FOTO, VIDEO: Nicolae Stanciu și Gicu Grozav, tricouri speciale pentru Centenarul Unirii! „Sunt mândru că sunt român”, este mesajul lui Stanciu la echipa națională

Paul Voicu - Primar 2020

Cei doi internaționali români, Nicolae Stanciu și Gicu Grozav, lansați în fotbal de Unirea Alba Iulia, nu uită de unde au plecat și mai ales că în 2018 Alba Iulia este în prim-planul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri. Astfel, la jocul din Liga Națiunilor cu Serbia, N. Stanciu a afișat, atât în momentul prezentării la lot cât și la interviurile oferite după partidă, un tricou cu mesajul „Alba Iulia, Centenarul Marii Uniri”, același lucru făcându-l Gicu Grozav, colegul său de la națională, cu prilejul turneului final al campionatului național de mini-fotbal din luna iulie, din „Cealaltă Capitală”.

Ideea mesajelor a venit dinspre facțiunea suporterilor „Uniți sub tricolor”, fiind rapid asimilată de fani ai naționalei din diverse zone ale țării, inclusiv din Alba Iulia, tricourile fiind afișate pe Arena Națională de fanii din peluză.

ELIT

*Stanciu: „Sunt mândru că sunt român”

Nicolae Stanciu a purtat un tricou special la interviul de după meci, inscriptionat cu anul Unirii și numele localității unde a început fotbalul, Alba Iulia. „Este un tricou pe care-l poartă foarte mulți fani ai nostri. Este anul Centenarului, Aș prefera să fiu acasă, la Alba Iulia, de 1 Decembrie, dar am meci la Praga. Sunt mândru că sunt român și mândru de țara mea, ca și ceilalți colegi ai mei și dăm totul pentru România„, a explicat jucătorul, într-un interviu acordat pentru Pro TV,  motivul pentru care s-a îmbrăcat așa.

Nicolae Stanciu și Gicu Grozav sunt produsele de lux ale Unirii Alba Iulia din ultimul deceniu, ambii îmbrăcând tricoul primei reprezentative, cu amendamentul că ultimul, ce a semnat recent cu Dinamo, nu a fost convocat la ultimele acțiuni ale echipei naționale, din pricina faptului că nu și-a găsit echipă de club. La 28 de ani, Gicu Grozav are 26 de partide și 5 goluri pentru România, iar Nicolae Stanciu (25 de ani), cu 9 reușite în 26 de partide, este golgheterul actual al primei reprezentative. Cei doi ex-uniriști au jucat împreună pentru România, ambii titulari, la amicalul din luna mai, România – Chile, când Stanciu a deschis scorul pentru o victorie cu 3-2

Mihail David - 2020

Sursa video: Pro X

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...