Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO VIDEO| Copiii din centrele sociale și educaționale ale Eparhiei de Alba Iulia au desfășurat activități educative dedicate rugăciunii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO VIDEO| Copiii din centrele sociale și educaționale ale Eparhiei de Alba Iulia au desfășurat activități educative dedicate rugăciunii

Copiii din centrele sociale și educaționale ale Eparhiei de Alba Iulia au participat, în prima săptămână a lunii mai, la activități centrate pe rugăciune. Aceasta le-a fost prezentată celor mici ca un dar al lui Dumnezeu pentru oameni, dar care ne ajută să simțim prezența Lui în viețile noastre și pretutindenea.

Copiii au fost încurajați să își exprime dragostea și mulțumirea pentru Dumnezeu, prin intermediul rugăciunii dar și să facă diferite cereri pentru nevoile pe care aceștia le au. Astfel, darul rugăciunii a fost înțeles ca fiind o formă de comunicare cu Dumnezeu, o stare lăuntrică de pace și bucurie.

Cadrele didactice au îndreptat, încă de la început, atenția celor mici spre importanța rugăciunii în viața fiecăruia dintre noi. Acest fapt a costituit un bun prilej pentru ca elevii să învețe o rugăciune nouă. Drept urmare, activitățile din zilele care au urmat acestei inițiative au debutat cu rostirea rugăciunii nou însușite, de către toată clasa.

YouTube video

De asemenea, copiii și-au manifestat recunoștința față de binefacerile pe care Dumnezeu Le-a revărsat în viețile lor. Rând pe rând, fiecare copil a mărturisit pentru ce este el recunoscător. Micile istorisiri au fost exprimate începând cu sintagma „Eu îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru …”. Familia, prietenii și locuința au fost motivele cele mai des întâlnite pentru care cei mici au mulțumit Lui Dumnezeu.

Adriana Petrea, educator specializat în cadrul Centrului de zi „Sfântul Nicolae din Alba Iulia a evidențiat modul în care s-au derulat activitățile în săptămâna 3-6 mai. „Rugăciunea înseamnă o cerere și o mulțumire adresată de oameni lui Dumnezeu. Copiii au fost încurajați să își exprime dragostea, recunoștința și nevoile prin intermediul rugăciunii. Beneficiarii Centrului Educațional de Zi “Sfântul Nicolae” Alba Iulia i-au mulțumit lui Dumnezeu pentru sănătate, pentru familia pe care o au, pentru prieteni, pentru casa în care stau, și pentru tot ceea ce au. Ei au participat la slujbele religioase din cadrul bisericii Maier alături de preotul coordonator, asistentul social și educatori. Totodată, aceștia au învățat o rugăciune de mulțumire și o priceasnă”. Adriana Petrea, pedagog social în cadrul Centrului de zi Sfântul Nicolae din Alba Iulia

În cuprinsul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei funcționează, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, 18 Case de Tip Familial și Centre de Plasament, 15 Centre de zi și 17 Centre „Școală după Școală”, care funcționează în cadrul proiectului „Prin Educație spre Vocație!”, Aceste așezăminte funcționează sub administrarea organizațiilor nonguvernamentale eparhiale, finanțate din fonduri proprii, în parteneriat cu autoritățile publice județene și locale. Totodată, proiectul „Prin Educație spre Vocație!” este implementat de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în parteneriat cu Fundația HEKS/EPER România, Fundația FAER Reghin și NEWschoolNorvegia, în cadrul unei finanțări prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală.

Biroul de presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea