FOTO/ VIDEO; ”Caravana Tricolorul” a ajuns la Alba Iulia. Un drapel URIAȘ, de 300 de metri pătraţi, a fost desfășurat în Cetatea Marii Uniri

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

”Caravana Tricolorul”, care a străbătut toată ţara în drum către destinaţia finală – Alba Iulia, a ajuns, miercuri, în Cetatea Marii Uniri. Steagul, are o lungime de 30 metri şi o lăţime de 10 metri și este dedicat sărbătoririi Centenarului și Zilei Naționale.

Caravana Tricolorul a fost inițiată de Tineretul Național Liberal, pentru marcarea Anului Centenar, și pentru a sublinia implicarea liderilor politici ai PNL în negocierea păcii de la Paris, în 1919 – 1920, care a garantat, practic, realizarea României Mari.

Drapelul naţional a trecut prin toate judeţele ţării începând din data de 18 septembrie.

Citește și: PROGRAMUL de 1 DECEMBRIE 2018, la Alba Iulia, de Centenarul MARII UNIRI: Ceremonial militar, inagurarea Podului și Monumentului Unirii, concerte și cântece patriotice

UPDATE: Alin Ignat, prim-vicepreședinte PNL, consilier local în municipiul Alba Iulia, a declarat că acțiunea ”Caravana Tricolorul” s-a încheiat, miercuri, în Orașul Marii Uniri, după ce steagul fusese desfășurat în toate județele țării.

”În vremuri în care s-a vorbit atât de mult despre Centenar, s-a vorbit despre generația de la 1918, despre valorile și principiile lor, despre curajul și dăruirea cu care au luptat pentru România Mare, s-a vorbit despre patriotism și unitate, s-a vorbit în general, cred că e momentul să ascultăm istoria, să ascultăm mărturia tricolorului și să acționăm, lăsând cuvintele la o parte. Sub tricolorul ajuns astăzi la Alba Iulia, după ce a străbătut toate județele țării, în cel mai important proiect național marca TNL, trebuie să ne luăm angajamentul vorbelor puține, însoțite de fapte, de concret, de realizări pentru poporul român, pentru România”, a spus Alin Ignat.

Steagul a fost fluturat în fața unor monumente importante din Alba Iulia, precum Catedrala Reîntregirii, în care au fost Încoronați Regii Ferdinand și Maria, a Monumentului Unității Naționale, proaspăt finalizat sau a Sălii Unirii, unde s-a semnat actul de Unire.

Prin ”Caravana Tricolorul”, TNL a vrut să marcheze 100 de ani de la Marea Unire. Acțiunea a început în 18 septembrie și s-a încheiat la Alba Iulia, având în vedere că aici delegații românilor transilvăneni au votat unirea Transilvaniei cu România.

La acțiune au participat și primarul din Alba Iulia, Mircea Hava și președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419