Foto-video: Distracție pe cinste la Câmpeni, printre reprize de ploaie, în ultima seară a Festivalului Național de Folclor ,,Sus, sus, sus, la moți la munte!”

Festivalul Național de Folclor ,,Sus, sus, sus, la moți la munte!” de la Câmpeni, ediția a XX-a, s-a încheiat vineri seara, printre mai multe reprize de ploaie, care nu au reușit să alunge decât o parte din participanții din centrul orașului, veniți în număr mare să asiste la programul artistic, să se distreze și să-i urmărească pe invitații din a patra zi a evenimentului.

festival campeni020Seara a început cu concursul de interpretare folclorică organizat în parteneriat de Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba și Casa de Cultură „Avram Iancu” Câmpeni, la care s-au întrecut 12 concurenți: 2 pentru secțiunea soliști instrumentiști și 10 pentru secțiunea soliști vocali. La concurs au putut participa solişti amatori din toate judeţele ţării, cu vârsta cuprinsă între 16 – 30 ani pentru secţiunea vocală şi 16 – 20 ani pentru secţiunea instrumentală, toți concurenții trebuind să interpreteze în concurs câte două cântece specifice zonei de unde provin.

INFORMARE COVID-19

Juriul, format din doamnele Marinela Popa și Daniela Floroian – managerul Centrului de Cultură ,,Augustin Bena” Alba, Cornel Igna, profesorii Mircea Câmpean, Gheorghe Burz și Constantin Șalapi, a decis ca marele premiu al festivalului, în valoare de 600 lei, să fie oferit domnișoarei Andreea Adriana Lăpădat, de 22 ani, absolventă a Școlii Populare de Artă din Sibiu, solistă la Ansamblul ,,Românașul” din Albești-Saschiz și la Ansamblul ,,Ardealul” din Sibiu.

La festivitatea de premiere, alături de o parte din juriu, pe scenă au urcat toți concurenții, Ioan Călin Andreș și Vera Cristescu – primarul și viceprimarul orașului Câmpeni, deputații Ioan Dîrzu și Călin Potor, precum și primarii de la Abrud, Ciuruleasa, Lupșa, Stremț, care au oferit tuturor concurenților premii, mențiuni și diplome de participare.

Spectacolul din această ultimă seară a avut numeroși invitați de seamă, care au delectat publicul până puțin după miezul nopții: Ansamblul Folcloric ,,Românașul” din Albești-Saschiz, un grup de copii din Cehia, Călin Lele, Ansamblul ,,Doina Moțului” al Casei de Cultură ,,Avram Iancu” din Câmpeni și pe apreciata interpretă de muzică populară Maria Dragomiroiu.

Totuși, vedeta serii a fost Anna Lesko, care alături de cele două dansatoare și un DJ-ul, a susținut un spectacol incendiar pentru toți participanții, antrenând numeroși tineri și nu numai, care au dansat și s-au distrat pe cinste prin ploaia ,,mocănească”.

La final, Anna Lesko a făcut foarte multe fotografii cu copiii emoționați și a oferit numeroase autografe, iar publicul a urmărit și focul de artificii care a luminat câteva minute cerul de deasupra orașului Câmpeni.

Ovidiu CULDA

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...