Rămâi conectat

Actualitate

FOTO, VIDEO| Extensia Alba Iulia a Universității Tehnice Cluj-Napoca, la debut de an educațional: ”Nu zidurile fac o școală, ci spiritul care domnește într-însa”

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

deschidere an universitar la UTCN Alba Iulia57Conducerea Extensiei Alba Iulia a Universității Tehnice Cluj-Napoca a transmis, luni, la ceremonia de deschidere a noului an educațional, că studenții și masteranzii sunt pregătiți, meditați, la Alba Iulia, la fel ca și cei care studiază în laboratoarele din Cluj-Napoca, au aceeași profesori, iar Mircea Cristian Dudescu, prodecanul Facultății de Mecanică, a precizat că ”Nu zidurile fac o școală, ci spiritul care domnește într-însa”, citându-l, astfel, pe Regele Ferdinand I.

Ceremonia de deschidere, la care au participat peste 100 de studenți și masteranzi, a debutat prin intonarea imnului Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

deschidere an universitar la UTCN Alba Iulia01Reprezentanții U.T.C.N. au transmis un mesaj unitar îndemnându-i pe studenți să se implice, să studieze, nu pentru diplomă, ci pentru a acumula cât mai multe cunoștințe. Aceștia au arătat că învățământul din Alba Iulia este comparabil cu cel din Cluj-Napoca.

Prorectorul U.T.C.N. prof. dr. ing. Vasile Țopa a afirmat că interesul studenților și al masteranzilor se observă prin prisma faptului că, pe o vreme ploioasă, sunt prezenți în număr mare. Acesta i-a informat că pe site-ul Universității Tehnice din Cluj-Napoca își pot găsi orarul, acest site fiind destinat unei bune colaborări cu studenții și masteranzii pe tot parcursul anului.

deschidere an universitar la UTCN Alba Iulia54Consilierul Rareș Buglea, invitat din partea administrației locale, a transmis următorul mesaj: ”Realizez cât de mult va conta pentru orașul nostru existența acestei extensii la Alba Iulia. Vă mulțumesc că ați venit aici. Nutresc speranța, ca reprezentant al autorităților locale, că va veni vremea când voi întâlni un student care îmi va spune că a venit la Alba Iulia din Zalău – adică a trecut prin Cluj-Napoca și a venit la Alba Iulia”.

Citește și Sediu nou pentru UTCN Extensia Alba Iulia – Primăria îi dă în administrare cantina și clădirea internatului din incinta Grupului Școlar Metalurgic

deschidere an universitar la UTCN Alba Iulia59La deschidere au participat și reprezentanți ai mediului de afaceri – Star Transmission Cugir și Sebeș și Nova Grup Cugir.

Reprezentanții Star Transmission au transmis că sunt alături de noua generație de studenți – care ar putea fi viitori angajați Star Transmission. ”Vă pot garanta că studiile în universitate sunt poate etapa cea mai importantă a vieții voastre. E perioada în care vă formați, atât personal, cât și profesional. De aceea vă sugerez să profitați de această ocazie pentru a acumula informații și pentru a învăța cum să le folosiți la capacitate maximă, să legați prietenii, și să vă bucurați de oportunitățile mediului academic. Vă doresc succes și sperăm să vă vedem în compania noastră”, a spus Iuliana Stanciu (STC)

”Ingineria este o profesie creativă. Un domeniu care, atât în timpul anilor de studiu și mai ales de-a lungul activității profesionale, ne ridică foarte multe provocări care ne motivează să ne autoperfecționăm, să ne ridicăm permanent nivelul de cunoștințe. Piața muncii din România are nevoie de ingineri pentru că traversează o perioadă de dezvoltare economică foarte intensă. Se nasc în fiecare an multe societăți autohtone, de afară vin multe companii care aduc o infuzie puternică de tehnologie. Pentru toate acestea, pionul vital este inginerul. Pentru un student ambițios, găsirea unui loc de muncă după absolvirea facultății va fi <floare la ureche>”, este mesajul transmis de Nova Grup Cugir.

Au fost prezenți și decanul Facultății de Construcții de Mașini prof. dr. ing. Daniela Popescu, directorul Extensiei din Alba Iulia conf. dr. ing. Anton Popa, prof. Valeriu Cerbu, dir. Colegiului Național ”HCC” din Alba Iulia.

[nggallery id=1048]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea