Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/ VIDEO ȘOCANTE: Accident MORTAL în Gara din Alba Iulia: Un militar a murit ELECTROCUTAT, în timpul descărcării unor tancuri aduse pentru parada de 1 Decembrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un militar și-a pierdut viața, vineri dimineața, în Gara din Alba Iulia, după ce s-a electrocutat în timpul descărcării unor tancuri aduse pentru parada de 1 Decembrie.

Din primele informații, se pare că bărbatul s-a urcat pe un tanc Ghepard și a atins firele de înaltă tensiune.

YouTube video

La fața loculiu se desfășoară cercetări.

Convoiul de tancuri venea din Turda iar victima era subofițer.

YouTube video

Potrivit ISU Alba ancheta a fost preluată de MApN. Zona a fost securizată și eliberată de toate persoanele care se aflau în perimetru.

YouTube video

Potrivit unui martor, militarul a ieșit din tanc, a atins firul de înaltă tensiune și a fost ”aruncat prin aer ca o păpușă”.

”Bărbatul a ieșit din tanc și a început să asambleze o antenă. În acel moment a atins firele de înaltă tensiune, s-a produs o flamă și o bubuitură iar bărbatul a căzut pe tanc”, a declarat un alt martor ocular.

YouTube video

Trupul militarului a fost coborât de pe tanc de colegii lui. La locul tragediei au ajuns mai multe echipaje de salvare însă nu s-a reușit resuscitarea și a fost constatat decesul.

YouTube video

 

YouTube video

La CFR SA s-a constituit o comisie care va analiza cauzele producerii accidentului:

„Referitor la accidentul din staţia Alba Iulia vă informăm că o comisie abilitată va cerceta condiţiile producerii acestui tragic accident, în care un militar şi-a pierdut viaţa şi, totodată, va stabili şi care au fost cauzele exacte. Conducerea CFR îşi exprimă public regretul pentru acest tragic accident şi transmite sincere condoleanţe familiei îndoliate”, precizează surse din cadrul CFR SA

Primele indicii arată faptul că victima tragediei ar fi ştiut că linia respectivă este întreruptă de la reţeaua de energie electrică de 27.000 de volţi. Surse neoficiale susţin că ar fi fost solicitată întreruperea energiei la dispeceratul naţional care gestionează aceste situaţii, pentru a putea descărca tancurile.

S-ar fi primit răspunsul că alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă, ceea ce în realitate nu s-a făcut. Militarul s-a urcat pe tanc, unde a manevrat o antenă şi a atins firul de înaltă tensiune.

[nggallery id=6451]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea