Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Bărbatul din Alba care vinde CD-uri originale cu muzică, de 22 de ani. „Și când voi fi bătrân, tot asta voi face”

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marian, un bărbat din Alba care se ocupă cu vânzarea de CD-uri originale cu muzică de mai bine de 20 de ani, ne povestește care sunt secretale branșei lui.

Întâlnit la târgul de la Ighiu desfășurat în urmă cu ceva timp, acesta a relatat pentru ziarulunirea.ro care a fost evoluția acestei piețe, în cei 22 de ani de activitate ai săi în acest hobby.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Pe atunci toată lumea înregistra muzică. Acum este mai bine, pentru că omul se bucură de o calitate mai bună. În prezent, este mai greu să înregistrezi muzică, față de anii trecuți. Toate CD-urile trebuie să fie originale, să conțină o anumită hologramă, după care se recunoaște originalitatea lor.

De asemenea, ele trebuie să aibă o peliculă albă. Așa se protejează cei care investesc foarte mult în muzică. Într-adevăr, prețurile sunt piperate, se piratează foarte mult și nu știu când se va stopa chestia asta, dar fiecare are dreptul să aleagă: calitate sau oricum.

Cei pasionați de muzică vor lua tot timpul produse originale, clar.

Acesta este un hobby de-al meu. Și când voi fi bătrân, tot asta voi face.

YouTube video

Poți să trăiești de pe o zi pe altă de pe vânzarea lor, dar nu poți să progresezi și să faci un business din așa ceva.

Statul ne protejează prin controalele pe care le fac agenții. Amenzile sunt foarte mari și poți să faci și închisoare. Din păcate, pirateria nu se va opri pentru că și acum, în multe locuri, sunt CD-uri în plicuri și se vând pe sub mână.

Nu am în prezent un magazin din cauza chiriilor mari, iar la domeniul meu de activitate, 300 de euro mi se pare foarte mult pentru spațiu.” a transmis Medeșan Marian, pentru ziarulunirea.ro

În primele șase luni ale lui 2020, s-a observat o schimbare de comportament pe piața muzicii. În premieră în ultimele peste trei decenii, veniturile din vânzarea de viniluri au fost mai mari decât cele generate de CD-uri.

Piața muzicii a evoluat în ritm cu tehnologia pe care o avem la dispoziție astăzi și puțină lume mai cumpără în format fizic. Asta pentru că ai la dispoziție YouTube, Spotify și alte platforme de streaming, care-ți oferă conținutul pe orice dispozitiv vrei să asculți.

Numai că mai există și nostalgici.

Așa se face că, în primele șase luni ale anului 2020, veniturile generate de vânzarea de viniluri le-au depășit pe cele obținute din vânzarea de CD-uri. E pentru prima dată când se întâmplă acest lucru în Statele Unite din 1986 încoace, spun cei de la RIAA – Recording Industry Association of America).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea