Foto/Video| Construcția Băilor Sărate de la Ocna Mureș, unul dintre proiectele prin care „Orașul Sării” va renaște, tot mai aproape de a deveni realitate

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Construcția Băilor Sărate de la Ocna Mureș, unul dintre proiectele prin care „Orașul Sării” va renaște, tot mai aproape de a deveni realitate

”Băile Sărate”, simbolul orașului Ocna Mureș timp de aproape 100 de ani, prind contur pe zi ce trece, devenind din idee și proiect, o realitate palpabilă.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Locul unic pentru cea mai mare puritate de sare, de 98%, care a pus orașul pe harta europeană a stațiunilor balneo-climaterice și care în anii 2000 era pe o pantă descendentă, renaște acum prin construirea unui complex turistic cu spaţii cu destinaţii multiple, printre care bază de agrement, sală de fitness, restaurant, săli de tratament terapeutice, recuperare medicală, înfrumuseţare şi sănătate, magazin de echipamente şi produse balneare și cosmetice, piscină, locuri de joacă pentru copii.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

”Baza de Tratament și Agrement în Ocna Mureș” este fericitul produs al parteneriatului dintre Consiliul Local Ocna Mureș și Consiliul Județean Alba, pentru revigorarea orașului Ocna Mureș din punct de vedere turistic și balneo-climateric. ”

“Structura de rezistentă este aproape gata, constructorul dorind ca pâna în decembrie, sa fie închis totul cu tâmplărie și geamuri pentru a se putea lucre la interior. După graficul de lucrării suntem cu 4-5 luni în avans și sperăm că anul viitor vom termina această lucrare.”

“Există încă o investiție de 4 milioane de euro, care va amenaja tot ce înseamnă terenul din zona Băilor Sărate,pentru ca turiștii să aibă o imagine plăcută. Va fi un complex sportiv cu terenuri de sport, piste de alergare, piste de bicicletă și tot ce înseamnă peisagistică, arbori, arbuști, gazon și utilități”

În planurile de viitor este și un muzeu în aer liber, în câmpul de sonde din Ocna Mureș, singura problemă fiind de ordin juridic, pentru că cei care administrează câmpul de sonde sunt reticenți în a intra în parteneriat cu orașul Ocna Mureș. Acest muzeu ar fi unicat în Europa, fiecare sondă, fiecare lac ar avea povestea lui. Poate cineva ar spune că este un proiect futurist, însă sarea face parte din istoria orașului și trebuie pusă în valoare, cu bune și rele.”, ne-a declarat primarul orașului Ocna Mureș, Silviu Vințeler.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419