FOTO, VIDEO Picturi realizate de 100 de artiști, scoase la licitație pentru construirea unui spital de pediatrie, la Alba Iulia/ UPDATE: Un tablou, dat cu 3.000 de lei

Peste 100 de picturi realizate de 100 de artiști sunt scoase, duminică, la licitație, iar banii vor fi donați pentru construirea unui spital de pediatrie, la Alba Iulia. UPDATE: Cel mai scump tablou a fost dat, astăzi, cu 3.000 de lei. Persoana care l-a cumpărat vrea să rămână anonimă. Licitația va continua, inclusiv online, până în 5 decembrie.

artFEST100 şi-a propus să reunească în această toamnă, la Alba Iulia, un număr de 100 de artiști din România și din străinătate în cadrul unui eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri, prin sloganul „Arta ne (re)UNEȘTE la Alba Iulia. Ceea ce şi-a propus a şi reuşit! 100 de artişti dau viaţă, culoare şi multă energie Cetăţii Alba Iulia în locurile în care au pictat, au cântat, au schimbat opinii şi au legat prietenii.

Între 8 și 11 noiembrie s-au desfășurat activități artistice interactive, deschise gratuit atât pentru artiști, cât și pentru albaiulieni și turiști, iar în perioada 12 noiembrie- 5 decembrie toate lucrările realizate vor face obiectul unei expoziții deschise în diverse locuri din Alba Iulia. Cetatea Alba Carolina se va transforma astfel într-o autentică galerie de artă în aer liber, populată de artiști plastici şi muzicieni care vor transforma o toamnă cu multă lumină şi căldură într-un adevărat festin de culoare şi voie bună.

Cetatea Alba Iulia – cea mai mare scenă deschisă din România – va fi gazda tuturor evenimentelor (Muzeul Principia, Galeriile de la Poarta a III-a, Framm`s, Gothic, Museikon, Hotel Cetate). Artiștii vor putea fi văzuţi lucrând live în spațiile dedicate din cadrul Galeriilor de la Poarta a III-a a Cetăţii, care vor fi accesibile publicului larg. Tot în cadrul festivalului, la Muzeul Museikon, vor avea loc workshopuri de pictură dedicate copiilor şi coordonate de persoane specializate.

Lucrările rezultate în urma atelierelor de pictură vor fi expuse în cadrul unei expoziții care va putea fi vizitată în intervalul 12 noiembrie –  5 decembrie 2018.

Festivalul găzduiește şi o gală caritabilă, duminică, 11 noiembrie, de la ora 19.00, în care lucrările vor fi licitate, iar sumele provenite din donaţii se vor duce către Centrul Maria Beatrice, contribuind la finalizarea lucrărilor de construcție a celui mai mare spital de pediatrie destinat copiilor cu dizabilități din România.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...