FOTO/ VIDEO: Clădirea Teatrului ”Prichindel” din Alba Iulia va trece printr-o transformare spectaculoasă. Cum va arăta noua instituție de cultură după lucrările de renovare în valoare de 1,8 milioane de lei

Conducerea Consiliului Județean Alba și a Teatrului de Păpuși ”Prichindel” din Alba Iulia au anunțat, joi, într-o conferință de presă, demararea lucrărilor de construcție pentru renovarea în totalitate a imobilului instituției de cultură care, anul viitor, împlinește 65 de ani. 

INFORMARE COVID-19

Costurile se ridică la peste 1,8 milioane de lei iar finanțarea se face din bugetul județului iar, în final, teatrul va beneficia de o clădire modernă dotată cu toate cele necesare pentru a oferi confort atât publicului, colaboratorilor, cât și actorilor care lucrează aici.

În cadrul proiectului, pe lângă lucrările de renovare de bază sunt prevăzute: construirea a două camere de oaspeți, amenajarea unei intrări de tip foaier, amenajarea de grupuri sanitare pentru public, modificarea magaziei și construirea unor cabine de machiaj.

Potrivit președintelui CJ Alba, Ioan Dumitrel, demersurile pentru această investiție au început în urmă cu mai multă vreme, însă din cauza birocrației și a sistemului de licitații prin care este obligată orice instituție publică să treacă, pentru a încheia un contract de o asemenea valoare, lucrările vor demara la începutul lunii octombrie și vor avea un termen de finalizare de 12 luni.

Despre înființarea Teatrului de Păpuși ”Prichindel” și micile reparații executate de-a lungul timpului, în așteptarea unor fonduri suficiente pentru a reabilita în totalitate imobilul, a vorbit directorul instituției, Ioana Bogățan:

Potrivit administratorului public al județului Alba, Dan Mihai Popescu, proiectul de reabilitare și refuncționalizare a Teatrului de păpuși ”Prichindel” este cuprins în programul ”50 de ani de la înființarea județului Alba”. Inaugurarea noii clădiri se va face anul viitor, prin 3 evenimente dedicate aniversării a 6t5 de la înființarea instituției: un spectacol pentru copii, un concert și un spectacol pentru adulți:

Pe perioada desfășurării lucrărilor spectacolele vor continua pe scena Casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia.

”Mulțumirile pe care eu le adresez celor două persoane de lângă mine (n.r. președintelui CJ Alba Ion Dumitrel și administratorului public al județului Dan Mihai Popescu) nu sunt deloc false, sunt foarte pertinente. Văzând ce se întâmplă cu alte teatre din țară eu apreciez foarte mult că cei din consiliul județean au înțeles că, până la urmă, este singurul teatru din județ și clădirea aceasta trebuie renovată. În țară sunt foarte mulți colegi de-ai mei care suferă din cauza unor săli aflate în paragină. Ne putem declara fericiți că avem asemenea oameni lângă noi care apreciază cultura și care au fost de acord să aprobe această reabilitare”, a declarat, la finalul conferinței de presă Ioana Bogățan, directorul Teatrului dse Păpuși ”Prichindel”

În galeria foto de mai jos puteți vedea care este situația clădirii la ora actuală și cum va arăta după renovare:

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...