premiate persoane din viața de zi cu zi a urbei, copiii și tinerii Sebeșului care au excelat în diverse domenii – educație, artă și voluntariat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Atmosfera de sărbătoare este redată pe note muzicale de cei mai mici artiști, participanți la Concursul național de muzică ușoară și folk – „Universul Copilăriei”, pe care municipiul Sebeș are plăcerea să îl organizeze, în parteneriat cu Clubul Copiilor Sebeș. Competiția este structurată pe două secțiuni: muzică ușoară și folk, jurizarea fiind asigurată de reprezentanți ai vieții culturale și ai mass-mediei naționale și de muzicieni. În cadrul concursului se acordă peste 40 de premii, categoriile de vârstă fiind 5 – 8 ani, 9 – 12 ani, 13 – 15 ani și 16 – 19 ani, pentru interpretări solo și de grup, respectiv muzică ușoară și folk. Regulamentul este avizat de Inspectoratul Școlar Județean Alba, iar concursul, aflat la cea de-a VIII-a ediție, este cuprins în calendarul Ministerului Educației Naționale. În mod tradițional, partener al concursului este Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș. S-au înscris circa 100 de copii din întreaga țară.

Nu vor lipsi nici copiii și tinerii Sebeșului care activează în diverse proiecte culturale susținute de municipalitate: Școala de muzică „DoReMi” și Grupul vocal „Felician Fărcașiu”, Trupele de teatru „Gepetto” și „Pied Piper”, Clubul Fantasy Dance, Trupa de dansuri săsești și Ordinul Scutierilor de Mühlbach.

Artiștii locali și invitații de renume vor urca pe scena din Parcul Arini pentru a oferi publicului cea mai reușită petrecere a verii. Lou Bega este primul solist internațional invitat la acest gen de evenimente la Sebeș, aducând cu el ritmurile de „mambo no. 5″, care l-au făcut inconfundabil. Cu un bilanț de 60 de ani de activitate, trupa Phoenix va demonstra, încă o dată, că rockul va trăi etern. Hiturile din topurile radiourilor vor fi aduse de Emaa, Bruja, Holy Molly, Sasha Lopez, Manuel Riva și Krypton. Trupele locale vor avea cazia reîntâlnirii cu publicul – Green Line, Dublu Click, Loutfire, Red Ravine Band și Nexxt Band.

Tradiționalele momente de folclor, avându-i ca invitați pe Nicolae Furdui Iancu, Ansamblul folcloric Jidvei, Adina Hada, Georgiana Petrescu, Maria Dan Păucean, Alina Andrei, Fluierașii de la Șugag, alături de mulți alți artiști din zona noastră etnofolclorică și muzica Fanfarei din Petrești vor face parte din programul zilei de duminică.

Buna dispoziție va fi întreținută de actorul Radu Pietreanu și de toți cei responsabili cu animația pe scena din Parcul Arini – Andreea Bogdan, MC Kotto și Ionuț Lemeny.

Organizatorii evenimentului sunt: Primăria Municipiului Sebeș, Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș și SPAP Sebeș.

PROGRAM

JOI, 18 AUGUST 2022

Orele 16.00 – 19.00, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, sala de spectacole „Radu Stanca”
„UNIVERSUL COPILĂRIEI” – concurs național de muzică ușoară și folk

VINERI, 19 AUGUST 2022

Ora 11.00 Grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica”
DESCHIDEREA OFICIALĂ A ZILELOR MUNICIPIULUI SEBEȘ

Salutul oficialităților. Salutul delegațiilor din orașele înfrățite. Premierea unor persoane unice din viața de zi cu zi a urbei. Momente artistice. Invităm cu toată căldura întreaga comunitate locală, precum și pe oaspeții orașului!

Ora 18.00 Muzeul Municipal „Ioan Raica”
„Sebeșul în culori” – expoziție de artă plastică, cu participarea artiștilor locali

Ora 18.30 Muzeul Municipal „Ioan Raica”
„Vremuri și bani”. Din colecția numismatică a muzeului din Sebeș – expoziție

Ora 19.00 Muzeul Municipal „Ioan Raica”
Tabără medievală cu Ordinului Scutierilor de Mühlbach

PARCUL ARINI, SCENĂ ÎN AER LIBER

Orele 10.00 – 13.00 „UNIVERSUL COPILĂRIEI” – concurs național de muzică ușoară și folk

Orele 16.00 – 18.00 „UNIVERSUL COPILĂRIEI” – concurs național de muzică ușoară și folk

Ora 19.00: „UNIVERSUL COPILĂRIEI” – festivitatea de premiere
CONCERT: Școala de muzică „DoReMi” a Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș – profesori Alexandra și Adrian Pamfilie, Clubul Fantasy Dance, Ciprian Moga, Clubul Copiilor Sebeș
Invitat special: HOLY MOLLY
Trupe locale: Loutfire, Red Ravine Band, Nexxt Band

SÂMBĂTĂ, 20 AUGUST 2022

Ora 10.00 Muzeul Municipal „Ioan Raica”
„Sebeșul în culori” – expoziție de artă plastică cu participarea artiștilor locali
Tabără medievală cu Ordinului Scutierilor de Mühlbach

Ora 12.00 Casa Memorială „Lucian Blaga” Lancrăm
„Lucian Blaga și frumusețea locurilor natale” – expoziție tematică; acces gratuit tuturor vizitatorilor obiectivului cultural

Ora 14.00 Casa Memorială „Lucian Blaga” Lancrăm
Întâlnirea Primarului Municipiului Sebeș cu delegațiile orașelor înfrățite. Momente oficiale.

Ora 18.30 SCENĂ. PARCUL ARINI
CONCERT: LOU BEGA, SASHA LOPEZ, MANUEL RIVA, EMAA, BRUJA, DENISA MOGA, GREEN LINE, DUBLU CLICK, gimnasta FLAVIA SENTEA, Școala de muzică „DoReMi” (prof. Alexandra și Adrian Pamfilie) și trupele de teatru „Gepetto” și „Pied Piper” (prof. Lavinia Kamla Donose) – proiecte culturale pentru copii susținute de Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș. Animație: Andreea Bogdan și MC Kotto.
SPECTACOL DE LASERE

DUMINICĂ, 21 AUGUST 2022

Ora 12.30 Răhău
Parada Fanfarei din Petrești

Ora 17.00 Petrești
Parada Fanfarei din Petrești

Ora 18.00 Scenă. Parcul Arini
CONCERT DE FOLCLOR: NICOLAE FURDUI IANCU, ANSAMBLU FOLCLORIC JIDVEI, ADINA HADA și ansamblul „Șoimii Carpaților” Florești, Fluierașii de la Șugag, Georgiana Petrescu, Maria Dan Păucean, Petru Bănățean, Alina Andrei, Trupa de dansuri săsești, Clubul Copiilor Sebeș
MOMENTE ARTISTICE CU RADU PIETREANU

Ora 22.00: ROCK PENTRU TOTDEAUNA!
Prezintă: Ionuț Lemeny

CONCERT CU TRUPELE PHOENIX ȘI KRYPTON


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare