FOTO-VIDEO: Cum va arăta PARADA MILITARĂ de 1 Decembrie la Alba Iulia. Repetiții cu transportoare blindate, mașini de luptă și lansatoare de rachete, pe străzile din oraș

O paradă militară inedită, poate cea mai mare din ultimii ani, va fi organizată anul acesta la Alba Iulia de 1 Decembrie. Repetițiile au început deja în orașul Marii Uniri, iar cei care au trecut duminică, 29 noiembrie, prin cartierul Cetate, au avut ocazia să vadă în avanpremieră toată tehnica militară care va defila de Ziua Națională a României. Zeci de autocamioane speciale, transportoare blindate, mașini de luptă, lansatoare de rachete și peste 1200 de militari, cadre ale MAI, SRI, jandarmi şi ISU au luat ”cu asalt” străzile orașului.

parada militara Alba Iulia01

ELIT

Circulația rutieră a fost restricționată, aproximativ două ore (în intervalul 14.30 – 16.30), pe mai multe străzi din oraș pentru buna desfășurare a repetițiilor pentru paradă. Este vorba despre Bulevardul Încoronării, B-dul 1 Decembrie și Bulevardul Horea.

parada militara Alba Iulia01

parada militara 2015 alba iulia11Parada de Ziua Națională a României la Alba Iulia va începe la ora 13.00 și se va desfășura în zona Cetate, pe Bulevardul ”1 Decembrie 1918”. Dacă vremea va permite, atunci spațiul aerian va fi survolat de elicoptere IAR 330 Puma Socat și avioane Mig 21 Lancer.

Vedeți și Cum va fi 1 DECEMBRIE 2015 la Alba Iulia. Momente solemne de Ziua Națională și Festival de România. PROGRAMUL COMPLET

ACTORII DEFILĂRII

Un detaşament de onoare constituit din peste 1.200 de militari, cu 60 de mijloace tehnice, inclusiv aeriene, din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Serviciul Român de Informaţii vor participa marți, 1 Decembrie, la parada națională organizată cu ocazia aniversării Zilei Naţionale a României, potrivit compartimentului de informare și relații publice.

parada militara 2015 alba iulia12În dispozitivul de defilare, din partea Ministerului Apărării Naționale, vor lua parte militari aparținând Diviziei 4 Infaterie „Gemina”, Batalionului 136 Geniu „Apulum”, Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” și Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteaul” (aproximativ 1000 de militari).

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne vor fi compuse din specialiști ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba, Inspectoratului de Poliție Județean Alba, Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba și din colegii mai tineri ai acestora, elevi ai Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca (aproximativ 140 de persoane). La sărbătoarea românilor de la Alba-Iulia, Serviciul Român de Informații va fi reprezentat de subunităţi constituite din 60 de militari.

Alexandra MATEȘ, Dragoș SUCIU

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...