FOTO/ VIDEO ȘOCANTE: Accident MORTAL în Gara din Alba Iulia: Un militar a murit ELECTROCUTAT, în timpul descărcării unor tancuri aduse pentru parada de 1 Decembrie

Paul Voicu - Primar 2020

Un militar și-a pierdut viața, vineri dimineața, în Gara din Alba Iulia, după ce s-a electrocutat în timpul descărcării unor tancuri aduse pentru parada de 1 Decembrie.

ELIT

Din primele informații, se pare că bărbatul s-a urcat pe un tanc Ghepard și a atins firele de înaltă tensiune.

Mihail David - 2020

La fața loculiu se desfășoară cercetări.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Convoiul de tancuri venea din Turda iar victima era subofițer.

Potrivit ISU Alba ancheta a fost preluată de MApN. Zona a fost securizată și eliberată de toate persoanele care se aflau în perimetru.

Potrivit unui martor, militarul a ieșit din tanc, a atins firul de înaltă tensiune și a fost ”aruncat prin aer ca o păpușă”.

”Bărbatul a ieșit din tanc și a început să asambleze o antenă. În acel moment a atins firele de înaltă tensiune, s-a produs o flamă și o bubuitură iar bărbatul a căzut pe tanc”, a declarat un alt martor ocular.

Trupul militarului a fost coborât de pe tanc de colegii lui. La locul tragediei au ajuns mai multe echipaje de salvare însă nu s-a reușit resuscitarea și a fost constatat decesul.

 

La CFR SA s-a constituit o comisie care va analiza cauzele producerii accidentului:

„Referitor la accidentul din staţia Alba Iulia vă informăm că o comisie abilitată va cerceta condiţiile producerii acestui tragic accident, în care un militar şi-a pierdut viaţa şi, totodată, va stabili şi care au fost cauzele exacte. Conducerea CFR îşi exprimă public regretul pentru acest tragic accident şi transmite sincere condoleanţe familiei îndoliate”, precizează surse din cadrul CFR SA

Primele indicii arată faptul că victima tragediei ar fi ştiut că linia respectivă este întreruptă de la reţeaua de energie electrică de 27.000 de volţi. Surse neoficiale susţin că ar fi fost solicitată întreruperea energiei la dispeceratul naţional care gestionează aceste situaţii, pentru a putea descărca tancurile.

S-ar fi primit răspunsul că alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă, ceea ce în realitate nu s-a făcut. Militarul s-a urcat pe tanc, unde a manevrat o antenă şi a atins firul de înaltă tensiune.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Comentarii

Unu din Alba 23 noiembrie 2018 at 10:52

Pacat ca se intampla asa ceva Dumnezeu sa-l ierte Incredibil

Cititor 23 noiembrie 2018 at 11:45

Curentul ar fi trebuit oprit inainte.
Ca de obicei, CFR-ul se dovedeste a fi o adunatura de amatori, batuti in cap, care nu sunt in stare sa faca lucrurile cu creier.
Pacat de omul ala…

Logic 23 noiembrie 2018 at 14:15

Dumnezeu sa il ierte!

Sper sa nu ajunga mortul de vina, pentru ca e specific romanesc sa se arunce totul asupra decedatului.

Atat CFR cat si MAPN trebuie sa raspunda pentru aceasta tragedie!

Sa-i faceti generali 23 noiembrie 2018 at 15:56

Ordinul se executa,nu se discuta! Asa urla superiorii.Cine trebuia sa se asigure ca tensiunea fost decuplata de la retea?executantul sau superiorii? Se putea verifica simplu vazand ca locomotiva electrica are curent de la retea.Dar cine sa verifice?reteaua s-a verificat cu trupul militarului…

Radu 24 noiembrie 2018 at 10:25

Se spune ca acum in armata româna ,sunt numai angajati destepti si profesionisti si nu cum era pe vremuri ,se lua in armata toti ciurdarii si ciobanii. Fara suparare ,dar cred ca a fost un imbecil acel soldat . Care din voi ar pune mana pe acele fire ,doar pentru ca spun eu ca am inchis curentul ????? Ai incredere??? ?? Hai sa fim seriosi.
CE SA INTAMPLAT ? S-A FACUT UN ARC ELECTRIC . SUB ACESTE FIRE NU SE STA NICI CAND PLOUA SI ESTE LUAT CURENTUL . Si dupa spusele martorilor ,a atins firele cu capul. Deci ? Inca Un idiot mort.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...