Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO-VIDEO: Corul și Orchestra „Johnson Ferry”, în concert la Alba Iulia. Sute de oameni au venit să-i vadă și să-i asculte în Piața Cetății Alba Carolina

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

concert Johnson Ferry la Alba Iulia67Cetatea Alba Carolina a răsunat, sâmbătă seara, de muzica uneia dintre cele mai cunoscute formații corale de gen din Statele Unite. Este vorba despre Corul și Orchestra „Johnson Ferry”,  aflată pentru prima dată, în formație, în România.

Concertul ”Crossroads” susținut de trupa americană a adunat în Piața Cetății câteva sute de oameni, care timp de peste o oră și jumătate au fost încântați cu vocile lor deosebite.

Cunoscuta formație a ajuns la Alba Iulia datorită unui grup de americani care au vizitat de mai multe ori orașul nostru și au rămas încântați de ceea ce au văzut, dar și de ospitalitatea românilor.

concert Johnson Ferry la Alba Iulia45În tricouri roșii, galbene și albastre, așa au urcat pe scenă cei 90 de membrii ai corului și 30 de instrumentiști americani, care au dorit să transmită un mesaj creștin românilor, în inima Cetății Alba Carolina.

Aflat la eveniment, viceprimarul Paul Voicu le-a urat oaspeților bun venit în ”cealaltă capitală” și a ținut să spună că porțile orașului sunt deschise pentru toți cei care doresc să vină aici cu un gând bun.

America, bine ați venit la Alba Iulia! Așa după cum știți, cetățeni ai orașului, porțile Cetății, porțile orașului, sunt deschise pentru toți cei care vin cu gânduri bune, cu gânduri curate și vor să ne fie prieteni. Ce ne poate uni mai mult dintre toate artele decât muzica. Muzica, prin armonia și vibrațiile ei, ajunge direct la sufletele noastre și ne face să vibrăm și să rezonăm împreună”, a declarat acesta.

Albaiulienii au fost invitați să-și deschidă mintea și inimile și să se înălțe spiritual spre cer pe acordurile Corului și Orchestrei  „Johnson Ferry”, iar timp de peste 1 oră și jumătate s-au destins cu un recital excepțional.

La final, membrii corului și orchestrei au coborât de pe scenă și au îmbrățișat publicul, iar unii dintre albaiulieni au putut schimba câteva păreri și impresii cu aceștia.

Concertul trupei americane „Johnson Ferry” din Piața Cetății a fost primul dintr-o serie de concerte pe care le  va susține în zona noastră. Periplul lor în România continuă duminică, cu două concerte la Deva și Sebeș, urmând ca seria concertelor să încheie la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Dincolo de transmiterea mesajului creștin, în vizita lor la Alba Iulia, americanii vor întreprinde câteva acțiuni umanitare, la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia și în cadrul secției de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Albaiulienii îi vor putea vedea performând în câteva puncte din oraș și săptămâna viitoare, de luni până miercuri.

Bariere Interzise Total – a fost unul dintre conceptele esențiale după care ne-am ghidat, încă de la începutul eforturilor noastre de “scoatere în lume” și promovare a Cetății Alba Carolina. Adică ne-am dorit să deschidem larg toate porțile Cetății, oricui are ceva de spus, cântat, dansat, desenat, sculptat etc. oricărei forme de manifestare artistică.

Indiferent cine sunt și de unde vin, artiștii, de dincolo de ocean, din China sau Siberia. Indiferent de rasă, cultură, religie sau convingeri. Doar așa Cetatea poate deveni acel spațiu cosmopolit, multicultural la care am visat și pe care ni l-am dorit cu toții.

Vizita americanilor din acest week-end și concertele pe care le vor susține, nu fac altceva decât să ne confirme că am reușit în munca noastră de promovare a Cetății, că lumea ( în sensul cel mai propriu al cuvântului) a aflat de Alba Iulia și Cetatea ei și își dorește să fie aici. Sunt cu atât mai bine primiți cu cât scopul venirii lor este unul nobil, caritabil”, este mesajul transmis de primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

[nggallery id=751]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea