Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

UPDATE/ FOTO/ VIDEO: Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, verifică stadiul lucrărilor la autostrada A10 Sebeș-Turda, Loturile 1 și 2

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, se află, joi, în județul Alba, unde verifică stadiul lucrărilor de pe Loturile 1 și 2 ale autostrăzii A10 Sebeș-Turda. El s-a întâlnit, în zona Rădești, cu prefectul de Alba, Dănuț Hălălai, deputatul PSD Ioan Dîrzu și reprezentanții firmei Aktor, antreprenorul care construiește Lotul 2.

Reamintim că deși sezonul construcțiilor a început, teoretic, în 15 martie, pe Lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda mobilizarea este foarte slabă. Luni, aici erau doar circa 30-40 de utilaje, care lucrau pe toți cei 24,5 de kilometri ai tronsonului.

Concret, pe Lotul 2 se lucra, luni, 18 martie, doar la terasamente, în zona Oiejdea, în apropiere de Teiuș și între Beldiu și Rădești.

La structuri nu se lucra aproape deloc, practic aceasta fiind cea mai mare problemă a tronsonului de autostradă, pe care viitoarele poduri de la Rădești și Sâncrai ”plâng” după mâna constructorului.

La Oiejdea, s-a lucrat încă de acum câteva săptămâni la o variantă de deviere a circulației, pentru a putea pune grinzile la supratraversarea pe care autostrada o va avea la DN1.

Antreprenorul Aktor a avut anul trecut un progres fizic de 5%, iar dacă va lucra cu aceeași ”viteză”, Lotul 2 al autostrăzii ar putea fi gata peste 10 ani.

YouTube video

UPDATE: În jurul orei 11.15, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a ajuns la șantierul nodului rutier Alba Iulia Nord unde s-a întâlnit cu reprezentanții firmei Pizzarotti, antreprenorul Lotului 1. Ministrul a declarat că în cadrul inspecției discută cu antreprenorii despre detaliile tehnice ale construcției și despre stadiul în care se află lucrările.

YouTube video

Duminică, 17 martie, se lucra la terasamente pe cele două bretele de urcare/ coborâre a traficului de pe autostradă care vor fi conectate cu sensul guratoriu existent la nodul Alba Iulia Nord. În dealul de la Pârâul Iovului continuau să excaveze, pământul rezultat fiind folosit la terasamente.

În apropiere de culeea Sud a viaductului care va supratraversa linia de cale ferată au fost puse încă de sâmbătă primele două grinzi, dar vremea neprielnică nu le-a permis celor de la Deme Macarale să mai ridice și alte grinzi, deși mai aveau încă două pregătite.

YouTube video

[nggallery id=6886]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea