Rămâi conectat

Actualitate

FOTO VIDEO| Moartea CUMPLITĂ a militarului electrocutat în Gara Alba Iulia: De ce procurorii joacă ping-pong cu dosarul vechi de patru ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Moartea CUMPLITĂ a militarului electrocutat în Gara Alba Iulia: De ce procurorii joacă ping-pong cu dosarul vechi de patru ani

Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a finalizat cercetările în doarul penal vechi de aproape 4 ani privind decesul unui militar, prin elecrocutare, în Gara din Alba Iulia.

Procurorii din Alba Iulia renunţat la urmărirea penală faţă de suspectul – persoană civilă şi au retrimis cauza la Parchetul Militar Cluj-Napoca pentru continuarea cerecetărilor în privinţa a celor doi suspecţi rămaşi, de profesie militari.

Dosarul a mai fost, în prima fază, la Parchetul Militar. La sfârşitul anului 2020, cauza a fost declinată către Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

Procurorii din Alba Iulia au considerat, la momentul respectiv, că este un conflict de competenţă şi au cerut şi ei declinarea dosarului către Parchetul Militar, solicitând, în acelaşi timp, o decizie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Instanţa supremă a stabilit definitiv că Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba este competent să cerceteze moartea militarului, având în vedere că era şi un suspect civil, un angajat CFR.

YouTube video

Procurorii din Alba Iulia au reluat ancheta, au audiat mai multe persoane, printre care militari şi angajaţi ai companiei de stat care administrează linia de cale ferată pe care erau staţionate vagoanele cu tancuri. Infracţiunile vizate sunt cele de ucidere din culpă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

CITEȘTE ȘI : FOTO/ VIDEO ȘOCANTE: Accident MORTAL în Gara din Alba Iulia: Un militar a murit ELECTROCUTAT, în timpul descărcării unor tancuri aduse pentru parada de 1 Decembrie

În final, Parchetul din Alba Iulia au constatat că acuzaţiile faţă de suspectul civil nu se confirmă. Plutonierul Alexandru Orosz (33 de ani) a murit electrocutat după ce a atins cu o antenă liniile de înaltă tensiune din gară. Militarul se afla pe un tanc adus la Alba Iulia de la Turda pentru marea paradă militară din 1 Decembrie 2018. Militarii ar fi ştiut că linia de înaltă tensiune este deconectată de la energia electrică.

Distanţa dintre tanc şi linia de înaltă tensiune era foarte mică, de circa 1 metru şi jumătate, motiv pentru care era obligatorie întreruperea furnizării energiei electrice. Plutonierul Alexandru Orosz s-a urcat pe tanc şi a manevrat o antenă, care, la un moment, dat a atins liniile de înaltă tensiune ale CFR.

Bărbatul a decedat aproape instantaneu când s-a electrocutat la 27.000 de volţi. Avea 33 ani, din care 11 ani ca militar în Armata României. Era tatăl unei fetiţe de 5 ani. Militar veteran, Alexandru a executat o misiune în teatrul de operaţii din Afganistan în 2012 alături de militarii Batalionului 300 Infanterie din Galaţi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

VIDEO Autostrada Sibiu-Pitești: Stadiul lucrărilor pe loturile aflate în lucru. „Avem șanse 50/50 să circulăm pe încă un segment în decembrie“

Ziarul Unirea

Publicat

în

Autostrada Sibiu-Pitești: Stadiul lucrărilor pe loturile aflate în lucru. „Avem șanse 50/50 să circulăm pe încă un segment în decembrie“ Noi informații despre stadiul lucrărilor la zi, pe loturile aflate în lucru ale Autostrăzii Sibiu-Pitești, au fost dezvăluite atât de către autorități, cât și de activiștii care monitorizează proiectele de infrastructură rutieră. Directorul Companiei Naționale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea