FOTO-VIDEO: Baraj în semifinala concursului de istorie ”Alba Iulia, Cealaltă Capitală”. Liceele calificate în finală și întrebările din concurs

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

concurs istorie02Luni, de la ora 09.00, în Sala Unirii din Alba Iulia s-a desfăşurat semifinala celei de a V-a ediții a concursului pe teme de istorie „Alba Iulia, Cealaltă Capitală”. În acest an, s-au înscris în concurs echipe de la cinci licee albaiuliene, dintre care doar patru s-au calificat în finală. Este vorba despre Liceul de Arte ”Regina Maria”,  Colegiul Național Horea, Cloșca și Crișan , Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Simion Ștefan și Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian”.

Echipa de la Liceul de Arte ”Regina Maria” a câștigat detașat în semifinale, obținând cel mai mare punctaj (20p), în vreme ce pe locul II s-a clasat Colegiul ”HCC” cu 17 puncte, iar pe locul  III echipa de la Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Simion Ștefan”, cu 12 puncte.

USR - Alegeri parlamentare 2020

intrebari concurs02

PMP - Alegeri parlamentare 2020

intrebari concurs01

 Pentru stabilirea echipei aflate pe locul IV a fost nevoie de două probe de baraj, între Colegiul Național ”Mihai Viteazul” și Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian”, elevii de la Economic reușind să se califice în finala concursului. La prima probă, elevii au avut de răspuns la 10 întrebări și, întrucât ambele echipe au răspuns corect la trei întrebări, s-a organizat o a doua probă de baraj.

concurs istorie01Concursul care are drept scop creșterea interesului elevilor pentru istoria orașului Alba Iulia, dar și de a promova patrimoniul cultural și istoric local, reunește an de an cele mai bune instituții școlare liceale din Alba Iulia.

În cadrul concursului, fiecare liceu este reprezentat de o echipă formată din patru elevi, care trebuie să răspundă la o serie de întrebări despre istoria oraşului Alba Iulia.

În semifinale, elevii au trebuit să răspundă la un set de 20 de întrebări. Echipele au fost formate din câte 4 elevi, iar timpul acordat a fost 30 de minute, deci, un minut și jumătate pentru fiecare întrebare.

În finală, elevii se vor confrunta cu 40 de întrebări, formulate de istoricii Liviu Zgârciu și Tudor Roșu de la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia. Finala concursului va fi organizată  joi, 21 aprilie 2016, de la ora 10.00, în Sala de Bal de la Alba Mall.

Cele patru echipe calificate în finală vor fi recompensate cu premii în valoare de 12.000 lei, premii oferite de Primăria Municipiului Alba Iulia.

Concursul este organizat de Primăria Municipiului Alba Iulia, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba.

Alexandra Mateș; Dragoș Suciu

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419