Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Polițiștii EROI din județul Alba: Poveștile din spatele agenților care au dat dovadă de curaj deosebit sau au contribuit la salvarea de vieți omenești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO VIDEO| Polițiștii EROI din județul Alba: Poveștile din spatele agenților care au dat dovadă de curaj deosebit sau au contribuit la salvarea de vieți omenești

Vineri, 24 martie, în contextul sărbătoririi Zilei Poliției Române, Inspectoratul de Poliție Județean Alba a organizat activități deschise publicului, care s-au desfășurat în zona Pieței Cetății din municipiul Alba Iulia.

Ședința festivă a avut loc la Muzeul Principia din Alba Iulia, prilej cu care, în prezența invitaților, a fost evocat momentul aniversar, au fost prezentați polițiștii avansați în gradul profesional următor și au fost acordate diplome și distincții polițiștilor care au dat dovadă de curaj deosebit sau au contribuit la salvarea de vieți omenești.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În după-masa zilei de 10 martie, Poliția municipiului Sebeș a fost sesizată cu privire la faptul că la o sală de jocuri din municipiu, o persoană înarmată și purtând o mască a sustras o sumă de bani de la unul dintre angajați. În mai puțin de o oră de la sesizare, agentul de poliție Mărar Gheorghe, împreună cu un coleg jandarm, a reușit să îl identifice și să îl rețină pe autorul faptei de tâlhărie. Acesta a fost ulterior arestat preventiv.

YouTube video

Agentul principal Coc Ionuț Marius din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia era de serviciu împreună colegul său, Laslău Petru-Alexandru, când printr-un apel la 112, o mamă îngrijorată a sesizat faptul că fiica sa este captivă într-un apartament din municipiu. Din apartament se auzeau țipete de ajutor iar cei doi polițiști nu au ezitat să spargă ușa și au eliberat astfel de sub amenințarea cuțitului o tânără de 30 de ani pe care fostul său partener o agresase și o ținea captivă. Agresorul a fost reținut, iar apoi a fost arestat preventiv.

În după-amiaza zilei de 28 octombrie, agent principal Vulturar Alexandru, împreună cu un alt coleg din cadrul secției, au salvat viața unui bărbat în vârstă de 63 de ani din localitatea Cricău.Aceștia au fost sesizați prin 112 de o femeie, cu privire că soțul său urmează să își pună capăt zilelor și amenință că se spânzură. În câteva minute, la fața locului, s-au deplasat cei doi polițiști și au constatat că într-o anexă a imobilului, bărbatul se afla pe o scară, în stare de inconștiență. Fără a sta pe gânduri, cei doi polițiști i-au acordat primul ajutor, acesta revenindu-și la starea de conștiență.

La data de 16 decembrie, agent principal de poliție Poșa Călin Ioan, de la punctul de Poliție Valea Lungă a fost informat în legătură că două persoane din comună au fost căutate la domiciliu de angajații primăriei, dar nu au răspuns. Polițistul a intuit în mod corect că cei doi frați, un bărbat și o femeie în vârstă de 70, respectiv 53 de ani, erau în pericol, și a forțat ușa de acces în locuința acestora.I-a găsit inconștienți, intoxicați cu monoxidul de carbon emanat de o sobă defectă, dar prezentând semne vitale. Imediat, a luat măsuri pentru acordarea primului ajutor. Cei doi au fost preluați de medici și și-au revenit complet. Îi este înmânat și certificatul de apreciere emis de Direcția Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Vineri, 3 februarie, agentul șef Nemeși Valer se afla pe strada Simion Barnuțiu din Cugir se afla în drum spre secție, când a observat un bărbat căruia i se făcute rău și era căzut la pământ, inconștient. Polițistul a sărit în sprijinul acestuia și și-a pus în aplicare imediat cunoștințele pe care le deține în acordarea primului ajutor. I-a eliberat căile respiratorii, i-a aplicat manevre de resuscitare, la care în cele din urmă, bărbatul a răspuns. Acesta a fost preluat de o ambulanță și transportat conștient la spital.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea