Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/VIDEO: Ministrul Agriculturii Petre Daea, ”baie de mulțime” în piața din Sebeș – Oamenii l-au întrebat daca i se pare normal prețul motorinei, i-au cerut să mărească pensiile și să deschidă târgurile de animale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Agriculturii Petre Daea se află, joi, într-o vizită de lucru în județul Alba. El a vizitat, dimineață, piața agroalimentară din Sebeș, de unde și-a cumpărat usturoi, ceapă, fasole, ridichi, brânză și a vorbit cu producătorii. Unele persoane prezente l-au îmbrățișat și i-au cerut să facă poze împreună, iar altele i-au pus întrebări  la care a evitat să răspundă.

Aparent, vizita ministrului i-a surprins până și pe membrii PSD. La început a fost însoțit în piață doar de președintele Ioan Dîrzu și a lipsit alaiul de de șefi de instituții pe care acesta obișnuiește să-l mobilizeze la vizitele oficialilor de la București. Pe parcurs s-au alăturat, totuși, câțiva social-democrați din Sebeș și din județ.

Din piața de zarzavaturi, ministrul Agriculturii s-a ”aprovizionat” cu usturoi, ceapă, fasole și ridichi, plătind fără să negocieze prețul cerut de vânzători.

YouTube video

Ministrul s-a arătat foarte interesat de sectorul în care se vând produsele lactate. Aici a petrecut minute bune povestind cu producătorii; a gustat brânza, a cumpărat de la fiecare câte ceva și a făcut poze cu oamenii.

”Să ne măriți pensiile și să deschideți târgurile de animale!” – i-a strigat o persoană din mulțime. ”Domnule ministru, este peste 6 lei un litru de motorină! Sunteți un om calculat, vi se pare normal așa ceva?” – l-a întrebat o femeie.

La finalul vizitei din piață, ministrul Daea a vorbit despre omologarea rasei de oi ”Țurcana oacheșă de Loman”, proces care va mai dura și care în prezent se află în stadiul de ”prelucrare a datelor și de însușire a elementelor necesare pentru omologare”; despre vizitele în piețe pentru că acestea reflectă rezultatele măsurilor luate de minister; despre deschiderea târgurilor de animale care este condiționată de prezența, în continuare, în țară a Pestei Porcine:

YouTube video

Începând cu ora 12.00, ministrul va avea o întâlnire cu crescătorii de animale la Sala Mirage.

[nggallery id=7142]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea