FOTO, VIDEO. Incendiul de la depozitul de rumeguș din Alba Iulia: Cauza, un coș de fum neprotejat termic. A ars acoperișul, deșeuri și lemne

Detașamentul de pompieri Alba Iulia a intervenit ieri, la ora 16:17, în municipiu pe str. Siretului, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unui depozit de rumeguș al unei societăți comerciale.

incendiu-alba-iulia11Pompierii militari au acționat cu trei autospeciale de intervenție și o ambulanță SMURD. Ca urmare a acestui incendiu, au ars acoperișul confecționat din lemn cu  învelitoare din plăci de azbociment pe o suprafață de aproximativ 120 mp, deșeuri textile pe o suprafață de circa 2 mp și material lemnos. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un coș de fum neprotejat termic.

ELIT

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba reaminteşte cetăţenilor unele măsuri pentru această perioadă, şi anume:

  • Verificarea, repararea, izolarea termica si curatarea periodica a cosurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
  • Cosurile de fum trebuie curatate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
  • Cosurile de fum trebuie izolate termic fata de elementele combustibile ale planseului sau acoperisului (grinzi, astereala de lemn si altele asemenea).

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

gigel 12 ianuarie 2017 at 21:22

Pacat ca a ars materia prima pentru condiment. Fabrica din Drambar trebuie sa adune iarasi rumegus ca sa poata produce condimente.

Valentin 13 ianuarie 2017 at 3:48

Rumegusul este folosit la prepararea condimentelor

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...