FOTO/ VIDEO: În fața Colegiului Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia, trecut în subordinea Statului Major al Forţelor Aeriene, se amplasează macheta unui avion

În fața Colegiului Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia au început, miercuri, 5 septembrie, lucrările de amplasare a machetei unui avion.

După 43 de ani de funcționare în subordinea Forțelor Terestre, Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia a trecut în subordinea Statului Major al Forţelor Aeriene. Evenimentul a fost marcat, săptămâna trecută, ceremonie la care au participat reprezentanţi din cele două categorii de forţe armate.

De peste 4 decenii, Colegiul Militar Liceal ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia reprezintă un etalon al învățământului românesc. El funcționează aici printr-un decret al Marelui Stat Major, din 4 iunie 1975, din anul școlar 2001/2002 sunt admise și fetele iar în 2006 primește titlul de ”Școală europeană”.

Până în prezent, înstituţia de învăţământ militar preuniversitar era în subordinea Statului Major al Forţelor Terestre însă, de mâine, se va subordona Statului Major al Forţelor Aeriene. Colegiul îşi păstrează profilul, filiera vocaţională şi specializarea matematică-informatică, dar se vor face mici schimbări la uniformele elevilor.

În cele patru decenii de funcționare, peste 4.000 de elevi au urmat la Alba Iulia cursurile acestei prestigioase unităţi de învăţământ, majoritatea cu rezultate remarcabile, atât la concursurile școlare, cât și la examenele finale. În acest an, Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” a reușit performanța de a avea promovabilitate de 100% la Bacalaureat. Toți cei 107 elevi au luat examenul și numai trei au avut medii sub 7.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...