Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia a sărbătorit 98 de ani de existență. Adunare festivă, premii, ceremonial religios și Ziua porților deschise

Ziarul Unirea

Publicat

în

Anul acesta, Colegiul Naţional Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia a împlinit 98 de ani de existenţă și 42 de ani de când funcționează în Cetatea Marii Uniri, capitala de suflet a tuturor românilor, iar pentru a marca acest moment, miercuri, 8 noiembrie, în incinta colegiului au fost organizate o serie de activități aniversare.

Manifestările au debutat cu începere de la ora 12.00, pe platoul din incinta colegiului, cu adunarea festivă dedicată aniversării patronului spiritual al colegiului, Sfântul Arhanghel Mihail. Ceremonialul a cuprins discursul comandantului colegiului, colonel Marcel Domșa, care a prezentat istoricul instituției de la înființare până în prezent, alocuţiunile invitaților și o festivitate de premiere, în cadrul căreia au fost acordate premiile cu tradiție, astfel:

Premiul de onoare ”Mihai Viteazul”, în valoare de 300 de lei și diploma aferentă, s-a acordat elevului fruntaș Bordea Alexandru Nicolae, clasa a XI-a C, pentru cea mai mare medie obținută în anul școlar trecut, respectiv 10

Cupa și diploma ”Pluton de elită” s-a acordat clasei a XI-a D, clasa care a obținut cea mai mare medie în anul școlar trecut, respectiv 8,82.

Cupa ”Mihai Viteazul”, competiție sportivă cu tradiție, desfășurată sub egida fair play-ului, a fost câștigată de către Compania a II-a elevi comandat de companie locotenent Cristian Sîntean.

Diplomă pentru ”Cel mai pasionat cititor”, elevului Costea Darius Mircea, clasa XII D.

A urmat ceremonia religioasă, la statuia lui Mihai Viteazul, dedicată memoriei eroilor absolvenţi ai Colegiului Naţional Militar ”Mihai Viteazul” și o defilare a subunităţilor Colegiului Militar „Mihai Viteazul’”. În continuare, de la ora 13.30, în sala de festivităţi a instituţiei, formaţiile artistice ale elevilor colegiului au prezentat un spectacol aniversar, iar între orele 12:00-14:00, colegiul a avut Porţile Deschise pentru toți cei care au dorit să viziteze instituția.

Printre cei prezenți la eveniment s-au numărat prefectul județului Alba, Dănuț Emil Hălălai, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Alin Cucui, inspectorul general al IȘJ Alba, Marcela Dărămuș, micul ”soldat” Adrian Chira, cunoscut drept cel mai tânăr patriot din România, care anul trecut a primit de la fostul ministrul MApN, un brevet onorific de soldat, „ca unui autentic patriot și susținător necondiționat al Armatei Române”, elevi, părinți și apropiați ai celor care urmează cursurile colegiului militar.

An de an, în seria amplelor activităţi dedicate aniversării, se înscriu  competiţiile sportive interne din cadrul ”Cupei Mihai Viteazul”, Concursul de grafică şi pictură ”Coala şi peniţa”, Sesiunea de referate ştiinţifice a elevilor şi Sesiunea de comunicări psiho-pedagogice a cadrelor didactice şi militare, Concursul tematic ”Instrucţie cu cîntec” şi întâlnirea absolvenţilor ultimei promoţii cu elevii colegiului.

”În cadrul manifestărilor dedicate aniversării, sunt incluse activităţi specifice instituţiei în care patriotismul se manifestă autentic, unde drapelul flutură semeț, iar imnul aduce pe chipul tuturor lacrimi strălucitoare de emoție, unde se leagă prietenii ca niciunde şi sufletele tinerilor respiră adolescența ”în pagini de istorie” ca să devină spirite libere și sensibile, oameni demni, puternici şi curajoşi”, au transmis reprezentanții instituției.

[nggallery id=4821]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea