Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Ce spun pasionații de automobile electrice veniți în Alba, despre ce i-a atras spre acest gen de mașini: „Senzația la condus, comunitatea și costurile”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO VIDEO| Ce spun pasionații de automobile electrice veniți în Alba, despre ce i-a atras spre acest gen de mașini: „Senzația la condus, comunitatea și costurile”

Zeci de proprietari de autoturisme electrice din întreaga țară s-au întâlnit în dimineața zilei de sâmbătă, 14 mai, la Ciugud.

Participanții, din întreaga țară, au schimbat impresii despre mașinile electrice pe care le conduc și au vorbit despre ce i-a atras spre acest fel de autoturisme.

CITEȘTE ȘI: „Dans” spectaculos al mașinilor Tesla, la Ciugud: „Sunt niste jucării pe roți. Start the show”

YouTube video

„În primul rând am trei motive mari pentru care am ales o mașină electrică. Principalul este senzația de condus, accelerația este instantă. Apoi este comunitatea, care este absolut genială și în al treilea rând sunt costurile, faptul că nu se strică. Costurile sunt mult mai mici, în cei 40 de mii de kilometrii parcurși de mine, am avut un cost de 4 lei la suta de kilometri, cee ce este fenomenal și nu se strică, mă pot baza pe ea. „, ne-a declarat Matei Silviu.

„Nu mai e nici un dezavantaj. Cu alte cuvinte drumurile lungi sunt încă o problemă pentru mașinile electrice, însă încet-încet se vor schimba lucrurile, probabil vor mai scădea și prețurile la baterii și la mașini electrice. Oricum tehnologia este încă la început”, ne-a spus Cristian Bomboe.

YouTube video

Electro-șezătoarile au fost organizate de administrațiile locale din Ciugud, Alba Iulia și Păuca, în parteneriat cu Grupul Electromobilitate, care reunește zeci de proprietari de mașini electrice. Electromobilitate înseamnă un proiect de promovare a mașinilor electrice ca alternativă de transport prin diferite acțiuni, dar și prin articole despre modul de funcționare și fiabilitatea acestora.

Inițiativa a fost demarată în 2018, când în România erau înregistrate doar 250 de autoturisme electrice, iar în această perioadă pe www.electromobilitate.com au fost publicate peste 1700 articole, semnate de 59 autori, majoritatea proprietari de automobile electrice. Grupul a monitorizat în acești ani mașini care au străbătut aproape 1,2 milioane de kilometri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea