Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/ VIDEO| O gospodărie din Poșaga a fost distrusă de o viitură, cu ”ajutorul” autorităților – ”Am sesizat anul trecut primăria că drumul este asfaltat necorespunzător iar apa ne va intra în curte!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Proprietarii unei gospodării din Poșaga s-au trezit, luni, după ploaia torențială care a căzut în zonă, cu toată agoniseala distrusă de o viitură, care le-a umplit curtea și casa cu apă, gunoaie și noroi. Ei spun că dezastrul a fost favorizat de lipsa de interes și implicare a primăriei și lucrările de asfaltare executate necorespunzător la drumul care trece prin fața casei.

Deși au sesizat în scris, încă de anul trecut, că există pericolul ca locuința să le fie inundată în cazul unor ploi cu debit mare, deoarece muncitorii au astupat cu nisip și beton un pârâu din apropiere, autoritățile care administrează comuna nu au luat în considerare avertismentul iar acum, cel mai probabil, vor avea de plătit despăgubiri pentru că, spun proprietarii, pe lângă pagubele făcute la zidăria casei, le-a fost distrusă și instalația electrică împreună cu toată aparatura electrocasnică pe care o dețin.

posaga001

Elit - Gustul Desăvârșit

”Subsemnata (…) cu domiciliul în comuna Poșaga, sat Poșaga de Jos (…) vă informez că sunt total nemulţumită față de modul cum se efectuează lucrările de asfaltare a uliţei care trece prin fata casei mele unde curge un pârâu, pe care muncitorii l-au acoperit cu nisip și beton, astfel că apa curge pe deasupra betonului la nivelul intrării în curte. Menţionez faptul că în cazul unor ploi mai mari acest pârâu curge cu un debit foarte mare de apă și aduce fel de fel de gunoie și crengi și de aceea noi am avut amenajat la pârâu mai multe baraje iar în fața porţii am avut o înclinaţie mai mare pentru a evita ca pârâul să intre în poartă, care acum a fost umplută cu nisip și beton. Chiar și un necunoscător în amenajări și betoane își dă seama că lucrările făcute de firma care se ocupa cu asfaltarea uliţei sunt făcute necorespunzator fapt pentru care vă rog ca cei care răspund de această lucrare din cadrul Primăriei Poșaga să ceară firmei prestatoare să-și remedieze lucrările iar la recepţie să fiu chemată în calitate de martor și locuitor beneficiar de lucrare, unde să-mi pot exprima în scris nemulţumirile mele. Rog anunţul să-mi fie făcut cu 24 ore înainte despre data recepţiei lucrării. De asemenea vă informez că în cazul în care nu se fac remedieri la lucrare în așa fel încât să fie înlăturat pericolul de a-mi fi inundată locuinţa o să mă adresez și la Mass-Media și alte organe competente”, a scris proprietara locuinței în sesizarea către primărie, făcută în luna noiembrie 2015, dar neluată în seamă de cei abilitați să rezolve problema.

Acum, că dezastrul s-a produs, pe lângă firma de asigurări care va constata și va evalua pagubele, la locul incidentului este așteptat (invitat) și primarul, să admire rezultatul lucrului ”bine făcut” de la poarta oamenilor.

https://youtu.be/ADLz0nRe7PA

[nggallery id=2556]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| Doi polițiști locali din Alba Iulia, EROI pentru 6 cățeluși: Puiuții salvați din canal așteaptă să fie adoptați de familii iubitoare

FURDUI Alexandru

Publicat

în

FOTO| Doi polițiști locali din Alba Iulia, EROI pentru 6 cățeluși: Puiuții salvați din canal așteaptă să fie adoptați de familii iubitoare

Șase cațeluși au fost salvați, vineri, 11 noiembrie, dintr-un canal, cu ajutorul a doi polițiști locali din Alba Iulia, care i-au auzit scâncind.

Polițiștii se aflau în patrulare pe strada Turnătoriei din municipiu, când au auzit plânsetele puilor de căței venind dintr-un canal. Aceștia, cu ajutorul celor de la serviciul de ecarisaj au reușit să salveze șase cățeluși, însă din păcate al șaptelea murise.

Cei patru pui au fost duși la adăpostul public al primăriei, din Partoș și așteaptă să fie adoptați de familii iubitoare.

Elit - Gustul Desăvârșit

Acte necesare pentru adopție definitivă:

– Declarație – angajament pentru adopție

– Declarație pe propria răspundere

– Copie act de identitate


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Noi spații de agrement în Municipiul Alba Iulia: Au început lucrările pentru amenajarea zonei laturii de nord a Cetății Alba Carolina

BONTEA Alexandru

Publicat

în

FOTO| Noi spații de agrement în Municipiul Alba Iulia: Au început lucrările pentru amenajarea zonei laturii de nord a Cetății Alba Carolina

Municipiul Alba Iulia va avea un nou spațiu de agrement, pe latura de nord a Cetății Alba Carolina, care va aduce momente de relaxare în natură, atât locuitorilor, cât și turiștilor aflați în oraș.

„Noi spatii de agrement pentru albaiulieni și turiștii care ne vizitează orașul!

Elit - Gustul Desăvârșit

Lucrările în zona Laturii de Nord a Cetății sunt în plină desfășurare și sper ca, la final, zona să fie, în sensul bun al cuvântului, de nerecunoscut.

Cetățenii vor putea beneficia de o zonă de agrement care, sunt sigur, va bucura pe oricine își dorește, cel puțin, un moment de relaxare.

Din punctul meu de vedere, orice amenajare urbanistică de acest fel este un punct în plus pentru Alba Iulia, locuitorii ei și turiștii români și străini care ne vizitează orașul!”, a transmis viceprimarul Municipiului Alba Iulia, Emil Popescu, prin intermediul paginii de socializare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO| Claudiu Popa, militarul din Alba Iulia decedat în Afganistan, comemorat de Ziua Veteranilor din teatrele de operații: Povestea eroului pe care orașul nu l-a uitat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sublocotenentul (pm) Vasile Claudiu Popa este înmormântat în Cimitirul Veteranilor de Război din Alba Iulia, iar în fiecare an, la 11 noiembrie, cu ocazia Zilei Veteranilor de Război din teatrele de operații, este comemorat în cadrul unei ceremonii militare la care participă familia eroului, cadre militare, elevi militari.

Sublocotentul (pm) Vasile Claudiu Popa a absolvit Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, în anul 2004, iar în 2006, Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale ,,Amiral Ion Murgescu”, obținând, atunci, gradul de maistru militar clasa a V-a, în arma artilerie antiaeriană şi navală.

Elit - Gustul Desăvârșit

Trei ani mai târziu, în 2009, și-a urmat visul, devenind scafandru militar. Foștii colegi spun despre el că a fost un adevărat camarad, cu excelente calități fizice, psihice și morale, foarte bun profesionist, cu o fire dârză și luptătoare, toate acestea contribuind la selecția acestuia ca scafandru de luptă de elită al Grupului Naval de Forțe pentru Operații Speciale.

În vara anului 2011, a participat pentru prima dată la misiune, în teatrul de operații Afganistan.

Profesionalismul, în special, dar și dorința de a-și consolida cariera militară, l-au îndemnat să aleagă a doua misiune, tot în Afganistan, unde a îndeplinit atribuţii de instructor militar pentru grupul format din români, americani și afgani. Din păcate, această misiune, a fost ultima.

La data de 22 septembrie 2013, în timpul desfăşurării unei misiuni de patrulare, şi-a pierdut viaţa alături de alţi colegi români şi americani.

Tânărul militar a fost ucis de o bombă, detonată de rebelii afgani.

Pe parcursul carierei sale militare, a fost decorat cu Emblema de Onoare a Statului Major General, Medalia NATO non-article five şi cu Emblema de Onoare a Forţelor Navale, iar pentru faptele lui de eroism a fost decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război, pentru militari.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea