Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. O școală de dans din Alba, rezultate EXCEPȚIONALE la competiții de dans modern contemporan și Hip Hop și colaborări cu jurați de talie mondială. Sâmbătă, antrenament acasă cu coregraful lui Michael Jackson

Ziarul Unirea

Publicat

în

O școală de dans din Alba, rezultate EXCEPȚIONALE la competiții de dans modern contemporan și Hip Hop și colaborări cu jurați de talie mondială. Sâmbătă, antrenament acasă cu coregraful lui Michael Jackson

Cugir Exonoritic Dance Studio este o Școală de Dans care a luat ființă în urmă cu aproximativ 2 ani, la inițiativa antrenoarei Maria Mirabela Herlea, care și mamă fiind, simțea ca fiica ei nu avea un mediu în care să se dezvolte armonios făcând ce ii place în orașul de la poalele Drăganei.

Școala de Dans și-a început activitatea pe 1 iunie 2017, la Centrul Cultural Cugir, alegând dansul modern contemporan și Hip Hop.

De-a lungul timpului, au ocupat podiumul la mai multe concursuri, cum ar fi: două locuri 2 și două locuri 1 la concursul de dans „Bucuria Dansului” Alba Iulia, un loc 1 și un loc 3 la „Romania to Dance Championship” Buzău, două locuri 1 la „Black Sea Dance Star” Constanța, un loc 1 și un loc 2 „Grand Prix European” Timișoara, patru locuri 1 la „Magia Dansului” Moșnita și trei locuri 1 și bursa la Dance Campus & Contest San Francesco Di Paola (pe care nu am onorat-o din cauza insuficiențelor financiare).

https://www.youtube.com/watch?v=y4GyBQs5DcU&feature=youtu.be

La „Transilvania Dance Competition” au fost descoperiți de Cosma Levi Lennon, un coregraf renumit, care pe lângă dezvoltarea multor școli de dans din România și fondarea unei asociații care muncește la ridicarea valorii dansului în țara noastră, este de asemenea jurat de elită, fiind 4 ani la rând jurat la Hip Hop International Championship în Pheonix, Arizona. Împreună cu acesta, Cugir Exonoritic Dance Studio a avut 3 workshop-uri cu ajutorul cărora au pus bazele Hip Hop-ului, oficial axându-se pe acest stil de dans.

Între timp, au mai făcut un flashmob și au mai obținut un loc 1 la „Open Wings Dance Competition” Satu Mare și trei locuri 1 la „Black Sea Dance Star Constanța”.

Odată cu venirea verii, tinerii de la școala de dans și-au dat seama că vor să muncească din ce în ce mai mult, iar programul de la Centrul Cultural Cugir nu mai putea să se muleze după nevoile lor. Au decis astfel să schimbe sala de dansuri și au închiriat un spațiu (trei camere stil vagon) în clădirea Parcului Industrial Cugir.

În exact 10 zile, cu mâna lor, 12 copii și o antrenoare, au spart pereți, au gletuit, zugrăvit, pus parchet și decorat, reușind să aibă propria căsuță.

Încă doi coregrafi cunoscuți au mai trecut prin sala lor de dans, pe lângă Cosma Levi, și anume Blanka Szabo din Târgul Mureș și Daniel Moritz din Budapesta.

Cu ajutorul acestora, tinerii talentați au realizat o coregrafie pe care au terminat-o cu exact o săptămână înainte de cel mai mare campionat de Hip Hop din România, la care aspirau să participe și să câștige: ”Ne-am antrenat din greu și deși la categoria de începători, am cucerit podiumul cu punctajul de 5,157, ceea ce este enorm pentru puțina experiență pe care o avem”, povestesc dansatorii.

Visele lor nu se opresc aici însă și membrii Cugir Exonoritic Dance Studio își doresc să crească cât mai mult, obiectivul lor fiind bine fixat: acela de a intra în rândul campionilor.

Sâmbătă, tinerii îl așteaptă în sala de dans de la Cugir pe Buddha Stretch (coregraful lui Michael Jackson, Justin Timberlake și Maraiah Carey), care vine prin asociația The Wings Of (asociația lui Cosma Levi Lennon).

Și pentru că tinerii frumoși încep să își facă un renume în lumea dansului au nevoie și de susținerea oamenilor. Îi puteți susține printr-un simplu comentariu „Exonoritic Dance Studio” la următoarea postare: PREMIUL DE POPULARITATE!!!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea