Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO/ VIDEO| O gospodărie din Poșaga a fost distrusă de o viitură, cu ”ajutorul” autorităților – ”Am sesizat anul trecut primăria că drumul este asfaltat necorespunzător iar apa ne va intra în curte!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proprietarii unei gospodării din Poșaga s-au trezit, luni, după ploaia torențială care a căzut în zonă, cu toată agoniseala distrusă de o viitură, care le-a umplit curtea și casa cu apă, gunoaie și noroi. Ei spun că dezastrul a fost favorizat de lipsa de interes și implicare a primăriei și lucrările de asfaltare executate necorespunzător la drumul care trece prin fața casei.

Deși au sesizat în scris, încă de anul trecut, că există pericolul ca locuința să le fie inundată în cazul unor ploi cu debit mare, deoarece muncitorii au astupat cu nisip și beton un pârâu din apropiere, autoritățile care administrează comuna nu au luat în considerare avertismentul iar acum, cel mai probabil, vor avea de plătit despăgubiri pentru că, spun proprietarii, pe lângă pagubele făcute la zidăria casei, le-a fost distrusă și instalația electrică împreună cu toată aparatura electrocasnică pe care o dețin.

posaga001

”Subsemnata (…) cu domiciliul în comuna Poșaga, sat Poșaga de Jos (…) vă informez că sunt total nemulţumită față de modul cum se efectuează lucrările de asfaltare a uliţei care trece prin fata casei mele unde curge un pârâu, pe care muncitorii l-au acoperit cu nisip și beton, astfel că apa curge pe deasupra betonului la nivelul intrării în curte. Menţionez faptul că în cazul unor ploi mai mari acest pârâu curge cu un debit foarte mare de apă și aduce fel de fel de gunoie și crengi și de aceea noi am avut amenajat la pârâu mai multe baraje iar în fața porţii am avut o înclinaţie mai mare pentru a evita ca pârâul să intre în poartă, care acum a fost umplută cu nisip și beton. Chiar și un necunoscător în amenajări și betoane își dă seama că lucrările făcute de firma care se ocupa cu asfaltarea uliţei sunt făcute necorespunzator fapt pentru care vă rog ca cei care răspund de această lucrare din cadrul Primăriei Poșaga să ceară firmei prestatoare să-și remedieze lucrările iar la recepţie să fiu chemată în calitate de martor și locuitor beneficiar de lucrare, unde să-mi pot exprima în scris nemulţumirile mele. Rog anunţul să-mi fie făcut cu 24 ore înainte despre data recepţiei lucrării. De asemenea vă informez că în cazul în care nu se fac remedieri la lucrare în așa fel încât să fie înlăturat pericolul de a-mi fi inundată locuinţa o să mă adresez și la Mass-Media și alte organe competente”, a scris proprietara locuinței în sesizarea către primărie, făcută în luna noiembrie 2015, dar neluată în seamă de cei abilitați să rezolve problema.

Acum, că dezastrul s-a produs, pe lângă firma de asigurări care va constata și va evalua pagubele, la locul incidentului este așteptat (invitat) și primarul, să admire rezultatul lucrului ”bine făcut” de la poarta oamenilor.

https://youtu.be/ADLz0nRe7PA

[nggallery id=2556]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea