Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO: Daruri din suflet pentru copiii nevoiași, din partea Unității Militare 01585 Petrești

Ziarul Unirea

Publicat

în

În încercarea de a păstra tradiția de sărbători și de a-i ajuta pe cei în nevoie, Unitatea Militară 01585 Petrești, prin colonelul Șimandan Dorel, în colaborare cu Moș Crăciun, a împărțit cadouri unor familii nevoiașe, în cadrul unei activități caritabile.

Citește și:  mesaje de Crăciun și mesaje de Anul Nou

Unitatea Militară 01585 Petrești l-a ajutat pe Moș Crăciun să ajungă mai devreme anul acesta la câțiva oameni nevoiași. Militarii au pus mână de la mână, au strâns bani și au cumpărat alimente și dulciuri pe care le-au dus sărmanilor.

Moș Crăciun a poposit mai întâi la 4 copilași care trăiesc într-o rulotă împreună cu părinții, apoi la alte cinci suflete care își duc zilele într-o baracă, cu mama lor.

Moșul nu a uitat să le bucure sărbătorile copiilor și cu jucării și hăinuțe. Militarii au rămas impresionați de micuții care își trăiesc copilăria în condiții grele, dar pe care voioșia nu îi părășește în ciuda greutăților: “Copilașii au nevoie de siguranța și căldura unui cămin, de o masă caldă, de hăinuțe cu care să poată merge la școală dar, mai ales, au nevoie să fie ajutați să nu-și piardă curajul de a trăi frumos și demn”, a fost mesajul Moșului.

https://www.youtube.com/watch?v=OKu4-sPKN98

Chipurile copiilor s-au luminat la vederea darurilor, iar inimile militarilor au crescut cu fiecare privire primită de la cei mici.

https://www.youtube.com/watch?v=QdlK4fOzM8U

Îmbrățișările lor, pline de o sinceră recunoștință, au fost pentru militari dovada că, deși greu încercați, copiii mai pot fi blânzi, primitori și mai pot crede în Moș Crăciun.

Domnul colonel Șimandan Dorel le mulțumește militarilor angrenați în această activitate: Gligor Marian Vladimir, Dorin Petraș și domnișoarei Nicoară Amalia. Pe acestă cale, comandantul unității militare adresează mulțumiri întregului personal pentru implicarea în acțiunea caritabilă și le urează Sărbători Fericite alături de cei dragi.

[nggallery id=6613]


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| Drapelul național, arborat pe catargul din Piața Tricolorului, la Alba Iulia, în cadrul unei ceremonii solemne dedicate Zilei Naționale 2023

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Drapelul național, arborat pe catargul din Piața Tricolorului, la Alba Iulia, în cadrul unei ceremonii solemne dedicate Zilei Naționale 2023

În cadrul unui eveniment solemn dedicat Zilei Naționale a României, drapelul naţional, simbol al luptei poporului român pentru libertate, este arborat astăzi, 30 noiembrie 2023, la Alba Iulia.

Ceremonia de arborare pe catarg este programată să aibă loc la ora 12:30, în Piața Tricolorului.

Citește și: 1 DECEMBRIE 2023, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Paradă militară, concerte și foc de artificii

Tricolorul a fost ridicat pe catargul situat pe esplanada Catedralei Încoronării. Arborarea s-a făcut cu o zi înaintea Zilei Naționale a României, în acordurile imnului de stat.

La manifestarea solemnă au participat reprezentanți ai administrației locale, județene, politicieni, reprezentanți ai MApN, partidelor politice, societății civile și fanfara militară care a asigurat fondul sonor prin cântece patriotice.

Citește și: 1 Decembrie, Ziua Națională, la Alba Iulia: Parada militară va fi mai mare decât în anii precedenți. Elicoptere, aeronave F-16 și peste 50 de mijloace tehnice militare

Urmaş al vechilor steaguri de luptă din Moldova şi Ţara Românească, tricolorul a apărut în secolul al XIX-lea şi a devenit simbol al identităţii şi unităţii naţionale.

Citește și: La mulți ani, România! MESAJE de 1 DECEMBRIE, ZIUA NAȚIONALĂ. FELICITARI și URARI pentru toți care trăiesc și simt românește

Pe câmpul de luptă sau în competiţiile sportive, ca însemn al statului sau ca dovadă de dragoste de ţară, îi însoţeşte pe români de aproape două secole. Din mai 1998, ziua de 26 iunie a fost proclamată Zi a Drapelului Național al României.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare