Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/ VIDEO: În fața Colegiului Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia, trecut în subordinea Statului Major al Forţelor Aeriene, se amplasează macheta unui avion

Ziarul Unirea

Publicat

în

În fața Colegiului Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia au început, miercuri, 5 septembrie, lucrările de amplasare a machetei unui avion.

După 43 de ani de funcționare în subordinea Forțelor Terestre, Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia a trecut în subordinea Statului Major al Forţelor Aeriene. Evenimentul a fost marcat, săptămâna trecută, ceremonie la care au participat reprezentanţi din cele două categorii de forţe armate.

De peste 4 decenii, Colegiul Militar Liceal ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia reprezintă un etalon al învățământului românesc. El funcționează aici printr-un decret al Marelui Stat Major, din 4 iunie 1975, din anul școlar 2001/2002 sunt admise și fetele iar în 2006 primește titlul de ”Școală europeană”.

Până în prezent, înstituţia de învăţământ militar preuniversitar era în subordinea Statului Major al Forţelor Terestre însă, de mâine, se va subordona Statului Major al Forţelor Aeriene. Colegiul îşi păstrează profilul, filiera vocaţională şi specializarea matematică-informatică, dar se vor face mici schimbări la uniformele elevilor.

În cele patru decenii de funcționare, peste 4.000 de elevi au urmat la Alba Iulia cursurile acestei prestigioase unităţi de învăţământ, majoritatea cu rezultate remarcabile, atât la concursurile școlare, cât și la examenele finale. În acest an, Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” a reușit performanța de a avea promovabilitate de 100% la Bacalaureat. Toți cei 107 elevi au luat examenul și numai trei au avut medii sub 7.

YouTube video


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Vaccinarea antirujeolică, în județul Alba, cu mult sub media națională. Zeci de cazuri de rujeolă, înregistrate doar într-o săptămână!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vaccinarea antirujeolică, în județul Alba, cu mult sub media națională. Zeci de cazuri de rujeolă, înregistrate doar într-o săptămână! Acoperirea vaccinală antirujeolică, atât cu prima doză, cât şi la cea de-a doua, este în judeţul Alba cu mult sub media naţională, în condiţiile în care numai în prima săptămână din aprilie s-au înregistrat în judeţ […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea