Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO-VIDEO: ”Bunătățuri românești”- magazin cu produse de la fermieri, 100% tradiționale, deschis în premieră la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

bunataturi-romanesti-alba-iulia04Valorificarea dificilă produselor agro-alimentare și, de cele mai multe ori, la prețuri nesatisfăcătoare, i-a făcut pe mai mulți producători din județul Alba, constituiți în cadrul unei cooperative, să își unească forțele și să deschidă primul magazin dedicat exclusiv produselor tradiționale românești.

Este vorba despre ”Bunătățuri românești”, inaugurat luni, 12 decembrie, în zona Cetate a municipiului Alba Iulia, vizavi de fostul magazin Mercur.

„Am lucrat ceva timp cu magazinele mari și am ajuns din păcate să fim condiționați de anumite prețuri, care nu ne avantajau și nu ne încântau producătorul nostru. Astfel, am luat atitudine și am realizat acest magazin cu ajutorul membrilor cooperativei. Nu am accesat fonduri și nici credite pentru el”, a declarat, pentru știriagricole.ro, Tudor Man, președintele Cooperativei Agricole Horticole Alba.

bunataturi-romanesti-alba-iulia08Un alt motiv pentru care producătorii agricoli au considerat necesară o astfel de investiție a fost promovarea produselor tradiționale românești, mai ales că acestea, în pofida unui preț mai mare, sunt de calitate.

„Produsul nostru autentic are alt gust, altă calitate. Românul trebuie să înțeleagă că susținând producătorul român susține economia țării. De aceea am ales și această denumire a magazinului -Bunătățuri Românești- tocmai pentru a ne detașa de tot ce înseamnă importuri”, a mai spus Tudor Man.

“Produsele sunt din judeţul nostru şi nu numai. Avem produse tradiţionale, cu atestat tradiţional, avem şi produse bio. Sunt toate româneşti, de la noi. Avem ulei de casă, făină, saleuri, produse din lactate, din Alba Iulia, Timişoara, Cluj şi Zalău. Avem miere din Valea Bacăului, avem şi păstrăv. Deja vin oamenii să cumpere. Dacă vor să sprijine producătorul român şi producătorul local ca să nu mai iasă banii de la noi din ţară, să-i sprijinim cu tot ce putem, prin a cumpăra produsele lor. Noi le mulţumim şi îi aşteptăm într-un număr cât mai mare la noi în magazin”, a declarat Alin Bobianu, şeful magazinului “Bunătăţuri Româneşti” de la Alba Iulia.

În magazin se gasesc produse de carmangerie de casă, brânzeturi, ouă, dulcețuri, siropuri, sucuri naturale, zacuscă și alte conserve din legume, murături, uleiuri de casă presate la rece, tăieței de casă, fursecuri și turtă dulce, pâine traditională, vin, pălincă de casă, bere de casă nefiltrată, păstrav viu, legume și fructe, dar și altele.

Pentru viitor, conducerea Cooperativei Agricole Horticole Alba și-a propus să înființeze și un depozit de colectare local, precum și să extindă lanțul de magazine. „Facem parte dintr-un GAL și ne dorim să realizăm în viitorul apropiat și un depozit de colectare și poate chiar o linie de procesare. Bineînțeles, ne dorim mult și să extindem lanțul de magazine.

Cooperativa Agricolă Horticola Alba este formata din peste 60 de producători locali din județul Alba, Cluj, Mures, Sibiu și Hunedoara, legumicultori și horticultori care împreună administrează peste 500 hectare de pământ cu un efectiv cuprins din peste 100 de capete de bovine, 100 de capete de porcine, peste 500 de ovine si 100 de capre, culturile (porumb, floarea soarelui, grau, pepene galben, cartof, varza, mac, capsuni, afine, ciuperci, rosii, castraveti, ridichi, ceapa verde, gulii, brocoli, telina, morcov, fasole verde si boabe, salata verde si flori), dezvoltandu-se atat afara, cat si in solarii (peste 50 de solarii asezate pe o suprafata de peste 4 hectare de pamant).

[nggallery id=3160]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate Comercianții din Aiud au fost controlați de polițiștii care au dat amenzi de 41.000 de lei și au constatat mai multe nereguli. Citește și: 72 de șoferi testați pentru droguri sau alcool la volan în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea