Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Eveniment emoționant în memoria „deputatului moților”: A fost inaugurat Ghișeul Exterior Rural Horea „Corneliu Olar”

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO VIDEO| Eveniment emoționant în memoria deputatului moților: A fost inaugurat Ghișeul Exterior Rural Horea „Corneliu Olar”

Un eveniment cu o încărcătură emoțională deosebită a avut loc marți, 18 aprilie, în a treia zi de Paște, în comuna Horea, localitatea natală a deputatului moților, Corneliu Olar. Primăria comunei în colaborare cu Compania Naţională Poşta Română a inaugurat Ghișeul Exterior Rural Horea „Corneliu Olar”.

Evenimentul a avut loc în prezența familiei lui Corneliu Olar, a primarului comunei, Marin Nicola, a directorului general al Companiei Poșta Română, Valentin Ștefan, a prefectului de Alba, Nicolae Albu, a primarilor din Țara Moților și a mai multor oficiali din județ.

Turiştii, dar şi localnicii vor putea solicita plicuri cu imaginea lui Corneliu Olar, plicuri care odată expediate vor ajunge la destinatar însoţite de ştampila omagială cu imaginea „deputatului moților”.

YouTube video

„Pentru noi, genul acesta de parteneriate sunt primordiale. Suntem recunoscători că există această deschidere către companie din partea primăriilor și ori de câte ori avem ocazia încercăm să arătăm aceeași deschidere. Aici este un eveniment special și este datoria Companiei de a recunoaște meritele marilor oameni, iar Corneliu Olar este unul dintre ei. Din discuțiile cu domnul prefect și cu alți colegi am învățat cât de multe a făcut acest om pentru Apuseni dar și pentru România. Mi se pare firesc să păstrăm în memoria colectivă de-a lungul anilor pe acest om, Corneliu Olar”, a spus directorul general al Companiei Poșta Română, Valentin Ștefan.

„Este un moment de onoare și bucurie să fim astăzi împreună în comuna marelui erou martir Horea. Corneliu Olar s-a zbătut pentru moți timp de mai mult de 20 de ani și îmi aduc aminte când spunea că trebuie să porți costumul popular ca o uniformă, cu mândrie. La cea mai cunoscută ințiativă legislativă „legea moților” a reușit să strângă lângă el parlamentari din toate partidele și cel mai important este că întotdeauna a vorbit cu mândrie despre moți”, a declarat prefectul Nicolae Albu.

Olar a fost o figură emblematică pentru Țara Moților în ultimii ani, născut în comuna Horea, județul Alba, în urmă cu 62 de ani, el a fost un luptător constant ”cu arma legii” pentru drepturile moților, promovând în Parlamentul României numeroase legi în favoarea locuitorilor din Apuseni, una dintre acestea numindu-se chiar ”Legea Moților”.

Înaite de a ajunge parlamentar, Olar a fost consilier local și primar în comuna natală Horea, fiind printre puțini aleși din județul Alba care au reușit să obțină un mandat de primar după ce a candidat independent. Ulterior s-a înscris în fostul PD-L, partid care a fuzionat cu PNL.

Corneliu Olar, deputatul moților, așa cum era cunoscut de aproape toată lumea a trecut la cele veșnice în seara zilei de 14 februarie 2022, după o lungă și grea suferință, luptând până în ultima clipă cu o boală cruntă și neiertătoare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Patru elevi de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir, rezultate remarcabile la olimpiada de limbi romanice: Dănilă Maria Angeles, calificare la etapa națională de limba spaniolă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Patru elevi de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir, rezultate remarcabile la olimpiada de limbi romanice: Dănilă Maria Angeles, calificare la etapa națională de limba spaniolă Elevii de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir au reușit o calificare la etapa națională a olimpiadei de limba spaniolă și un premiul III, o mențiune la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea