Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| „Historia Memoria Vitae”: O călătorie în Evul Mediu, realizată de studenții și absolvenții din domeniul Istoriei la Palatul Apor din Alba Iulia

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Historia Memoria Vitae”: O călătorie în Evul Mediu, realizată de studenții și absolvenții din domeniul Istoriei la Palatul Apor din Alba Iulia

Sub coordonarea lectorului univ.dr. Cornelia Popa-Gorjanu, studenți, masteranzi și absolvenți specializați în domeniul Istorie au organizat cu succes a treia ediție a evenimentului „Historia Memoria Vitae”.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Acest eveniment captivant a avut loc sâmbătă la spațiul expozițional de la Palatul Apor din Alba Iulia, între orele 17:00 și 19:30, aducând la viață personaje medievale și povestiri fascinante pentru membrii publicului.

Cu o atmosferă vibrantă și plină de culoare, participanții au ales să se îmbrace în diferite personaje medievale, recreând astfel o autentică atmosferă din epoca medievală. Fiecare participant a avut o poveste unică de spus, inspirată din evenimentele și personajele importante ale acelei perioade istorice.

YouTube video

Palatul Apor din Alba Iulia a oferit un decor perfect pentru acest eveniment tematic. Spectatorii și vizitatorii au fost întâmpinați de participanți, în costumele lor impresionante, care i-au invitat să se alăture acestei călătorii în timp. Fiecare personaj medieval a avut o poveste sau un eveniment interesant de împărtășit, iar membrii publicului au avut ocazia să interacționeze cu aceștia și să afle mai multe despre istoria fascinantă a vremurilor apuse.

Participanții au demonstrat o cunoaștere profundă a perioadei medievale și a contextului istoric, evidențiindu-se atât prin costumație, cât și prin povestirile captivante.

Prin intermediul povestirilor și costumațiilor autentice, participanții au reușit să aducă istoria la viață și să capteze atenția celor prezenți. Acest eveniment a reprezentat o oportunitate excelentă pentru studenți, masteranzi și absolvenți de a-și demonstra cunoștințele și pasiunea pentru istorie.

Lectorul univ.dr. Cornelia Popa-Gorjanu, în calitate de coordonator, și-a adus contribuția valoroasă în organizarea și supervizarea evenimentului.

Ediția a treia a evenimentului „Historia Memoria Vitae” s-a dovedit a fi un succes, iar participanții și publicul au fost încântați de experiența oferită. Cu siguranță, acest eveniment va continua să aducă entuziasm și pasiune pentru istorie în viitor, inspirând și educând pe toți cei implicați.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională Bianca-Maria Grosu, elevă a Colegiului Național ”Lucian Blaga” din Sebeș, a obținut  Premiul I la Olimpiada Națională de Limba Spaniolă. Citește și: EDUARD PIȚU, elevul-minune din Alba Iulia, primul și singurul din județ care a reușit să obțină […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea