Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. Ceremonialul schimbului de gardă, simbol al Cetăţii Alba Carolina, cu salve de tun, de Ziua Copilului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste zece soldaţi, dintre care o parte călare pe cai de rasa friziană, îmbrăcaţi în uniforme militare austriece de la jumătatea secolului XVIII, au mărșăluit în Cetatea Medievală şi au efectuat schimbul de gardă, în cinstea copiilor fiind trase salve de tun.

YouTube video

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Soldaţii, care întruchipează militarii români din armata Imperiului Austriac, au plecat, vineri, de la Traseul Celor Trei Fortificaţii spre Poarta a III-a și a IV-a a Cetății, toboşarii asigurând fondul sonor specific unor astfel de momente.

La Poarta a IV-a a Cetății au fost trase salve de tun.

Garda Cetăţii, aşa cum este cunoscută de turişti, este un element de maximă importanţă în procesul de restaurare, revitalizare şi punere în valoare a Cetăţii de la Alba Iulia.

YouTube video

Uniformele purtate de soldaţii din Garda Cetăţii diferă în funcţie de sezon şi sunt uniforme militare austriece de la jumătatea secolului al XVIII, specifice pentru fiecare categorie de soldaţi: cavalerie, artilerişti, infanterişti, comandanţi, toboşari, etc. Fiecare corp al Gărzii are un comandant şi un drapel propriu.

[nggallery id=5701]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

De la catedră la afacere cu roșii și flori în Rădești: Schimbarea radicală pe care a făcut-o un fost profesor din pasiune pentru grădinărit

Bogdan Ilea

Publicat

în

De la catedră la afacere cu roșii și flori în Rădești: Schimbarea radicală pe care a făcut-o un fost profesor din pasiune pentru grădinărit Grădinăritul este mai mult decât un hobby pentru mulți. Este o pasiune care le permite să se conecteze cu natura și să creeze spații pline de viață și frumusețe. Această activitate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea