Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO-VIDEO: Gicu Grozav – magnific, dublă și România – Turcia 2-0 (1-0)! Unirea Alba Iulia, doi titulari în „tricolor”: „otomanul” Gicu și Stanciu!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Seară magnifică pentru Gicu Grozav ce a înscris prima dublă pentru echipa națională a României, în amicalul cu Turcia 2-0 (1-0), dar și pentru fotbalul din Alba, ce a avut pentru prima dată în istorie doi titulari în „tricolor”, Gicu Grozav și Nicolae Stanciu, lansați în fotbal de Unirea Alba Iulia!!!

România – Turcia, amicalul dintre „tricolori” şi otomanii conduşi de Mircea Lucescu a purtat pecetea evoluției de senzație oferită de Gicu Grozav, jucător ce este din vară în Turcia, la Karabukspor și a fost omul partidei de la Cluj-Napoca!

Cu doi ex-uniriști în formula de start, Gicu Grozav și Nicolae Stanciu (înlocuit în minutul 75 de Alibec), o premieră istorică pentru Alba, echipa națională a României a avut parte de o întâlnire, cu otomanii conduși de Mircea Lucescu. O primire extrem de călduroasă pentru „Il Luce”, ovaționat la scenă deschisă, o coregrafie impresionantă pe tribuna a doua (un imens tricolor) și peste 16.000 de spectatori dornici să vadă o echipă națională care să atace. Și Cosmin Contra și-a cravașat elevii de pe margine dorind să rămân neînvins și după duelul cu maestru de pe cealaltă bancă tehnică.

*Gicu, iarăși gol împotriva Turciei!

Purtătorul tricoului cu numărul 10 în naționala României, Gicu Grozav și-a amintit că Turcia a fost victima sa, la Istanbul, în decembrie 2012 când a înscris pentru o mare victorie, acum aproape 5 ani! De atunci albaiulianul nu a mai punctat în „tricolor”, dar a făcut-o în  minutul 42, când a reluat simplu, cu dreptul de la 11 metri pasa lui Deac de pe dreapta! Gicu și-a desăvârșit opera în minutul 68, când a driblat un adversar, după pasa lui Pintilii și a șutat cu stângul!!!

România: Pantilimon – Săpunaru, Chiricheș, D. Grigore, Toșca – Pintilii, N. Stanciu – Deac, Budescu, Gh. Grozav – Keșeru. Selecționer: Cosmin Contra

Rezerve: Tătărușanu,  Niță – Bancu, Moți, Hoban, Chipciu, Andone, Torje, Bicfalvi,  Țucudean,  Hanca, Cr. Ganea, Băluță, Bălașa, Tănase, Alibec.

Foto: Lucian DANCIU

[nggallery id=4827]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo Sportivii CS Unirea Alba Iulia au obținut rezultate foarte bune la Campionatul Național de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la taekwondo, desfășurat în 19-21 aprilie la București. CS Unirea Alba Iulia a participat la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea