FOTO/VIDEO: Marșul Poștașilor din Alba, ediția a 40-a, în Cetatea Alba Carolina. Premii în bani și obiecte, pentru câștigători

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Aproximativ 20 de poştaşi din județul Alba au participat sâmbătă, în Cetatea Alba Carolina, la o întrecere de tradiţie care a ajuns în acest an la cea de-a 40-a ediţie: Marşul Poştaşilor.  Competiţia este una benefică, îmbinând sportul cu socializarea, oferindu-le în acelaşi timp poştaşilor, ocazia de a se reuni într-un cadrul plăcut.

Marşul este o întrecere cu tradiţie, la care tineri sau trecuți de vârsta a doua, atât bărbați cât și femei, au mărșăluit pentru a-și demonstra pregătirea fizică dobândită în teren zi de zi. Poştaşii au avut de parcurs o distanţă de 5 km, bărbaţii şi 3 km, femeile. Au fost oferite și premii în bani şi obiecte pentru locurile 1, 2 şi 3, iar Ziarul Unirea a oferit două premii în bani.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Au fost 100 de participanti la editia 39 a Marsului factorilor postali si 30 de concurenti. Organizatorii evenimentului: OJP Alba -director Daniela Văduva si Sindicatul Lucrătorilor Poştali Alba – preşedinte Nicolae Albu. Au participat la eveniment, din rândul oficialităților locake si judetene – Marius Hațegan – vicepresedonte al CJ Alba, Ioan Dîrzu – deputat PSD Alba si Gabriel Pleşa – viceprimarul municipiului Alba Iulia. Sponsori ai manifestării au fost: compania Jidvei, ziarul Unirea, firmele Simodor si Albatros.

Au fost de asemenea acordate premii pentru cel mai vârstnic şi cel mai tehnic poştaş – femei şi bărbaţi.

În activitatea lor parcurg zilnic kilometri întregi, cu geanta plină de corespondență, indiferent de condițiile meteo. În acet an, la Marșul Poștașilor timpul a ținut cu participanți, vremea fiind plăcută, numai bună pentru întrecere. Poștașii nu s-au lăsat și au dat tot până la ultimul act de corespondență – ultima picătură de energie pentru a călca linia de sosire.

Marșul poștașilor se organizează în fiecare an și are trei faze: județeană, națională și balcanică.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419