Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO Mii de albaiulieni au călătorit în timp la Noaptea Muzeelor. Vezi cu ce personaje istorice s-au întălnit

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mii de persoane au trecut pragul Muzeului Unirii din Alba Iulia în noaptea de sâmbătă spre duminică, atrase de surprizele pe care organizatorii le-au pregătit. 30 de personaje istorice întruchipate de angajaţii muzeului şi de voluntari au prezentat colecţiile şi şi-au spus propria poveste, însufleţind astfel atmosfera.

Vizitatorii au avut ocazia să întâlnească atât personalităţi ale istoriei românilor, precum  Mihai Viteazul, Horea, Avram Iancu, sau regii României Mari, Ferdinand şi Maria, dar şi alte personaje, precum omul preistoric, dacul, senatorul şi soldatul roman, cavalerul medieval, nobili ai secolului Luminilor, liderul politic român interbelic şi alţii.

Un moment special a fost oferit de personajul Avram Iancu, însufleţit de directorul adjunct al Muzeului Unirii, Constantin Inel, care a interpretat cântece patriotice.

O altă atracţie a Nopţii Muzeelor de la Muzeul Unirii a fost un copil din perioada interbelică ce vindea trecătorilor ziarul „Vestea”, făcându-şi reclamă în spiritul acelor vremuri.

Aflat la a III-a ediţie la Alba Iulia, evenimentul a crescut odată cu oraşul şi cu experienţa tinerei echipe de la instituţia judeţeană de cultură. Noaptea Muzeelor a debutat la Alba Iulia sâmbătă la ora 18.00 cu piesa Ursul, de Cehov, jucată de trupa Skepsis la Sala Unirii, urmată de un concert de muzică medievală şi renascentistă. Şi pentru că Noaptea Muzeelor s-a intersectat cu prima ediţie a Festivalului Alba Jazz, la ora 24.00 pe scena din apropierea Muzeului Unirii a avut loc un concert de muzică jazz iar după mijlocul nopţii reprize jam session de jazz pe scena din Piaţeta Mihai Viteazul.

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști Polițiștii din Cugir au reținut un tânăr de 19 ani din oraș după ce acesta ar fi agresat, în scara unui bloc, o tânără de aceeași vârstă. A deranjat liniștea și ordinea publică. La data de 23 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea