Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| „Dorel” a mânjit cu NOROI fațada Palatului Principilor din Alba Iulia: Recepția lucrărilor s-a făcut abia acum două zile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Dorel” a mânjit cu NOROI fațada Palatului Principilor din Alba Iulia: Recepția lucrărilor s-a făcut abia acum două zile

O conductă de apă spartă de către „Dorel” a murdărit o porțiune proaspăt renovată a Palatul Principilor din inima cetății Alba Carolina.

Așa cum reiese și din imagini, pereții au fost mânjiți cu noroi în urma gafei petrecute.

Palatul Principia va deservi drept muzeu, urmând ca treptat să fie „populat” cu diferite exponate, totodată dorindu-se să fie folosite și metode și tehnici moderne pentru a atrage în special publicul tânăr pentru a vizita muzeul.

Una dintre ideile de a atrage tinerii și micii turiști este folosirea unor echipamente VR pentru ca vizitatorii să aibă parte de un tur în care să informațiile prezentate să fie cât mai explicite.

YouTube video

În cadrul Palatului Principilor va fi înființat și Centrul Cultural „CREATIV” Alba lulia – Direcție de Cultură cu scopt de promovare a culturii și artei naționale și universale și de a contribui activ la promovarea și valorificarea patrimoniului cultural și stimularea creativității contemporane.

Muzeul va fi subordonat Consiliului Local și va avea un personal de 21 de angajați. Scopul acestui muzeu este de a administra, conserva, restaura și pune în valoare patrimoniul muzeal și de a coordona activitatea de cercetare științifică.

Palatul Principilor, ridicat în secolul al XV-lea, este considerat de către specialiști cea mai importantă clădire administrativă din Transilvania și îmbină mai multe stiluri arhitectonice: gotic, renascentist și baroc.

Edificiul emblematic din Cetatea Alba Iulia şi-a trăit gloria în vremea Principatului Transilvaniei, când timp de peste 150 de ani (1541-1699), soarta regiunii a fost dirijată de la Alba Iulia.

Palatul din zilele noastre, aflat în stare de conservare, reprezintă cam 2/3 din ceea ce a fost în epoca premodernă reşedinţa principilor Transilvaniei. Chiar şi astfel segmentat, Alba Iulia are în acest ansamblu un monument unic în Transilvania.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO: Sunetele de tobă ale Gărzii Cetății dau startul noului sezon turistic din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sunetele de tobă ale Gărzii Cetății dau startul noului sezon turistic din Alba Iulia Sezonul turistic s-a deschis oficial din 1 mai 2024, în Cetatea Alba Carolina. Tot de astăzi, Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, și-au reluat spectacolele. Citește și: Evenimente în 2024, la Alba Iulia: Data la care vor avea loc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea