Curier Județean
Foto-video: Distracție pe cinste la Câmpeni, printre reprize de ploaie, în ultima seară a Festivalului Național de Folclor ,,Sus, sus, sus, la moți la munte!”
Festivalul Național de Folclor ,,Sus, sus, sus, la moți la munte!” de la Câmpeni, ediția a XX-a, s-a încheiat vineri seara, printre mai multe reprize de ploaie, care nu au reușit să alunge decât o parte din participanții din centrul orașului, veniți în număr mare să asiste la programul artistic, să se distreze și să-i urmărească pe invitații din a patra zi a evenimentului.
Seara a început cu concursul de interpretare folclorică organizat în parteneriat de Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba și Casa de Cultură „Avram Iancu” Câmpeni, la care s-au întrecut 12 concurenți: 2 pentru secțiunea soliști instrumentiști și 10 pentru secțiunea soliști vocali. La concurs au putut participa solişti amatori din toate judeţele ţării, cu vârsta cuprinsă între 16 – 30 ani pentru secţiunea vocală şi 16 – 20 ani pentru secţiunea instrumentală, toți concurenții trebuind să interpreteze în concurs câte două cântece specifice zonei de unde provin.
Juriul, format din doamnele Marinela Popa și Daniela Floroian – managerul Centrului de Cultură ,,Augustin Bena” Alba, Cornel Igna, profesorii Mircea Câmpean, Gheorghe Burz și Constantin Șalapi, a decis ca marele premiu al festivalului, în valoare de 600 lei, să fie oferit domnișoarei Andreea Adriana Lăpădat, de 22 ani, absolventă a Școlii Populare de Artă din Sibiu, solistă la Ansamblul ,,Românașul” din Albești-Saschiz și la Ansamblul ,,Ardealul” din Sibiu.
La festivitatea de premiere, alături de o parte din juriu, pe scenă au urcat toți concurenții, Ioan Călin Andreș și Vera Cristescu – primarul și viceprimarul orașului Câmpeni, deputații Ioan Dîrzu și Călin Potor, precum și primarii de la Abrud, Ciuruleasa, Lupșa, Stremț, care au oferit tuturor concurenților premii, mențiuni și diplome de participare.
Spectacolul din această ultimă seară a avut numeroși invitați de seamă, care au delectat publicul până puțin după miezul nopții: Ansamblul Folcloric ,,Românașul” din Albești-Saschiz, un grup de copii din Cehia, Călin Lele, Ansamblul ,,Doina Moțului” al Casei de Cultură ,,Avram Iancu” din Câmpeni și pe apreciata interpretă de muzică populară Maria Dragomiroiu.
Totuși, vedeta serii a fost Anna Lesko, care alături de cele două dansatoare și un DJ-ul, a susținut un spectacol incendiar pentru toți participanții, antrenând numeroși tineri și nu numai, care au dansat și s-au distrat pe cinste prin ploaia ,,mocănească”.
La final, Anna Lesko a făcut foarte multe fotografii cu copiii emoționați și a oferit numeroase autografe, iar publicul a urmărit și focul de artificii care a luminat câteva minute cerul de deasupra orașului Câmpeni.
Ovidiu CULDA
[nggallery id=2420]

Curier Județean
FOTO| Pompieri remarcabili la ISU Alba, premiați pentru activitatea de-a lungul anilor: Erou la Râpa Roșie sau „Cel Mai Puternic Pompier 2019”, le-au fost aduse mulțumiri
FOTO| Pompieri remarcabili la ISU Alba, premiați pentru activitatea de-a lungul anilor: Erou la Râpa Roșie sau „Cel Mai Puternic Pompier 2019”, le-au fost aduse mulțumiri
„Sebi a participat la misiunea de salvare a celor doi copii căzuți în zona Râpei Roșii. Extragerea acestora a putut fii făcută doar prin trolierea de către elicopterul SMURD.
Acesta nu a ezitat nici măcar o secundă în a pune în aplicare toate abilitățile pe care le-a dobândit de-a lungul anilor, iar prin reacția imediată și coordonarea eficientă a forțelor venite în sprijin, s-a reușit identificarea și extragerea în siguranţă a copiilor.
Mihai, câștigător al titlului de Cel Mai Puternic Pompier in anul 2019, iar de curând a reuşit să ocupe prima treaptă a podiumului, la categoria + 100 kilograme, devenind astfel campion naţional la judo la Campionatul organizat de Ministerul Afacerilor de Interne.
De menționat este faptul că, până la momentul de față acesta mai are în palmares medalii de aur, argint şi bronz câștigate la Campinatul Național de Judo, cât și rezultate remarcabile la competițiile ,,Cel mai puternic pompier” din Polonia, Austria, Ungaria și Germania.
Celor doi le-au fost aduse mulțumiri de către comanda inspectoratului pentru performanțele remarcabile la diferite competiții, dar și pentru devotamentul, profesionalismul și dedicarea de care aceștia dau dovadă în fiecare zi!
Felicitări încă o dată!”, au transmis reprezentanții ISU Alba.
Curier Județean
FOTO| Săptămâna Prevenirii Criminalității în Alba: Polițiștii și elevii au dezbătut subiecte de interes precum PIN-ul și CVV2/CVC2-ul cardului, phishing-ul prin email și siguranța pe internet
FOTO| Săptămâna Prevenirii Criminalității în Alba: Polițiștii și elevii au dezbătut subiecte de interes precum PIN-ul și CVV2/CVC2-ul cardului, phishing-ul prin email și siguranța pe internet
În cea de-a patra zi din Săptămâna Prevenirii Criminalității, poliţiştii din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, Biroului Siguranță Școlară precum și cei din cadrul subunităților urbane și rurale au desfășurat activități de prevenire a victimizării în mediul on-line.
Polițiștii le-au oferit explicații tinerilor legate de tipurile de fraude informatice: phishing-ul prin email, care este un mesaj electronic trimis către sute sau mii de destinatari, pretinzând a fi din partea unei surse legitime – prieten, instituție, magazine virtuale, phishing-ul prin telefon, care este o modalitate prin care o persoana pretinde că sună din partea unei surse de încredere cum ar fi banca, membru al familiei, autoritate și, apelând la tehnici de inginerie socială, solicită informații confidențiale cum sunt adresa, nume complet, datele părinților, fraudele pe platforme market place și alte subiecte de interes privind siguranța pe internet .
Polițiștii au prezentat și consecințele acestor fraude informatice, făcând totodată o serie de recomandări în vederea prevenirii implicării în diferite situații de victimizare, cum ar fi:
– să nu deschidă link-uri/ atașamente din email-uri/sms-uri nesolicitate,
– să nu comunice nimănui PIN-ul, datele înscrise pe card inclusiv codul CVV2/CVC2, date personale de identificare, orice alte informații de securitate aflate pe carduri sau parolele de securitate utilizate în tranzacționare (datele înscrise pe card trebuie cunoscute exclusiv de titular și trebuie completate doar când acesta efectuează cumpărături online pe site-uri securizate),
– să utilizeze parole puternice ( o parolă puternică are litere mari și mici, cifre și caractere speciale precum: @!#*) etc.
Ieri, 25 mai, activitățile au vizat prevenirea victimizării și a disparițiilor de minori.
Atât copiii aflați în centre de plasament din județ cât și sute de elevi care învață în unități de învățământ, au fost sfătuiți să nu plece de acasă fără înștiințarea părinților sau a tutorelui, să nu se încreadă în persoane necunoscute și să nu dea curs solicitării unor persoane străine de a-i însoți, indiferent de motivul invocat de acestea.
Curier Județean
FOTO| Elevii Colegiului Militar din Alba Iulia, la APEL pentru donare de sânge: Spirit social și responsabilitate civică, pentru semenii în nevoie
FOTO| Elevii Colegiului Militar din Alba Iulia, la APEL pentru donare de sânge: Spirit social și responsabilitate civică, pentru semenii în nevoie
Centrul de Transfuzie Sanguină Alba a lansat recent un apel la donare. Necesitatea de sânge a Spitalului Județean și a pacienților internați depășește cantitatea de sânge colectat de la cetățeni ce aleg să doneze.
Astfel, mai mulți elevi de Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au dat dovadă de spirit social și responsabilitate civică răspunzând pozitiv la APEL, pentru semenii în nevoie.
Reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au transmis mulțumiri publice, atât elevilor de la Colegiul Militar, cât și tuturor persoanelor ce au înțeles, în urma apelului, că sângele, la ora actuală, nu are înlocuitor, iar singura modalitate prin care poate fi asigurat necesarul de multe ori vital și componentele din spitale este aceea de a dona.
„Mulțumim elevilor de la Colegiul Militar , de asemenea tuturor persoanelor care au răspuns cu promptitudine solicitării noastre de a dona sânge.” au transmis reprezentații CTS Alba, reiterând invitația către alte persoane: „Vă așteptăm în continuare la donare!”
-
Ştirea zileiacum 18 ore
UPDATE FOTO| Alertă în Alba: Femeie de 58 de ani din Ciuruleasa, dată DISPĂRUTĂ: A fost găsită în timp ce se deplasa pe DN 74
-
Ştirea zileiacum 19 ore
FOTO VIDEO| „CADOUL” primit de un diriginte din Alba, din partea elevilor săi, cu ocazia încheierii clasei a XII-a: „Avea nevoie de un tuning”
-
Curier Județeanacum 23 de ore
FOTO| Imagini inedite în Apuseni: Un RÂS, surprins tolănit la soare în zona Dealul Piciorului
-
Actualitateacum 17 ore
FOTO| Posibilă MEGA investiție la Câmpeni: Un producător de încălțăminte ar putea crea 200 de locuri de muncă în Țara Moților, spune senatorul Matieș
-
Ştirea zileiacum 15 ore
LIVE VIDEO| Ceremonia de absolvire a clasei a XII-a a Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia: 103 ani de tradiție în învățământ
-
Actualitateacum 24 de ore
Pensiile de stat și salariu minim vor crește substanțial în Rusia de la 1 iunie 2022. Anunțul președintelui Vladimir Putin
-
Curier Județeanacum 22 de ore
Tânăr din Vințu de Jos „țepuit” de un băcăuan de 19 ani: Ce a vrut să-și cumpere și ce a primit
-
Actualitateacum 17 ore
FOTO VIDEO| Sărbătoare în curtea Liceului Tehnologic „Alexandru Domșa”: Elevii clasei a XII-a au avut parte de ceremonia de sfârșit de an școlar
-
Ştirea Taacum 22 de ore
ȘTIREA TA| „Pană” de curent în comuna Șpring: Patru sate, fără energie electrică. „O să-mi cumpăr generator, așa ceva nu este posibil”
-
Curier Județeanacum 23 de ore
DREPT LA REPLICĂ| Spitalul Municipal Aiud: Întreaga chestiune adusa în discuție de consilierul USR este un NON-subiect. Orice comentariu până la soluționarea contestației și a celorlalte căi de atac este inutilă
-
Sportacum 19 ore
FOTO: Optimum Alba Iulia, de două ori pe locul secund la Transilvania Footbal Festival
-
Ştirea zileiacum 13 ore
VIDEO| Actorul Ray Liotta a murit în somn în Republica Dominicană, unde se afla pentru filmările ultimului său proiect