FOTO/VIDEO. Edilul Blajului anunță noi mutări importante, pe plan sportiv, pentru oraș: „Vrem să facem un pol important al sportului românesc”

FOTO/VIDEO. Edilul Blajului anunță noi mutări importante, pe plan sportiv, pentru oraș: „Vrem să facem un pol important al sportului românesc”

Aflat la inaugurarea celui mai nou bazin din județ, primarul Blajului, Ghoerghe Rotar, ne-a transmis celelalte proiecte care sunt pregătite pentru a pune municipiul pe harta celor mai importante orașe sportive din țară.

Costurile noului bazin, situat pe strada Iuliu Maniu, lângă baza de agrement și stadionul din Parcul Avram Iancu, au fost de 4,5 milioane lei + TVA, fiind finanțate din bugetul local al Primăriei Blaj.

INFORMARE COVID-19

„Un obiectiv realizat, un obiectiv necesar. Bazinul de înot este o condiție a dezvoltării unei comunități, chiar dacă are doar 20.000 de suflete” a declarat pentru ziarulunirea.ro, primarul municipiului, Gheorghe Rotar.

Edilul ne-a transmis că sunt deja semnate și depuse cu Compania Națională de Investiții două proiecte ce vizează construirea unor baze sportive de tip 1 și de tip 2 pe raza orașului.

Primul dintre ele, vizează reabilitarea bazei sportive din Parcul „Avram Iancu”,

„În 2021 o să avem aici, în mijlocul orașului, o bază sportivă care va curpinde baza de agrement, bazinul acoperit de înot și stadionul refăcut, cu vestiare și tribune noi, cu nocturnă, pistă de alergare… cu tot ce înseamnă normalitate”

Cel de-al doilea pol de dezvoltare a infrastructurii sportive, este legat de baza sportivă din cartierul Veza. Gheorghe Rotar ne-a transmis că în zona acestui cartier se demarează un proiect, finanțat prin fonduri europene, care va cuprinde reabilitarea terenului de fotbal, precum și Sala Polivalentă, unde lucrările încep să prindă contur.

De asemenea, edilul Blajului ne-a anunțat o noutate – un hotel de sportivi, de 50 de camere, cu toate dotările necesare.

„Avem deja discuțiile foarte avansate, aproape de semnarea contractului cu Compania Națională de Investiții, pentru un hotel de sportivi”.

Pe lână cele 50 de camere, hotelul va curpinde și o sală de mese, o cantină, săli de recuperare, precum și săli de conferințe.

„Avem cu Comitetul Olimpic Român un agrement, prin care, în momentul finalizării acestei baze, foarte multe loturi naționale și olimpice ale României vor face pregătirea la Blaj în vederea disputării olimpiadelor” a adăugat Gheorghe Rotar.

Totodată, primarul ne-a mai transmis că, de doi ani de zile, este semnat un contract cu Federația Română de Volei care prevede ca timp de 5 ani, după finalizarea Sălii Polivalente, aceasta își va desfășura toate activitățile amicale și oficiale, pentru absolut toate categoriile de vârstă, la Blaj.

Darius BUZGURE

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...