Rămâi conectat

Actualitate

FOTO, VIDEO: Festivitate militară la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba. Înaintare în grad, pentru 56 de cadre ale instituției

Publicat

în

56 de cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Județean „Avram Iancu” Alba, au fost înaintate în gradul următor, la termen, astăzi, 1 august, în cadrul unei festivități militare organizate la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba.

Astăzi, 1 august a.c., la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba s-a desfăşurat o festivitate militară organizată cu ocazia înaintării în gradul următor, la termen, a 56 cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Avram Iancu Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Aceștia au îndeplinit condiţiile prevăzute de Legea 80/1995 privind statutul cadrelor militare, activitatea fiind condusă de inspectorul şef, domnul colonel GIUREA Marius-Claudiu. La această activitate a participat reprezentantul guvernului în teritoriu, dl. Ing. Dănuț Emil Hălălai, domnul viceprimar al municipiului Alba Iulia, dl. Radu Sebastian Tudorașcu și conducătorii instituțiilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, respectiv inspectorul șef al ISU Alba, col. Adrian Marius Guia și inspectorul șef al IPJ Alba, cms. șef Florin Constantin Dogaru. De altfel, la festivitate au participat: domnul lt. col. Cosmin Marius Ciulea, șeful Serviciului Județean de Protecție Internă Alba și domnul comisar șef de poliție Dacian Muntean, șeful Serviciului Județean Anticorupție Alba.

https://www.facebook.com/www.ziarulunirea.ro/videos/686384691785447/

Prin Ordin al Inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean “Avram Iancu” Alba, au fost înaintaţi în gradul următor 2 ofiţeri, 1 maistru militar şi următorii subofiţeri, astfel:

în grad de maior – căpitan Chiroșcă Roxana-Elena;
în grad de căpitan – locotenent Corpade Vasile-Horea;

În gradul maistru militar clasa a II-a

1. Maistru militar clasa a III-a SCARLAT IONUT-COSMIN

În gradul de plutonier adjutant şef

1. Plutonier adjutant ACHIM AURELIAN-TRAIAN
2. Plutonier adjutant BRICIU IOAN
3. Plutonier adjutant CAPATA IOAN-CORNEL
4. Plutonier adjutant CARAMIDAR VASILE
5. Plutonier adjutant CHERAN SEBASTIAN-GABRIEL
6. Plutonier adjutant CIORTEA TEODOR
7. Plutonier adjutant COJOCARU MARIAN
8. Plutonier adjutant COSTAN VASILE-RADU
9. Plutonier adjutant COSTINAS ILIE-MARIUS
10. Plutonier adjutant GHIUSAN FLORIN
11. Plutonier adjutant GLIGOR VASILE
12. Plutonier adjutant GROZA IOAN
13. Plutonier adjutant HORVAT CRISTIAN-ANTON
14. Plutonier adjutant LOBONT TRAIAN
15. Plutonier adjutant MATEIU DUMITRU-IOAN
16. Plutonier adjutant MUNTEAN NICOLAE
17. Plutonier adjutant NARITA VOICU-IOAN
18. Plutonier adjutant OANCEA SORIN-AVRAM
19. Plutonier adjutant PANTIR CALIN-OVIDIU
20. Plutonier adjutant PETREA REMUS
21. Plutonier adjutant POPESCU EUGEN
22. Plutonier adjutant PREDESCU CLAUDIU-CONSTANTIN
23. Plutonier adjutant PRUNESCU NICOLAE
24. Plutonier adjutant RUSAN FLORIN
25. Plutonier adjutant URIES MIREL-STEFAN
26. Plutonier adjutant VASILE MARIUS IOAN
27. Plutonier adjutant VÂŢ FLAVIUS AUGUSTUS

În gradul de plutonier adjutant

1. Plutonier major AVRAM VIOREL
2. Plutonier major BERIAN EUGEN-MARCEL
3. Plutonier major BOLEA FLORIN
4. Plutonier major BONCUŢ DORIN-REMUS
5. Plutonier major BRUZAN SILVIA ADELA
6. Plutonier major CORDOŞ RADU
7. Plutonier major CRĂCIUN IOAN-ADRIAN
8. Plutonier major HAIDUC IOAN
9. Plutonier major HÎRCEAGĂ ALIN-MARCEL
10. Plutonier major LEONTE DANIEL-VASILE
11. Plutonier major MAN GHEORGHE-EMIL
12. Plutonier major MĂRGINEAN FLORIN-IUSTI
13. Plutonier major MOLDOVAN NICOLAE-GHEORGHE
14. Plutonier major OTVEŞ NICOLAE-VICTOR
15. Plutonier major PATRUŢ FLORIN
16. Plutonier major PETRUŢA IOAN
17. Plutonier major PRUTEANU CONSTANTIN-CIPRIAN
18. Plutonier major SICRA SANDU-GIULIAN
19. Plutonier major TARCO OVIDIU-CRISTIAN
20. Plutonier major TATOMIR GEORGE-CRISTIAN

În gradul de plutonier major

1. Plutonier CRIŞAN VIRGILIU-CLAUDIU
2. Plutonier GHERMAN COSMIN-ALEXANDRU
3. Plutonier MARTA ADRIAN-DOREL
4. Plutonier PETRUSE OVIDIU-IOAN

În gradul de plutonier

1. Sergent major CIBU NICOLAE
2. Sergent major ŢÎRC-VASIU DARIUS

Festivitatea a debutat cu intonarea Imnului Naţional al României, prezentarea Ordinului Inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba pentru înaintarea în grad, după care, în prezenţa colegilor, conducerea inspectoratului, împreună cu invitații, au înmânat cadrelor noile grade.

Activitatea s-a finalizat prin transmiterea unui mesaj din partea reprezentantului guvernului în teritoriu, dl. ing. Dănuț Emil Hălălai prin care a felicitat pe cei înaintați în grad și a subliniat importanța armei între celelalte instituții componente ale MAI.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Alexandru Rafila, despre variola maimuței: „Nici vorbă să fie o pandemie. Riscul de infecție este mic”

Publicat

în

Alexandru Rafila, despre variola maimuței: „Nici vorbă să fie o pandemie. Riscul de infecție este mic”

Ministrul Sănătății, Alexandru Radila, susține că virusul variola maimuței nu poate fi considerat, un pericol, deocamdată și nici nu se pune problema să vorbim despre o pandemie.

„Nici vorbă de pandemie. Este exclus așa ceva. Rata de reproducere a acestei infecţii este mult sub 1, este 0,3. Ştiți bine că pentru infecția cu noul coronavirus am plecat de la 3 și am ajuns pe la 10 sau chiar peste rată de reproducere.

Deci riscul de infecție este mic și nu se transmite decât prin contact direct, prelungit, cu o persoană infectată.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cele 90 de cazuri care au fost înregistrate în Europa au fost oarecum grupate în majoritatea lor, în sensul că se poate stabili calea de transmitere în cadrul acelor grupuri”, a spus Alexandru Rafila, duminică, la Antena 3.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Ministrul Educației: „Nu mai trebuie să ne concentrăm pe evaluarea cunoștințelor, pe memorarea informației”

Publicat

în

Ministrul Educației: „Nu mai trebuie să ne concentrăm pe evaluarea cunoștințelor, pe memorarea informației”

„Mulți dintre colegii noștri uită că nu mai trebuie să ne concentrăm pe evaluarea cunoștințelor, pe memorarea informației, disponibilă în momentul actual în zeci, sute, mii de surse de informare la care avem acces instantaneu, ci trebuie să ne axăm pe competențe”, a declarat ministrul Educației în cadrul unei conferințe despre testarea standardizată, organizată de educatieprivată.ro.

Amintim că ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a venit cu o propunere pentru evaluarea standardizată digitală, „pentru început la nivel pilot pentru elevii claselor I-VII și mai apoi IX-XI, fără elevii din clasele terminale” pe care a înaintat-o companiei Brio, platformă ed-tech de măsurare a performanței educaționale.

Sorin Cîmpeanu a precizat că „nu este suficientă nota”: „Noi am fost obișnuiți în școală să evaluăm cunoștințele, să evaluăm conținutul. Conținutul poate fi foarte ușor apreciat printr-o notă de la 1 la 10. Știu, sunt profesor de peste 30 de ani, pot să fac acest lucru extrem de ușor, să apreciez ceea ce am predat, la nivel de cunoștințe, cu note de la 1 la 10.”

Elit - Gustul Desăvârșit

Acesta e explicat de ce este important ca profesorii să măsoare competențele elevilor: „Competențele conțin în egală măsură cunoștințe, rămân importante, dar alături de cunoștințe avem abilități și avem atitudini. Aceste două componente nu mai pot fi evaluate la fel de ușor numeric, prin note de la 1 la 10, nici abilitățile și cu atât mai puțin atitudinile.”

„Pentru a înțelege, dacă îmi permiteți să dau un exemplu foarte simplu: cunoștințe – învățăm să scriem, știm să scriem, știm să citim – foarte bine, cunoaștem aceste lucruri. Abilitatea este de a înțelege un text, pe asta se bazează și testele PISA atunci când definesc alfabetismul funcțional sau analfabetismul funcțional. Mai apoi, e vorba de atitudine, ne place să citim, ne place lectura, sau ca să dau un alt exemplu, poate mai ușor de înțeles. Avem noțiuni despre un proces electoral, știm, cunoaștem sistemul, avem aceste cunoștințe, dar mai apoi trebuie să înțelegem să citim corect, să înțelegem o platformă, să facem diferențele, să avem o gândire critică. Asta este o abilitate. Mai apoi, ca atitudine, mergem la vot chiar dacă plouă. Asta este o atitudine pe care o apreciem. Dacă dumneavoastră credeți că se pot aprecia prin note de la 1 la 10 aceste atitudini, eu cred că nu pot fi. Și atunci de asta este nevoie de evaluarea competențelor, este nevoie de aceste rapoarte narative, descriptive (…)”, a menționat ministrul Educației.

Ministrul Cîmpeanu a subliniat că programul de educație remedială a mers „foarte prost”:„Foarte prost a mers programul de educație remedială. A fost mai degrabă, mă abțin de la calificative. Acum, având evaluări standardizate, avem o șansă în plus să meargă mai bine și această componentă de educație remedială, pentru că avem un instrument de diagnostic.”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Țara noastră a urcat pe locul șase în clasamentul producătorilor de vin din Europa

Publicat

în

Țara noastră a urcat pe locul șase în clasamentul producătorilor de vin din Europa

Cu podgorii întinerite, România face tot mai mult vin. Anul trecut, producția a crescut cu 16 la sută, în vreme ce în țări cu tradiție, precum Franța și Spania, a scăzut.

Și nu doar plantațiile de viță de vie se schimbă, ci și cramele. O parte din profit este investit în amenajarea lor ca să fie vizitate.

Fost profesor de muzică, Marcel Pașcu este unul dintre proprietarii unei crame din județul Prahova și a viilor care o înconjoară. Când a cumpărat domeniul, vița era veche, așa că a înlocuit-o. A plantat butași din soiuri precum Chardonnay, Sauvignon Blanc sau Fetească Neagră, iar investiția a fost acoperită în proporție de 70% cu bani de la stat și de la Uniunea Europeană, 15 mii de euro pentru fiecare hectar.

Elit - Gustul Desăvârșit

Marcel Pașcu, proprietar cramă: „Dacă erau numai din bani proprii puțin probabil să fi reușit să replantez 25 de ha, a fost de mare ajutor. Pentru toată viticultura românească.”

Odată întinerite podgoriile, s-au dezvoltat și cramele. În ultimii cinci ani, cei care au domenii viticole au cheltuit 20 de milioane de euro ca să le transforme.

De pildă, la Tohani, o cramă boutique deschisă recent atrage turiștii cu peisajul spectaculos, pe lângă vinurile alese. Degustările se fac în via dispusă în formă de amfiteatru, la 400 de metri înălțime. Tot aici, oamenii se pot plimba printre butucii de viță, pe jos ori cu bicicleta.

Roxana Ana, reprezentant cramă: „Activitățile oeno turistice pe care le desfășurăm sunt în marea lor majoritate organizate în aer liber. Pachetele noastre de degustare încep de la 70 de lei și se pot duce până la 200 de lei.”

Și pentru că numărul celor care nu s-ar mai da duși din vie e tot mai mare, o altă cramă din zonă și-a mărit spațiul de cazare cu 14 camere. Aici, vinul păstrat în amfore este folosit și la gătit. Friptura de vițel, de exemplu, stă la fiert înainte, în cinci litri de fetească neagră.

Cornel Dicu, Organizația Națională Interprofesională Vitivinicolă: „Am reușit cu această sumă de aproximativ 45 de milioane de euro acordată în fiecare an viticulturii din România să începem în ritm alert. Refacerea podgoriilor, a tuturor centrelor viticole.”

Iar anul trecut, România a urcat în clasamentul producătorilor de vin din Europa, cu o poziție, pe locul șase. Doar că vinul românesc nu ajunge foarte departe.

Vasile Ghibu, somelier: „Calitatea a crescut foarte mult, extraordinar, cred că putem sta la masa cu marile vinuri ale lumii. Cu exportul stăm cam prost.”

Alta este situația când vine vorba de consum. Suntem pe locul 13 în lume, cu un volum de 24,6 litri de vin pe cap de locuitor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare