FOTO, VIDEO. Furtună cu vânt tornadic, marți după-amiaza, în apropiere de Alba Iulia: „Azi am văzut cum arată potopul!“

O zonă întinsă din centrul judeţului Alba a fost traversată marți după-amiază de o furtună cu aspect tornadic, fiind resimţită puternic şi în apropierea municipiului Alba Iulia.

Vântul tornadic însoţit de ploaie s-a deplasat cu viteză mare dinspre Ciugud spre nordul municipiului Alba Iulia, a traversat localitatea Miceşti spre Munţii Apuseni. Furtuna nu a fost una obişnuită pentru că a durat doar 5 minute şi a fost însoţită de vânt puternic şi ploaie în canitate mare.

ELIT

În timp ce furtuna traversa localităţile de la marginea municipiului Alba Iulia a fost transmis şi un mesaj Ro Alert: ”Cod portocaliu de vreme severă imediată în judeţul Alba – grindină dimensiuni mic şi medii, vijelii, averse ce vor cumula local 35 l/mp, descărcări electrice., în intervalul 11 iunie ora 17:20 – ora 18:45.

S-a transmis un mesaj de avertizare prin sistemul Ro-Alert către populaţia din localităţile aflate sub cod portocaliu. Luaţi măsuri de autoprotecţie, a fost mesajul transmis vineri de Inspectoreatul pentru Situaţii de Urgenţă Alba. Localităţile vizate: Alba Iulia, Aiud, Teiuş, Ighiu, Vinţu de Jos, Galda de Jos, Mihalţ, Meteş, Stremţ, Sântimbru, Ciugud, Berghin, Cricău, Mogoş, Rădeşti, Blandiana, Întregalde, Râmeţ, Ceru-Băcăinţi”.

Un agricultor din Ciugud a postat pe internet un video cu comentariul ”azi am văzut cum arată potopul”:

Vântul tornadic nu a provocat daune materiale mari, viteza de traversare fiind foarte mare.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...