Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/ VIDEO: Pe Autostrada Sebeș – Turda, lotul 2, grecii de la Aktor au reluat lucrul. Surpriză, balast stabilizat în două zone – Pregătiri pentru asfaltare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș – Turda, lot care ar fi putut să fie terminat în 2018 și pe care lucrările au fost înghețate o perioadă lungă de timp, în special din cauza intrării în insolvență a unui participant la asociere – Euroconstruct Trading, grecii de la Aktor au reluat lucrările, chiar dacă momentan au o mobilizare scăzută pe șantier.

Surpriza o reprezintă zona din spatele fabricilor Albalact și Prefera, unde ieri, în jurul orei 18.30, utilaje ale constructorului lucrau la un strat de balast stabilizat, lucrare anterioară asfaltării.

YouTube video

În zona viitorului nod rutioer al orașului Teiuș s-a reluat activitatea, dar mobilizarea era extrem de slabă.

YouTube video

În zona organizării de șantier de la Beldiu, câteva camioane mari se întorceau din șantier.

YouTube video

O alta surpriză o reprezintă o porțiune de autostradă între Teiuș și Beldiu, unde constructorul se pregătește de asfaltare, în zona fiind deja turnat un strat de balast stabilizat cu mixtură.

YouTube video

La viitorul pod peste Mureș de la Rădești, la care lucra Euroconstruct, lucrările sunt în continuare abandonate, nu era nicio activitate, singurul lucru pozitiv fiind că podul tehnologic este în stare bună și datorită nivelului apelor se va putea circula pe el.

YouTube video

La viitorul pod peste Mures de la Sâncrai înca nu este finalizată cercetarea arheologică unde cei de la Muzeul Național al Unirii ar mai avea de lucru aproximativ o săptămână, iar lucrările sunt în continuare în paragină, chiar dacă se pare că încep să aducă utilaje și în această zonă.

YouTube video

În acest moment, acest Lotul 2, de 24,25 km între Alba Iulia şi Aiud are un grad de execuţie de aproximativ 45% (fizic, în teren) şi 40% (financiar), conform datelor oficiale raportate. Dacă se va menţine acest ritm nesatisfăcător, va fi extrem de dificil să fie deschisă circulaţia pe acest segment de autostradă până la finalul anului viitor, agonia şoferilor prelungindu-se până în 2020. Contractul este derulat de Asocierea Aktor Technical Societe Anonyme (AKTOR SA) – S.C. EuroConstruct Trading 98 S.R.L. (549.332.493,62 lei fără TVA, din care 466.932.619,58 – lei Fonduri Coeziune 85% şi 82.399.874,04 lei Guvernul României 15%).

Euro Construct Trading `98 SRL ar avea restanţe de peste 371 de milioane de lei şi şi-a cerut singură insolvenţa, înainte ca judecătorii să apuce să se pronunţe în cazul unei cereri similare formulată de o parte dintre creditori, printre care şi grupul UTI. Compania are la rândul ei de recuperat creanţe de 241,4 milioane lei.

[nggallery id=5542]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Damaris Vasinc, elevă la Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș, calificată pentru a treia oară consecutiv la Olimpiada națională de Istorie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Damaris Vasinc, elevă la Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș, calificată pentru a treia oară consecutiv la Olimpiada națională de Istorie Damaris Vasinc, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș, s-a calificat al treilea an consecutiv la etapa națională a olimpiadei de istorie. Citește și: FOTO: Andra și Sarah eleve la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea