FOTO/ VIDEO; ”Caravana Tricolorul” a ajuns la Alba Iulia. Un drapel URIAȘ, de 300 de metri pătraţi, a fost desfășurat în Cetatea Marii Uniri
”Caravana Tricolorul”, care a străbătut toată ţara în drum către destinaţia finală – Alba Iulia, a ajuns, miercuri, în Cetatea Marii Uniri. Steagul, are o lungime de 30 metri şi o lăţime de 10 metri și este dedicat sărbătoririi Centenarului și Zilei Naționale.
Caravana Tricolorul a fost inițiată de Tineretul Național Liberal, pentru marcarea Anului Centenar, și pentru a sublinia implicarea liderilor politici ai PNL în negocierea păcii de la Paris, în 1919 – 1920, care a garantat, practic, realizarea României Mari.
Drapelul naţional a trecut prin toate judeţele ţării începând din data de 18 septembrie.
UPDATE: Alin Ignat, prim-vicepreședinte PNL, consilier local în municipiul Alba Iulia, a declarat că acțiunea ”Caravana Tricolorul” s-a încheiat, miercuri, în Orașul Marii Uniri, după ce steagul fusese desfășurat în toate județele țării.
”În vremuri în care s-a vorbit atât de mult despre Centenar, s-a vorbit despre generația de la 1918, despre valorile și principiile lor, despre curajul și dăruirea cu care au luptat pentru România Mare, s-a vorbit despre patriotism și unitate, s-a vorbit în general, cred că e momentul să ascultăm istoria, să ascultăm mărturia tricolorului și să acționăm, lăsând cuvintele la o parte. Sub tricolorul ajuns astăzi la Alba Iulia, după ce a străbătut toate județele țării, în cel mai important proiect național marca TNL, trebuie să ne luăm angajamentul vorbelor puține, însoțite de fapte, de concret, de realizări pentru poporul român, pentru România”, a spus Alin Ignat.
Steagul a fost fluturat în fața unor monumente importante din Alba Iulia, precum Catedrala Reîntregirii, în care au fost Încoronați Regii Ferdinand și Maria, a Monumentului Unității Naționale, proaspăt finalizat sau a Sălii Unirii, unde s-a semnat actul de Unire.
Prin ”Caravana Tricolorul”, TNL a vrut să marcheze 100 de ani de la Marea Unire. Acțiunea a început în 18 septembrie și s-a încheiat la Alba Iulia, având în vedere că aici delegații românilor transilvăneni au votat unirea Transilvaniei cu România.
La acțiune au participat și primarul din Alba Iulia, Mircea Hava și președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel.
[nggallery id=6485]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Marți, 26 noiembrie 2024: „Laboratorul de C′ArteTeatru”, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba: „Importanța expresivității corporale”, tema întâlnirii
Marți, 26 noiembrie 2024: „Laboratorul de C′ArteTeatru”, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba: „Importanța expresivității corporale”, tema întâlnirii Marți, 26 noiembrie 2024, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba va avea loc o nouă întâlnire a Laboratorului de C`ArteTeatru, coordonat de actrița Cătălina Mihăilă, lector universitar doctor la Universitatea de Arte din Târgu-Mureș, și bibliotecara Liudmila […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan