Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: Percheziţii DNA la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Perchezitii UAB09Procurorii DNA au efectuat percheziții în această dimineață (joi, 19 iunie) în patru locaţii din Alba Iulia, printre care și Universitatea „1 Decembrie 1918”, pentru fapte de corupţie în perioada 2007-2009.

Într-un comunicat emis în data de 19 iunie de DNA, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea, în perioada 2007-2009, a unor infracțiuni de corupție, de către persoane din fosta conducere a unei instituții de învățământ superior.

În cursul dimineții de 19 iunie 2014, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 4 locații situate în municipiul Alba-Iulia, jud. Alba.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

UPDATE: Potrivit unor informaţii, persoanele vizate de percheziţii sunt fostul rector al Universităţii, Moise Achim, Nicolae Todea – fost decan al Facultăţii de Ştiinţe în perioada 2004 – 2008 şi prorector pe probleme economice şi Sorin Briciu – fost prorector şi decan al Facultăţii de Ştiinţe în perioada amintită.

UPDATE 1: Percheziţiile s-au desfăşurat la sediul de contabilitate al Universităţii „1 Decembrie 1918”, iar apoi au fost  duse documente şi calculatoare la sediul  DNA Alba Iulia, pentru verificare. Potrivit unor surse, s-au făcut percheziţii şi la domiciliile celor trei presupuși suspecţi.

audieri UABUPDATE: În jurul orei 15.00 la sediul DNA din Alba Iulia a fost adus pentru audieri Nicolae Todea – fost decan al Facultăţii de Ştiinţe în perioada 2004 – 2008 şi prorector pe probleme economice. Potrivit unor informaţii, în cursul dimineţii au fost audiate şi două persoane din cadrul serviciului contabilitate al universităţii.

Legat de percheziţiile DNA, rectorul Daniel Breaz a declarat: „Ştiu prea puţine lucruri pentru că este vorba despre o chestiune din anii  2007-2009. Conform comunicatului oficial al DNA, este o problemă care nu priveşte actuala conducere a instituţiei, nu are legătura cu procesul de învăţământ şi cercetare desfăşurat de instituţia noastră, priveşte serviciul tehnic al instituţiei. Cei din actuala conducere se delimitează de aceste lucruri. Vom pune la dispoziţie documentele cerute de către DNA”, a spus rectorul Daniel Breaz, aflat la conducerea UAB din anul 2012.

[nggallery id=1967]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | A spart un EasyBox din Alba Iulia și a sustras un colet: Bărbat din Zlatna, prins în flagrant de polițiști și reținut. Nu ar fi la prima faptă de acest gen

Ziarul Unirea

Publicat

în

A spart un EasyBox din Alba Iulia și a sustras un colet: Bărbat din Zlatna, prins în flagrant de polițiști și reținut. Nu ar fi la prima faptă de acest gen Un bărbat din Zlatna a spart un EasyBox din Alba Iulia și a sustras un colet. A fost prins în flagrant de polițiști și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea