Ziarul Unirea

FOTO-VIDEO: File de jurnal din proiectul „De Crăciun fii mai bun!” al Colegiului Tehnic Aiud

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

În perioada 17-21 decembrie 2012, Colegiul Tehnic Aiud s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare. Cu brăduţi decoraţi cu inedite ornamente, interesante articole pentru blogul şcolii, şi nu în ultimul rând, un spectacol cu şi pentru elevi, cadrele didactice împreună cu elevii au iniţiat şi derulat proiectul intitulat „De Crăciun fii mai bun!”, cu o varietate de activităţi.

Marţi, 18 decembrie, programul a debutat cu workshop-ul „Promovarea produselor de Crăciun”, organizat în incinta CDI a Colegiului de către firmele de exerciţiu Impression şi Design Construct ale claselor a XI-a B şi a XII-a B, de la Colegiul Tehnic Aiud şi firmele invitate, de la Colegiul Economic Dionisie Pop Marţian Alba Iulia şi Colegiul Naţional Bethlen Gabor Aiud, prof.coord. Oana Badea, Cristina Bogdan, Nicolae Pistol, Victoria Popa si Helga Lörincz. Timp de 2 ore cei prezenţi au putut admira calitatea şi originalitatea standurilor pregătite de aceste firme, după care elevii Colegiului Tehnic Aiud au realizat, în premieră, pentru municipiul Aiud, un superb flash-mob, intitulat „De Crăciun fii mai bun şi activ!”, care îndeamnă la mai multă mişcare, necesară unei vieţi sănătoase. Ideea şi coordonarea aparţin profesorilor Oana Badea şi Ramona Buta.

ELIT

Începând cu ora 13.00, în Sala Festivă, a avut loc un tradiţional spectacol de Crăciun, în cadrul căruia s-au implicat cu dăruire elevi ai claselor IX A, IX B, XB, XI A, XI B, XI D, XII B, XII E. În debutul spectacolului, corul Colegiului, coordonat de prof. Cornelia Cohuţ, a colindat aşa cum le stă bine la români. O „declaraţie de dragoste” trăită cu pasiune pe melodia trupei Taxi – „Cele două cuvinte” şi îndrumată de prof. Daniela Căpâlna a încântat publicul, după care a urmat o paradă a Crăciuniţelor pregătite de prof. Cristina Bogdan, Oana Badea, Nicolae Pistol şi Aureliana Ranca. Momentul conceput de prof. Ioana Szilaghi, a surprins esenţa unor personaje literare din operele studiate în liceu, recunoscute de către cei din sală. Desigur şi-a făcut apariţia şi Moş Crăciun, odată cu scurta scenetă de pantomimă „Poveste de Crăciun”, imaginată de prof. Ramona Buta.

În final, talentul artistic al membrilor Ansamblului folcloric „Doruleţ” a fost demonstrat prin trei jocuri populare specifice zonei Ardealului, pregătite de maistrul Ioan Boldea şi prof. Cornelia Bolca . Spectacolul a fost ingenios animat de prezentatorii Denisa Şerban şi Andrei Frăţilă, din clasa a XII-a B.

De asemenea, a avut loc şi o expoziţie cu produse tradiţionale de Crăciun, realizate manual, din materiale eco, de către elevii claselor IX A, B, D, X A, B, E, XI B, XII F, XIII A, XIII B, îndrumaţi de profesorii Daniel Tiutiu, Iulian Vântu, Ibolya Kovacs, Liliana Miron, Mihai Szabo, Antoneta Bratina, Csilla Ienei, Maria Peter , Nicolae Pistol, Gheorghe Suciu şi Ramona Buta, care au evidenţiat abilităţile practice ale elevilor.

Miercuri, în CDI-ul Colegiului a avut loc o altă expoziţie, de această dată a brăduţilor eco, care au fost confecţionaţi cu multă pasiune şi creativitate de către elevii de la profilul economic. Joi, tot aici, s-a lansat şi primul număr, în format electronic, al revistei Colegiului Tehnic Aiud – „După bloguri suntem noi”. Echipa de proiect a revistei, formată din profesorii Ioana Szilaghi, Oana Badea, Ramona Buta, Aureliana Ranca, Antoneta Bratina, precum şi cadrele didactice colaboratoare: Liliana Miron, Daniel Tiutiu, Emese Szabo, Daniela Căpâlna, Lucian Căpâlna, Gheorghe Suciu, Ibolya Kovacs, Ioana Moldovan, a reuşit să stârnescă interesul unui grup de elevi pentru iniţierea în tainele jurnalismului.

Vineri, 21 decembrie, proiectul a propus evaluarea atingerii obiectivelor în cadrul echipei de proiect precum şi declanşarea procedurii de feedback dinspre elevi.

Proiectul s-a desfăşurat cu sprijinul directorilor, prof. Veronica Ciortea şi prof. Cornelia Bolca, iar echipa de proiect a fost alcătuită din cadrele didactice de la Colegiul Tehnic Aiud : prof. Ramona Buta, consilier educativ, Oana Badea, Nicolae Pistol, Cristina Bogdan, Ioana Szilaghi, Aureliana Ranca, prof. Victoria Popa de la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” Alba Iulia şi Helga Lörincz de la Colegiul Naţional „Bethlen Gabor Aiud”.

Prin toate aceste activităţi desfăşurate, profesorii, elevii şi părinţii Colegiului Tehnic Aiud au dovedit că de Crăciun poţi fi mai bun!

 

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

Te-ar putea interesa și:

Haos la Ministerul Sănătății: Un angajat a trimis spitalelor o somație greșită privind vaccinarea

Haos la Ministerul Sănătății după ce un angajat a trimis spitalelor o somație greșită privind vaccinarea. La câteva ore după… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Unii patroni anunță că nu îi vor primi la muncă pe cei nevaccinați. 5 milioane de angajați își așteaptă rândul la vaccinare

Angajatorii sunt cei care îi înscriu pe liste pe angajați, 5 milioane dintre aceștia își așteaptă rândul la vaccinare. Romania… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Restricții mai DURE de intrat în Marea Britanie. Prezentarea testului COVID negativ și carantinarea, necesare

Începând cu săptămâna viitoare, este nevoie de prezentarea unui test COVID negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIOLENȚELE din SUA: Primul polițist DECEDAT la protestele de la Washington. Bilanțul ajunge la 5 MORȚI

Brian D. Sicknick a fost rănit miercuri, într-o confruntare cu protestatarii, şi a revenit la biroul diviziei, unde i s-a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat vor avea loc și în acest an! Ministerul Educației: „Din simulări va rezulta nivelul cunoștințelor elevilor”

Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației, iar președintele Consiliului Național al Elevilor a declarat că propunerea acceptată de Minister… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

INFOTRAFIC: Restricții de circulație, vineri, pe Valea Oltului, pentru decolmatarea șanțurilor de aluviuni . Recomandări pentru șoferi

Traficul se va desfășura dirijat, vineri, 8 ianuarie, pe Valea Oltului, DN7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, între kilometrii 227 și… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

19 Comentarii

Ioana 21 decembrie 2012 at 18:20

Stiti ce inseamna HARABABURA?

Asta a fost la Colegiul Tehnic din Aiud in acele zile.
Unii profesori si elevi erau la ore, altii mimau distractia pe acelasi interval de timp.
Pana la capitolul numit ORGANIZARE mai e o cale tare lunga!

* 21 decembrie 2012 at 18:49

Suna a invidie! Pana la capitolul ”obiectivitate” mai e cale lunga.

Ioana 21 decembrie 2012 at 19:16

*?
Invidie?
Da. Intodeauna ea(invidia) apare cand in locul muncii unii sau unele isi permit sa se distreze.

* 21 decembrie 2012 at 19:20

Pentru tine tot cale lunga ramane!

Misy 21 decembrie 2012 at 19:44

Tu „*” (nici semnatura n-ai)!

Fie ca-ți lipseste puterea de ințelegere, a unei situații (expuse de cineva mai sus), fie chiar ești tâmpită!

* 21 decembrie 2012 at 19:54

Tie la ce iti foloseste semnatura? Ca parca esti ”mama omida” in persoana daca pretinzi ca ghigesti sexul. Oricum fara sapte ani de acasa ai dovedit ca esti!

Misy 21 decembrie 2012 at 20:04

Corect s-ar scrie:
„Ai dovedit ca esti, oricum, fara sapte ani de acasa”.
Dar … n-am cu cine discuta!

Alain 23 decembrie 2012 at 0:59

Misy si-a gasit, asa deodata, vocatia in Limba Româna. Ultima oara când am tras-o de urechi nu era asa de sigur(a) cum ar trebui sa scrie. Un lucru a invatat intre timp: sa scrie fraze scurte si putine, ca sa nu se-mpiedice.

dana 21 decembrie 2012 at 21:47

In UNIREA sunt mai multe articole despre manifestari de acest gen in scoli sau organizate de scoli. Dar numai la acest articol exista rautati. De ce? Tind sa cred varianta cu INVIDIA.

Prof 22 decembrie 2012 at 16:53

Tinzi sau … chiar crezi?!
Ca nu-i tot una.

Alain 22 decembrie 2012 at 23:19

corect s-ar scrie… totuna, in contextul asta. sper ca nu esti prof(a) de româna.

P. S. banuiesc ca-ti vine greu sa ma crezi, asa ca iata ce spune dictionarul:

totuna (la fel) adv. (mi-e totuna)
tot una (fam.) loc. adv. (tine-o înainte tot una)
tot una (fam.) adv. + num. (am vazut tot una, nu doua)

– DOOM, editia a II-a, p. 803.

Prof 23 decembrie 2012 at 11:43

Nu-mi vine deloc greu sa te cred.
Nu, nu-s de Romana. Uneori conteaza insa ideea si nu corectitudinea exprimarii.

P.S. Multumesc pentru explicatii.

Alain 24 decembrie 2012 at 7:41

deci putem face observatii cu privire la sens, dar nu cu privire la forma. atunci, for what it’s worth, ideea exprimata de Dana este foarte clara. mie nu mi-a fost greu deloc sa-nteleg ce-a vrut sa spuna.

* 21 decembrie 2012 at 21:03

Corect se scrie ” Oricum ai dovedit ca esti fara cei sapte ani de acasa” :)) Nici tu nu ai scris corect Misy

* 21 decembrie 2012 at 21:05

Sau „Oricum te-ai dovedit a fi fara cei sapte ani de acasa” … 🙂

Paul 22 decembrie 2012 at 0:10

@Ioana : eu cred ca ar trebuit sa iti vezi de treaba ta ! atat profesorii cat si elevii au muncit din greu si asta ti-o spun eu fiind 100% !

Corigentul 22 decembrie 2012 at 12:21

@Paul

„…asta ti-o spun eu fiind 100% !”

„Corecta” exprimare, halal profesor esti (0%)!

Paul 22 decembrie 2012 at 12:40

@Corigentul se mai intampla sa si gresesti ! Banuiesc ca tu le stii pe toate ! 🙂

Repetentul 22 decembrie 2012 at 13:22

„Corigentul se mai intampla sa si gresesti !”

Asta-i exprimare corecta? Stai jos. Pentru astazi ai nota 3!

Comentariile sunt oprite