Rămâi conectat

Actualitate

FOTO VIDEO| Imagini îngrijorătoare la Institutul Matei Balș: Pacienții care nu mai au loc în saloane primesc oxigen în paturi imporivizate în holul spitalului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Holurile din cadrul Institutului Matei Balș, din București, sunt pline cu pacienți infectați cu COVID-19 pe care medicii nu mai au unde să ii așeze. Imaginile au fost postate de către un cetățean, pe pagina sa de socializare.

„Cam așa arată holurile spitalului Matei Bals cu bolnavi de Covid, este înspăimântător, nu mai au pe unde să îi așeze, pacienții stau pe scaune la oxigen, sunt internați pe paturi de campanie. Terapia intensivă s-a mutat pe holuri. Nici nu vreau să vă spun ce muncă duc medicii, de dimineață nu i-am văzut să bea un pahar de apă. Oameni buni, trebuie să înțelegem că sistemul sanitar nu mai are cum să facă față, cât de curând intră în colaps, dacă nu e deja”, a scris Constantin Vasile Ifteme.

YouTube video

 

În imagini se vede cum alți pacienți stau pe scaunele și băncile de pe holuri și primesc oxigen din niște tuburi foarte mari așezate lângă ei.

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Matei Balș din București, a explicat marți seara, la Digi24, care este realitatea din spatele acestor imagini dure. Este o situație care durează de câteva săptămâni, consecință a creșterii accentuate a cazurilor de COVID. Este vorba despre pacienții care vin la camera de gardă, a cărei capacitate este cu mult depășită.

YouTube video

 

La camera de gardă sunt 19-20 de paturi, or au fost zile în care s-au prezentat și aproape 40 de pacienți. Cel mai greu este când pacienții vin în a doua parte a zilei, când toate paturile – eventual eliberate dimineața – sunt deja ocupate.

Adrian Marinescu dă asigurări că în ciuda acestei realități – fără precedent – cu care se confruntă „Matei Balș”, soluția găsită este cea mai bună pentru pacienți. Chiar dacă unii stau și 24 de ore pe hol, în paturi improvizate, important este că primesc imediat tratament și terapia cu oxigen, atât de necesară.

YouTube video

 

Pe de altă parte, susține doctorul Marinescu, o astfel de realitate se întâlnește și în alte spitale COVID, nu numai la „Matei Balș”. El crede că soluția este ca toate spitalele din Capitală să-și facă circuite separate și să devină și spitale suport COVID. Orice zi în care în București se înregistrează peste 1.000 de cazuri noi de infecții cu SARS-CoV-2 duce la astfel de blocaje.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea