Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO VIDEO| Mircea Chelaru, fostul șef al SMG: Alba Iulia este locul în care vin, la 1 decembrie, în fiecare an

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mircea Chelaru, fostul șef al Statului Major General, a fost prezent la Alba Iulia, pentru a celebra Ziua Națională a României, la 1 decembrie.

Mircea Chelaru s-a născut în anul 1949, la Iași, unde a urmat școala primară și liceul. Și-a început cariera militară la Liceul Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, urmând o lungă serie de studii în domeniul militar.

În Liceul Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc a practicat gimnastica, atletismul şi fotbalul. Câştigă titlul de vicecampion naţional la aruncarea suliţei şi titlul de campion la aruncarea grenadei defensive. Cu echipa de fotbal se califică în finala campionatului naţional de tineret pe care o câştigă în 1967. Pe linia învăţământului participă la 6 olimpiade diferite, reuşind performanţa unei menţiuni la fizică, faza zonală.

YouTube video

Tot în cadrul liceului a îndeplinit funcţii administrative interioare, inclusiv cea de încheietor de companie. A continuat pregătirea sportivă, profilându-se pe lupte greco-romane, câştigând cu echipa diferite turnee şi întreceri naţionale. Se dedică total studiului academic şi al limbilor străine. Învaţă limba esperanto. După un accident profesional, în 1969, renunţă la activitatea de performanţă sportivă. Pe baza rezultatelor la învăţătură, dar mai ales datorită calităţilor sale de excepţie, este selecţionat şi repartizat în garnizoana Bucureşti, la Regimentul 30 Gardă Republicană.

Acesta fost numit în funcţie de Preşedintele României contrar refuzului său exprimat deschis. Preşedintele Emil Constantinescu i-a cerut să se angajeze în efortul naţional pentru eliminarea blocajului reformei din armată, blocaj care ameninţa serios şansele României de a deveni un candidat credibil pentru accederea în N.A.T.O. Sub auspiciile acestui imperativ a preluat mandatul care a început la 15 februarie 2000.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea