Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. În organizarea Baroului, Conferința ”Viitorul sistemului judiciar al Uniunii Europene”, eveniment de rezonanță în domeniul juridic, la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Orașul nostru este și anul acesta gazda unui eveniment de mare impact în sfera juridică. Sâmbătă 19 octombrie 2019, ora 9:00 la Sala ”Superb” a ”Complexului Mercur” din Alba Iulia se desfășoară Conferința profesională având tema ”Viitorul sistemului judiciar al Uniunii Europene”.

Evenimentul organizat de Baroul Alba beneficiind de parteneriatul Curții de Apel Alba Iulia, UNBR, Uniunea Avocaților Europeni și Universitatea 1 Decembrie 1918 reprezintă o manifestare de tip pregătire profesională la care au fost invitați spre participare profesioniști din toate ramurile de exercitare a activității juridice.

Nu este prima acțiune de acest gen organizată la nivelul orașului nostru, Baroul Alba fiind recunoscut la nivel național și internațional prin inițiativele pline de succes prin care au reușit să întrunească în cadrul evenimentelor susținute personalități marcante în domeniul juridic și reprezentanți de seamă  a principalelor organisme de drept intern și internațional.

YouTube video

Prin tematica propusă anul acesta se asigură continuitatea demersurilor începute de Baroul Alba în consolidarea deschiderii și îmbrățișării viziunilor de practicare a profesiei la nivelul Uniunii Europene.

Exercitarea profesiei în oricare din ramurile juridice cunoscute are un țel comun și înalt care excede granițelor naționale, dorindu-se a fi rezultatul unei reuniuni prolifice de idei și principii explorate de practicanți ai actului de justiție aparținand unor corpuri profesionale distincte.

Baroul Alba a propus ca evenimentul de anul acesta să fie desfășurat într-un cadru academic copleșitor din punct de vedere al distinșilor participanți și al discursurilor susținute de aceștia în abordarea tematicii de mare interes în randul participanților.

Din tematica Conferinței, indicăm:

Funcția avocatului general – aspecte teoretice și pactice. Dialogul dintre judecători și avocați generali” – în susținerea și abordarea  profesorului dr. Melchior Wathelet  – prim avocat general la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, avand o activitate juridică bogată în realizări profesionale ca judecător la Curtea de Justiție a Uniunii Europen și fiind deținător al unor importante funcții politice incluzand ministru al Justiției și afacerilor economice.

Curtea de Justiție în fața provocărilor actuale ale Uniunii Europene” este o temă de mare actualitate prezentată de prof. dr Jose Luis Da Cruz Villaca, președinte al camerei a V-a a Curții de Justiție a Uniunii Europene, președinte al Comisiei de disciplină a Curții de Justiție UE, președinte al Asociației portugheze de drept European și inițiative lăudabile în activitatea sa avocat al baroului din  Lisabona și membru al grupului de lucru pentru viitorul sistemului judiciar al Comunităților Europene – ”Grupul Cuvenit”.

Rolul Tribunalului  Uniunii Europene în aplicarea dreptului Uniunii Europene” urmează a fi supus atenției auditoriului de către prof. dr Ezio Perillo – judecător la Tribunalul General European,  în palmaresul acestuia numerandu-se rezultate remarcabile  în activitatea sa desfășurată ca avocat în Baroul Padova, consilier juridic al secretariatului general al Parlamentului European, sef de divizie în serviciul juridic al Parlamentului European, Judecător la Tribunalul Funcției Publice din Italia.

În ceea ce privește perspectiva dreptului intern, aceasta va fi atinsă prin tema ”Implicațiile juristprudenței CJUE asupra practicii naționale în privința contestațiilor la executare referitoare la contractile încheiate cu consumatorii” de către prof dr Traian Briciu – președintele Uniunii Naționale a Barourilor din Romania, personalitate remarcabilă în spațiul juridic național fiind autor a peste 40 de publicații și lucrări de specialitate și formator în cadrul Institutului Național al Magistraturii.

Reprezentantul guvernamental –rol și atribuții” un subiect impactant pregătit spre a fi supus atenției de către dr. Răzvan –Horațiu Radu, procuror adjunct  al Procurorului General la Parchetul de pe langă Înalta Curte de Casație și Justiție, președinte al Societății Romane de Drept European, personalitate recunoscută cu activitate impresionantă în calitate de agent guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului și agent guvernamental pentru Curtea de Justiție și Tribunalul Uniunii Europene.

Scopul susținut în organizarea acestui eveniment este cel al dezvoltării și armonizării profesiei prin intermediul sigur al colaborării interprofesionale, temele abordate reprezentand un ecou al majorelor probleme sociale și mai ales  un răspuns al realității actuale.

Pe langă invitați vor mai participa la Conferință avocați ai Baroului Alba și a barourilor din țară, judecători ai instanțelor affiliate Curții de Apel Alba, 12 decani de barouri din Romania, precum și alți practicanți în diferite ramuri ai profesiei juridice. Activitatea va fi urmată de o cină festivă care va avea loc începand cu ora 19.30 la localul ”Taverna Transilvania” unde invitații și participanții înscriși   vor putea să își consolideze desăvărșirea profesională și sub aspectul relaționării prin socializare.

[nggallery id=7511]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea