Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/ VIDEO/ Imagini aeriene: „Îmbrăţişare de îngeri” la Alba Iulia – Cea mai mare îmbrăţişare realizată de copii în România

Publicat

în

Aproape 1.000 de copii din aşezămintele sociale şi centrele educaţionale din Arhiepiscopia de Alba Iulia au îmbrăţişat, joi, simbolic Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, în cea mai mare îmbrăţişare realizată de copii în România. Desfăşurat sub genericul „Îmbrăţişare de îngeri”, evenimentul a marcat sărbătorirea Zilei Internaţionale a Copilului.

filantropiaEvenimentul a fost organizat de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă cu sprijinul Fundaţiei FAER Reghin şi în cadrul acestuia au fost sărbătoriţi copiii ocrotiţi în aşezămintele sociale din cuprinsul Eparhiei de Alba Iulia, respectiv în judeţele Alba şi Mureş.

Programul a debutat la ora 10.00 cu o slujbă Te Deum în Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei, la finalul căreia ierarhul le-a pus la suflet copiilor un cuvânt de învăţătură duhovnicească.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Festivitatea de astăzi este o manifestare a preţuirii noastre pentru copiii din aşezămintele sociale ale Arhiepiescopiei Alba Iuliei. Acordându-le acestora îngrijire şi asistenţă socială avem convingerea că urmăm exemplul Mântuitorului Iisus Hristos care a zis: „Lăsaţi copiii şi nu-i opriţi să vină la Mine, că a unora ca aceştia este împărăţia cerurilor”. Acestor copii printre altele li se oferă o bună educaţie care este fundamentală pentru formarea personalităţii şi caracterului lor. Făcând aceasta ne dovedim receptivi la cuvântul Sfântului Ioan Gură de Aur care a spus: „Dacă vei întipări în sufletul copilului încă fraged, învăţăturile cele bune, nimeni nu va putea să i le desprindă. Ele se întăresc întocmai ca sigiliul aplicat pe ceară”a spus Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei.

La rândul său părintele Nicolae Călin Ignat, preşedintele Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia a spus: „Ziua Copilului – Îmbrăţişare de îngeri” este evenimentul prin care îi sărbătorim pe toţi copiii ocrotiţi în aşezămintele sociale din cuprinsul judeţelor Alba şi Mureş care formează Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia. „Îmbrăţişarea de îngeri” a fost un moment simbolic prin care cei aproape 1.000 de copii participanţi au îmbrăţişat Catedrala Reîntregirii. Este modul în care încercăm să le spunem acestor copii că trebuie să viseze, să spere şi să aibă încredere în ei pentru că Dumnezeu, prin slujitorii săi de pe Pământ, îi va ajuta să îşi modeleze sufletul de copil astfel încât să ajungă oameni mari şi buni. Sărbătorirea Zilei Copilului a devenit o tradiţie pentru noi şi dorim astfel să aducem multă bucurie în sufletele acestor copii, zâmbetele lor fiind pentru noi principalul imbold pentru a continua munca pe acest tărâm ocrotit de Dumnezeu.

Programul zilei a continuat cu o expoziţie cu lucrări artistice realizate de copiii din aşezămintele sociale din Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei.

Cei 1.000 de copii participanţi au primit apoi simbolicele aripioare de îngeri şi au înconjurat şi îmbrăţişat într-un gest simbolic Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia. Gestul denumit „Îmbrăţişare de îngeri” este cea mai mare îmbrăţişare realizată de copii în România.

Copiii s-au bucurat apoi de schimbul de gardă, moment susţinut de Garda Cetăţii Alba Carolina şi au asistat la o lecţie vie de istorie predată de voluntarii reenactori care formează Garda Apulum. Alături de copii au fost prezenţi astăzi în Cetatea Alba Carolina şi pompierii albaiulieni pentru a le prezenta copiilor o parte din frumoasa profesie de pompier. Copiii au putut admira trei autospeciale de prim ajutor şi stingere a incendiilor şi au putut testa furtunurile cu apă.

În final, evenimentul s-a încheiat cu un carnaval la care au participat toţi cei aproape 1.000 de copii. La carnaval, elevii Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au susţinut un scurt program artistic.

În prezent peste 1.000 de copii din judeţele Alba şi Mureş sunt ocrotiţi sau beneficiază de servicii sociale şi educaţionale în cele aproximativ 45 de centre şi aşezăminte pentru copii susţinute de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia împreună cu Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. La nivelul eparhiei, în cele două judeţe, funcţionează 18 case de tip familial în care sunt ocrotiţi peste 250 de copii, un centru de formare a deprinderilor pentru viaţă independentă pentru 15 copii, 3 centre de zi pentru copii, 13 centre educaţionale, 7 centre de prevenire a abandonului şcolar, un centru rezidenţial pentru 14 copii, două centre şcoală specială pentru 30 de copii cu dizabilităţi şi un centru de zi pentru copii antepreşcolari în care sunt ocrotiţi aproximativ 30 de copii. Centrele funcţionează în parteneriat cu Consiliile Judeţene Alba şi Mureş prin Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, dar beneficiază şi de sprijinul administraţiilor locale sau a altor parteneri precum Fundaţia FAER Reghin. (Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba)

[nggallery id=2217]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| Peste 500 de elevi din Alba Iulia, Teiuș și Sebeș au participat la activități interactive cu polițiștii și specialiștii din cadrul IPJ Alba, în ultima săptămână

Publicat

în

FOTO| Peste 500 de elevi din Alba Iulia, Teiuș și Sebeș au participat la activități interactive cu polițiștii și specialiștii din cadrul IPJ Alba, în ultima săptămână

În săptămâna care se încheie, peste 500 de elevi din Alba Iulia, Teiuș și Sebeș au participat la activități interactive cu polițiștii și specialiștii Centrului Regional de Prevenire a Traficului de Persoane Alba și cu cei ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba.

Tinerii care învață la Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia, Liceul Teoretic Teiuş, Școala Gimnazială nr.2 Sebeş și Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleşeriu” Sebeş au fost ajutați să înțeleagă consecinţele comportamentelor delincvente, cu accent asupra formelor de violență fizică și psihologică (bullying) și să conştientizeze pericolele la care se pot expune în mediul online.

Elit - Gustul Desăvârșit

Totodată, le-au fost explicate aspecte legate de traficul de persoane, consumul de tutun, alcool, substanţe psihoactive, în scopul prevenirii victimizării lor și au fost încurajați să dezvolte comportamente corecte din punct de vedere social.

La activități au participat și 15 cadre didactice din cadrul celor 4 instituții de învățământ, care vor multiplica mesajul polițiștilor, în cadrul activităților didactice pe care le desfășoară.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Bărbat de 44 de ani, din Alba Iulia, care a condus în mod repetat fără permis, plasat sub control judiciar

Publicat

în

Bărbat de 44 de ani, din Alba Iulia, care a condus în mod repetat fără permis, plasat sub control judiciar

La data de 19 mai 2022, în jurul orei 09.10, polițiștii rutieri din Alba Iulia au depistat un bărbat de 44 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe Bulevardul Republicii din municipiu, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu este la prima faptă de acest fel, fiind depistat și în luna aprilie a acestui an, conducând fără permis.

Elit - Gustul Desăvârșit

Față de bărbat, polițiștii au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore și l-au prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, care a dispus cercetarea sa sub măsura preventivă a controlului judiciar.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Bărbat de 54 de ani, din Câmpeni, prins de către polițiști în timp ce conducea fără să dețină permis. S-a ales cu dosar penal

Publicat

în

Bărbat de 54 de ani, din Câmpeni, prins de către polițiști în timp ce conducea fără să dețină permis. S-a ales cu dosar penal

La data de 19 mai 2022, în jurul orei 20.30, polițiștii din Câmpeni au depistat un bărbat, de 54 de ani, din Câmpeni, în timp ce conducea un autoturism pe strada Dumbravei din oraș, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare