Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, și-a cumpărat ceapă roșie de Pleș și a gustat din bunătăți tradiționale, la Loman

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a aflat duminică, la Loman, în mijlocul crescătorilor de ovine din Munții Sebeșului, iar cu această ocazie și-a făcut piața, cumpărând mai multe produse specifice zonei, cum ar fi sloi de oaie, cașcaval de oaie sau ceapă roșie.

De asemenea, ministrul Agriculturii a fost servit de către producători cu produsele lor tradiționale.

Petre Daea și-a cumpărat peste cinci kilograme de ceapă roșie de Pleș, pentru care a plătit 30 de lei, deși producătoarea i-a cerut doar 20 de lei. Ministrul a apreciat că e prea puțin, precizând că apreciază munca femeii, insistând pentru a primi mai mult.

După ce crescătorii de ovine i-au prezentat o serie de probleme, Petre Daea a afirmat că apreciază că oierii au făcut acest lucru, fiind, a spus ministrul, ”un moment al dialogului sincer”.

”Eu am venit (la Loman — n.r.) dintr-un interes, spuneam, legitim și un interes care mă poartă prin țară, acela de a lua contact cu oamenii, cu activitatea, pur și simplu, a lor, pentru a găsi soluții. Eu nu sunt căutător de greșeli, sunt căutător de soluții. Cred că și azi am găsit soluții prin dialogul pe care l-am purtat cu crescătorii din această zonă”, a declarat ministrul.

Petre Daea le-a spus fermierilor că numărul câinilor de la stână este stabilit de fiecare cioban în parte și nu este impus.

”Sigur că au voie, după cum vedeți, noi am stabilit să nu existe un anumit număr (n.r. de câini la o stână). Numărul este stabilit de fiecare cioban în parte pentru că el știe câți câini îi trebuie, unde îi trebuie. Nu câinii sunt dușmanii naturii. Fiecare oier își cunoaște interesul. Nu cred că trebuie noi să-i învățăm câți câini să aibă și câți să-i apere. Dimpotrivă, trebuie să-i lăsăm pe ei în liniștea lor, în arealul lor, în gândirea lor corectă, puternică și extrem de necesară pentru că în lupta cu natura câștigătorii de regulă sunt cei puternici și bine echilibrați. Mă bucur că această categorie de oameni, acești bravi stăpâni ai muntelui sunt la ei acasă și știu cum să se gospodărească, iar astăzi au fost secvențe excepționale”, a spus Petre Daea, fiind întrebat de situația câinilor de la stâne, după ce a stat de vorbă cu ciobanii din localitatea Loman, județul Alba.

Ministrul Agriculturii a adăugat că prietenul numărul unu al ciobanilor este câinele.

”Trebuie să le dăm crezare, să-i sprijinim, pentru că e (nr. câinele) prietenul numărul 1, sprijinul imediat în condiții grele și după cum cunoașteți au început să se multiplice aceste situații grele, urșii au început să-și părăsească arealul, sunt o serie întreagă de evenimente neplăcute. Nu cred că am ajuns să alegem între om și animal. Dimpotrivă, trebuie să avem grijă de toți, dar în primul rând de om”, a spus Daea.

YouTube video

[nggallery id=4574]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani

Unirea Ziarul

Publicat

în

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani Pe orindea de zi a ședinței ordinare a consiliului local Alba Iulia din data de 29 aprilie 2024 se află proiectul de hotărâre privind indexarea cu 10,4% a taxelor și impozitelor locale pe anul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea