Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO/ VIDEO/ Papa Francisc, ultima zi în România. Mii de pelerini îl așteaptă pe Câmpia Libertății din Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mii de oameni s-au strâns, duminică dimineaţa, la Blaj, pe Câmpia Libertății, în aşteptarea Papei, care va oficia de la ora 10.30 Sfânta Liturghie cu beatificarea a șapte episcopi greco-catolici martiri. Tot aici, Papa va susține omilia celebrării euharistice și va recita antifonul marian pascal ”Regina Coeli”. La evenimentul de pe Câmpia Libertății va participa şi președintele Klaus Iohannis.

La Blaj, pelerinii au început să sosească încă de sâmbătă după-amiază, iar organizatorii vizitei au estimat prezența a peste 150.000 de persoane. La Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” din Blaj, începând cu ora 18.00 a avut loc un moment de rugăciune prilejuit de venirea Sfântului Părinte în Mica Romă, organizat de Biroul pentru pastorația tinerilor al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, la care au participat cei aproximativ 600 de voluntari implicați în organizarea evenimentului de pe Câmpia Libertății, cât și alți tineri și credincioși din Blaj. În mijlocul lor a fost prezent Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore.

Duminică dimineața, de la ora 6.00 pelerinii au început să intre pe Câmpia Libertății și să-și ocupe locurile. Sunt oameni veniți din străinătate și din toată țara, unii dintre ei sunt îmbrăcaţi în costume populare.

YouTube video

Pelerinii şi locuitorii din Blaj îl vor putea saluta şi vedea pe Papa Francisc în trei locuri din municipiu: pe Bulevardul Republicii, pe Câmpia Libertăţii şi în Piaţa 1848. Sfântul Părinte va sosi la Blaj după ora 10.00 şi va traversa principala arteră rutieră din oraş, Bulevardul Republicii, în drumul său spre Câmpia Libertăţii, acolo unde, de la ora 10.30, va oficia Sfânta Liturghie cu beatificarea a şapte episcopi greco-catolici martiri. Imediat după ceremonialul religios, Papa Francisc va putea fi salutat, după ora 13.00, în Piaţa 1848.

Potrivit evaluarii Comitetului Interministerial pentru Securitate “Vizită Papa Francisc 2019” la evenimentele publice ale Sanctității Sale de la Blaj participa 40.000 de pelerini.

Programul vizitei Papei Francisc la Blaj şi Sibiu:

10:35 – Sosire la Câmpia Libertăţii din Blaj

10:45 – Divina Liturghie cu beatificarea a şapte episcopi martiri greco-catolici, Câmpia Libertăţii din Blaj Omilia Sanctităţii Sale; „Regina Coeli”

15:40 – Întâlnire cu comunitatea romă din Blaj, Salut al Sanctităţii Sale

17:00 – Sosirea la Aeroportul Internaţional din Sibiu

Revenim cu mai multe imagini

YouTube video

YouTube video

YouTube video

YouTube video

[nggallery id=7187]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea