Rămâi conectat

Ştirea zilei

UPDATE FOTO VIDEO| „Intervenție” în forță în Alba Iulia: TREI echipaje de Poliție au blocat calea unui căruțaș, în fața Porții I

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Intervenție” în forță în Alba Iulia: TREI echipaje de Poliție au blocat calea unui căruțaș, în fața Porții I

Autoritățile din Alba Iulia au intervenit „în forță” în cursul zilei de astăzi, 23 martie, la poarta I a cetății Alba Carolina.

Așa cum reiese și din imaginile trimise de un cititor ziarulunirea.ro pe adresa redacției, două mașini care aparțin Poliției Române și o mașină care aparține Poliției Locale a municipiului au oprit calea unui căruțaș.

„Mai trimiteți încă șase echipaje, deoarece trei nu sunt suficiente”, a fost reacția bărbatului, care a făcut haz de necaz.

YouTube video

Construită din piatră, sub forma unui arc de triumf, Poarta I-a a Cetății Alba Carolina este situată la baza terasei pe care a fost ridicată fortificația. Este primul punct de acces în incintă, dinspre Răsărit.

Poarta oferă o adevărată „lecție” deschisă de istorie despre antichitate, despre cea romană, în principal, a cărui moștenire o revendica Imperiul Habsburgic. În partea superioară sunt plasate statuile lui Marte – zeul războiului şi Venus – zeiţa frumuseţii. Monumentul poartă un bogat decor sculptural, cu reprezentări în relief.

UPDATE: Potrivit informațiilor puse la dispoziție de IPJ Alba, persoanele aflate în atelaj ar fi furat câteva țevi de metal, iar două echipaje de Poliție au participat la prinderea acestora.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea